IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kerana Si Mati Yang Hidup Jadi Pembohong

>> Saturday, November 08, 2014


Gua tertarik dengan status Manjung Mari II kisah Ustaz ceramah kat tempat dia.
Sekali zassss.... bling.. bling.. bling... ada lampu menyala atas kepala gua..., terlintas dalam kepala hotak gua kenapa apabila jenazah di bawa keluar daripada rumah ke tanah perkuburan untuk di tanam.

Mungkin perkara ini berlaku di sesetengah tempat atau sememangnya menjadi budaya dalam masyarakat melayu 1Malaysia, gua tak pasti tapi kerap menghadapi suasana begini setiap kali menziarahi rumah yang ada kematian. Kisahnya...; 

Pak Imam akan tanya kepada orang ramai...; (lebih kurang bunyinya...)
"Bagaimana mayat ini semasa hayatnya..???"
Maka orang ramai akan jawap secara berjemaah..: "Baeeekkkkk...."..

Kalau jenazah orang baik... ok lah... jawapan yg di berikan "Baik ajerrr..."
Kalau jenazah yang semasa hidupnya... hahaha... sendiri mau ingat laaa...!!!!

Apakah perlu menjadi penipu atau hipokrit untuk menjawap "Baik" kepada jenazah yg hayatnya macam haramjadah...??? Ketika hayatnya.... lebih kurang perangai Mahadead yang suka menghina hukum Al-Quran dan Hadis, atau macam Kassim Ahmad yang anti hadis..., atau macam Menteri2 dan anak2 mereka yang kaki rasuah kaki betina pelbagai... hahaha...

Orang yang mengaku Islam tak boleh menipu beb..., hukumnya berdosa. Jadi kenapa perlu menipu..???
Jawap jelah... "Mayat ni dulunya tak baik.... dulu mayat ni sewaktu hayatnya Bapak segala Samseng, dulu mayat ini spesies Ayahanda 3 line putih kat dahi.. suka buli pukul orang... anak bini orang pun dia rembat... perangai mengalahkan berhala selatan... bla.. bla... bla... hahahha...".

Pak Imam, Pak Bilal dan JKKKK pun turut sama menipu... jadi pembohong..., apakah kita perlu berbohong untuk menutup aib mayat... sedangkan masyarakat sudah mengetahui latar belakang si mayat sewaktu hayatnya...


hahahaha.... kesimpulannya "Berkata Benarlah Kamu, Walaupun ianya Pahit"...

waachhhaaaaaaa.......!!!!
Tak pasal2 nanti kena cop wahabi dengan set2 melayu hutan.... hahahhaaa....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP