IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Saya Seorang Waibi.

>> Monday, June 23, 2014

Dulu saya seorang waibi...
Dulu saya ni Ahli Parlimen kot belah Kedah nu...., orang kampung panggil saya waibi. Dah la saya ni ustad dapat pangkat waibi pulak.

Oleh kerana saya waibi yang ustad maka saya tak boleh la nak dok sekali dengan orang kampung yang motong getah kheja kampung yang berlemoih tu. Saya suka lepak KL dengan Dato2, Tan Sri2 dan orang2 korporat serta kaya raya.

Lagipun sebelum saya jadi waibi saya ni Imam no 1 dalam Malaysia ni. Saya dah biasa dengan kemewahan hidup di kota raya. Mengajaq kot kampung nak boleh berapa duet sangat kalau berbanding dengan mengajaq kat KL ni..., silap silap sebulan berkali ganda dari duit gaji saya sebagai waibi.

Peduli apa dengan orang kampung..., depa tu bukan darjat saya..., dah la saya ni ustad, jadi waibi pulak. Depa makan beras nasional hat itik dok makan tu..., saya makan beras mahai. Tapi itu cerita dulu la masa saya jadi waibi tapi la ni saya dah pencen saya bagi kat orang lain pulak jadi waibi, tapi waibi baru nih bukan dari parti saya la. Parti saya kalah dengan parti waibi yang ada la ni.Depa kata parti waibi yang la ni tipu sebab tu dia menang. Ishh.... saya hairan sungguh pasai apa la orang kampung sanggup undi mamak dari parti ulamak. Dengaq cerita hari ni menteri besaq parti waibi yang la ni mai dok berkampung kat tempat saya jadi waibi dulu.

Alaaaaa.... toksah dok percaya laaaa..., dia tu berlakon saja..., lagi pun dia tu bukan ustad dah tu botak pulak... jangan dok percaya kat dia laaaa.... toksah jangan percaya....

Lagi pun saya peduli apa..., sapa nak jadi waibi pun lepas ni..., saya dah pencen..., sebagai tanda kenang-kenangan saya tinggaikan taik saya masa saya jadi waibi dulu, hangpa nak parti hangpa jadi waibi semula kat tempat tu hangpa cuci la taik saya yang saya tinggaikan....

Pi mampuih la kat hangpa.... hahahhaaaa...!!!!

Yang benar
YB buat taik

(credit to Abu Nawas II)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP