IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Babi Tua... Babi Muda...???

>> Saturday, April 20, 2013

Ada seekor babi tua yang sering mengganas dan merosakkan kebun. Kumpulan binatang pun berpakat untuk menewaskan babi ini dengan apa cara sekali pun kerana babi ini sudah melampau.

Bermesyuaratlah binatang-binatang ini memilih sama ada menghantar kancil atau seekor babi juga untuk menewaskan babi tua itu.

Babi muda berjaya meyakinkan ketua bahawa dia calon sesuai menjalankan tugas itu. Babi ini yang pengotor juga telah membodek, membelanja dan melobi supaya dia dipilih. Kancil akhirnya diketepikan walaupun ia mempunyai kebijaksanaan dan baik.Sebahagian kecil binatang memprotes kerana babi yang akan dihantar tetap kotor seperti babi tua. Mereka mahukan kancil.

Dubuk selaku ketua berkata " kita mesti menghapuskan babi tua itu. Ini semangat kita iaitu Alif Ba Ta..!!!! Atau maksudnya Anti Babi Tua...!!!!.... " Ini keputusan ketua. patut akur..!!!!"

Sebahagian yang menganggap kancil lebih baik cuba bersuara tetapi dihalang binatang-binatang lain.,

"Jangan bimbang...!!!! Misi kita hancurkan babi tua. Ketua dah putuskan hantar babi muda kita mesti taat. Alif Ba Ta..!!!!"

Jika nanti babi muda pula mengganas kita lawan dia pula...!!!!"

"Tapi tetap sama. Tetap kotor! Kita hancurkan babi dan gantikan dengan babi juga. Menyondol juga!"

Tetapi suara itu dipekup. Tidak dihiraukan. Mereka terus menyokong babi muda kerana ketua mereka si dubuk merestui.

"Alif Ba Ta...!!!! Alif  Ba Ta"... laung mereka.

Kali ini lebih kuat lagi.

Nukilan: Paparon.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP