IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Datin Pedukang Binggai Binti Bangang..!!!!

>> Friday, August 30, 2013

Peringatan buat diri gua sendiri,
Sesuatu hasil kerja yang kita buat jika matlamatnya adalah untuk memperbodoh-bodohkan orang/rakyat, maka hasilnya ialah orang/rakyat akan mentertawakan kebodohan kita secara beramai-ramai hahahahaha....

Motor vespa tu..., ada ke vespa pasang lampu waktu siang pada tahun 1969, ada ke undang2 pasang lampu waktu siang buta pada masa tahun tu..???? Ok... gua cuba positif... dalam hal tu diorang lupa nak off lampu.. hehehehe..., side mirror vespa tu pulak, side mirror tinggi tu cuma pertama kali diperkenalkan pada tahun 1977 di Milan Italy, bukannya kat Jalan Tuanku Abdul Rahman wahai Datin Pedukang ooiiii...!!!!

Lu orang tengoklah sendiri betapa bodohnya si Datin Pedukang buat pilem, nak membodek punya pasal langsung tak buat research, kelam kabut nak siapkan pilem. Sepatutnya pilem tu di tayangkan sebelum PRU-13 tapi BN/umno laknatullah takut tak dapat undi Cina diorang hold sekejap. Sekarang ni dah cuba nak provok kembali isu perkauman... itulah agenda bn/umno laknatullah selama ini.Diorang memang pakar dan juara dalam provokasi perkauman.

Ada ke patut tahun 1969 dah wujud kereta Proton Iswara, dah ada CCTV dan pelbagai lagi kepincangannya. Buat pilem bodoh macam tu pun boleh dapat title "Datin Paduka"... wakakakakaaaa....!!!! Dengan title "Datin Paduka" itulah juga... tahap membodek dan mengampu perlu dipertingkatkan walaupun terpaksa membodohkan diri sendiri.... bangang punya makhluk.


So moral of the story...., jangan memperbodoh-bodohkan orang kalau dah tau diri tu bodoh... hahahaha..!!!!

Lembu, Kambing, Ayam, Itik gua semuanya gelak berguling2 bila keluar dari panggung wayang lepas nonton pilem bangang Datin Pedukang Shuhaimi Baba... muakakakakakakaaaaa....!!!! Bak kata seorang member gua:
Superman, Spiderman, Batman, Transformers dan banyak lagi adalah hanya cerita khayalan/fiksyen. Tetapi pengarahnya berusaha gigih untuk mewujudkannya sebagai satu realiti, apabila kita menonton kita terasa ianya seperti satu realiti.

Jacky Chan banyak mengarah filem yang ada adegan2 lasak yang dilakukan oleh beliau sendiri. Jacky Chan berusaha keras untuk menampakkan ianya seperti realiti dan kita yang menonton dapat melihat ia seperti realiti.

Tandas Putrajaya sebuah filem melayu yang diambil dari kisah atau sejarah yang pernah berlaku. Tetapi pengarah melayu tidak pernah berusaha untuk menjadikan filem realiti itu menjadi sebuah realiti. Sebaliknya jika kita menonton ianya menjadi sebuah fantasi yang tidak menjadi dan filem itu sendiri telah menjadi sebuah realiti penipuan yang nyata..."

Datin Pedukang nih... jantan ke betina haaa...????
Sorry... gua terkonpius dengan status jantinanya... muakakakaaaa...!!!!
Apa tajuk pilem tuuuu... Tandas Puterajaya... apa ka nama.....????

Ini pilem Tandas wa cakap luuuu....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP