IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Mak Lembu Cadang Minta Derma.

>> Tuesday, June 24, 2014

Mak kepada segala lembu2 fidlot 1Malaysia mengcadangkan supaya di adakan kutipan derma bagi membantu Anak OKU yang kini berada di Hospital Somban, (gua tak mau sentuh isu OKU ini dan Maknya kerana tak pasti kedudukan sebenar kehidupan mereka, bikin dosa jer...).

Sedangkan pasangan Panda kera...jaan Malaysia boleh sediakan penginapan ekslusif dengan nilai berjuta MYR, inikan pula nak membantu rakyat miskin pun tak mampu ke...??? Apa barang cadangan Ketua Wanita Lembu umno tu cadangkan..??? oopppsssss... Mak lembu mana ada akal beb... itulah yang selalu gua katakan, beza manusia dan binatang adalah AKAL, walaupun keduanya mempunyai OTAK.

So... kesimpulannya, tak payahlah kita semua bersusah payah nak menderma menerusi Wanita Lembu umno, kalau nak derma jugak pergi jumpa Mak budak tu dan bagi terus padanya, jangan melalui lembu2 umno... nanti diorang pi enjoy di Kazakhstan yang dekat2 dengan negeri Setan... hahahaha...!!!!

Apa barang pemikiran seekoq lembu yang pernah bergelar Menteri memberi cadangan sedemikian BODOH, setakat MYR275 juta yang laki dan anak beranak diorang songlap tu pun dah lebih daripada cukup kalau dia nak derma, ini nak ajak rakyat menderma sama..., pasal tu gua katakan Mak Lembu tu BODOH.

Kalau macam gua nih lain la ceritanya jika mohon derma daripada sesama rakyat, ni... haaa... gua ada terima email mohon sumbangan daripada lu orang semua. Ikutkan status terkini pembaca blog gila gua nih setelah lama menyepi dan sepi, setiap satu post boleh menarik sekurangnya 2000 pembaca, jika banding dengan dolu2 sekali post 5 ke belasan ribu pembaca satu hari... huuuu... manyiak jauh dia punya drop wooooo... tapi takpa "Gua menulis bukan kerna Nama"... perghhhhh... sesekali Ramli Sirap beb...!!!!

Ok.... kat bawah ni, lu orang buat la apa yang patut, sorang sengget pun dah ada 2 ribu hengget, bantulah apa yang patut, akan tetapi buat kepastian dan siasatan terlebih dahulu sebelum memberi sumbangan, walau sengget sekalipun duit jugak tuuuu.... lepas buat belanja anak pergi sekolah... muakakakakakaaaa....

Assalamualaikum semua.
Pagi ini saya terpanggil nak share kisah sahabat saya dan suaminya, Abg Zam. Beliau bertungkus lumus bekerja dan mencari nafkah/wang untuk membiayai kos perubatan anaknya yang kini sedang bertarung nyawa untuk terus hidup. Kasihan Abg Zam, hari2 turun naik KL - Penang, jumpa orang Bank, Zakat, Insurans dan sebagainya untuk menampung kos perubatan anaknya.

Mohd Ammar Muhqis umur 12 tahun kini terlantar di CCU Hospital Pantai Pulau Pinang. Ammar mulanya demam panas masuk ke hospital Kepala Batas. Beberapa hari sana, Ammar yang masih boleh berbicara bertukar status tidak sedarkan diri. Hampir seminggu berakhir di ICU dengan status kritikal, Ammar ditukarkan ke Hospital Pantai di unit CCU dan kini masih dalam status kritikal atas sebab tahap kesihatan. Kini setelah 2 minggu berlalu, Ammar masih di bilik CCU. Ammar mula sedar tapi masih bergantung pada mesin untuk terus hidup.

Untuk makluman, Ammar telah menjalani prosedur ambil air tulang belakang sebanyak 2x sepanjang 2 minggu di Hospital. Berita terbaru, Ammar dinasihatkan untuk tebuk ditengkuk bagi tujuan pernafasan bagi mengelakkan peti suara beliau rosak dengan kos 60k.

Kesian saya tengok Abg Zam dan kakak dalam keadaan anak mereka Ammar yang bertarung nyawa untuk hidup. Mereka bukan dari keluarga yang mewah, hanya berkerja kilang keduanya.

Saya share kisah mereka kerana saya yakin dan percaya ramai di antara kita yang sudi membantu meringankan berat dibahu mereka. Pada yang sudi membantu, boleh salurkan bantuan ke:

Akaun CIMB 700-36973-14 (Muhd Nizam Ruslan).

Pada yang ingin melawat Ammar bolehlah ke Hospital Pantai Pulau Pinang.

Mohon share ye kawan2, mudahan usaha kecil kita dapat menbantu Ammar untuk terus hidup dan kembali ceria bagai sebelumnya. Pada yang membantu dari segi apa pun, terima kasih yang tidak terhingga, semoga Allah melimpahkan rezekiNya kepada anda... Amin..


Seperti yang gua katakan, siasat dulu sebelum membuat apa2 sumbangan. Maklumlah donia sekarang ramai yang ambil kesempatan atas kesusahan orang lain.

Wallahuaklammmmm....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP