IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jahatnya Najib Razak Tiada Tandingan... hahahaha...!!!!

>> Wednesday, March 06, 2013

Semalam berlansungnya perjumpaan Najib Razak dengan Ulama/Umara (kononnya) di Bukit Jalil. Malam tadi tertonton dalam TV3 Suku bagaimana Najib Razak yang bodoh dalam bab "Najis Mughalazah" telah mentazkirahkan ribuan Ulama/Umara (kononnya) dan Asnaf yang di angkut dengan berpuluh2 buah bas secara paksa dari pelbagai daerah dan negeri.

Memandangkan Che'gu Bard dah sentuh hal ini, so... gua kopi cow... cow jelah cerita beliau seperti di bawah.... hahahaha....


Bagaimana Regim Umno menyelesaikan isu Kalimah Allah ?

Nazri Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri dengan jelas menyatakan bahawa di Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak termasuk Wilayah Persekutuan orang bukan Islam boleh menggunakan kalimah Allah.

Umno berkeras menjadi juara membabi buta di negeri ramai orang Islam Melayu untuk meraih undi tetapi ketakutan di negeri ramai orang bukan Islam dan berkompromi kerana mahukan undi orang bukan Islam. Jelas keratan akhbar di atas menyatakan P.Pinang dibolehkan penggunaan kalimah Allah mengapa bila Guan Eng ulang kenyataan Nazri dia di kecam sebaliknya Nazri dipuja ?

Bagaimana pula dengan kenyataan pemimpin lain seperti Hishamudin Tun Hussien, Menteri KDN sendiri ?

Tindakan yang diambil oleh Pakatan Rakyat dalam isu ini berlandaskan hujah hukum dan ilmu tetapi Umno hanya menggunakan isu ini untukmeraih undi semata. Simpati dengan kelompok yang diperbodoh kerana upah seringgit dua membuat demonstrasi sana dan sini kerana isu ini.

Pakatan Rakyat seharusnya berpegang teguh dalam isu ini dengan keputusan Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat. Serangan Umno dalam isu ini senang sangat dipatahkan jika jentera penerangan parti - parti itu hidup dan bekerja dengan strategi betul.

Menyentuh kembali Perhimpunan Perdana Ulama-Umara dan Asnaf di Stadium Putra Bukit Jalilyang dihadiri oleh kononya lebih 10,000 ribu yang terdiri dari ulama - umara dan asnaf. Satu sumber peguam Zul Hazmi di facebooknya telah menyatakan perbelanjaan program tersebut seperti di bawah:

 "Ishak catering mendapat kontrak menyediakan makanan kpd asnaf -RM10 X 16000 = RM160000.

- Kontrak makanan kpd VVIP - RM18000

- Banner/buku cenderahati/ - RM385000

- Sistem audio/pentas/ - RM85000

- Persembahan/kurator/ - lbh kurang RM15000

- pengangkutan - bas RM1500 X 300 biji - RM450000"
Harap penganjur boleh menjawab adakah ia benar atau tidak ? Dari mana sumber perbelanjaan ini diperolehi, proses pemberian kontrak adakah dibuat secara terbuka dan telus. Adakah perbelanjaan besar ini juga terkandung dalam erti makna wasatiyah yang sering dilaungkan ?

Sekian.

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia.
Dah jelas dan nyata bahawa KERAjaan barisan nasional yang membenarkan isu kalimah "ALLAH" digunakan di negeri yang di sebutkan.... tetapi masih nak menyalahkan PAS....

Kenapalah.... Allah menjadikan Perdana Menteri Malaysia dari parti umno laknatullah nih... nampak sangat keJAHATANnya... dengan mulut celakanya memperbodohkan para Ulama/Umara dan Asnaf yang tak tau apa2.

Bukankah elok sekiranya penipu rakyat malaysia nih... di sumpah jadi biawak komodo yang sudah kompom lidahnya bercabang.... kah... kah... kah....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP