IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Barua umno Laknatullah Berbunyi Lagi...!!!!

>> Friday, March 15, 2013

Dia kata wujudkan perpaduan itu tuntutan syarie - aku setuju
Cuma aku nak tanya : Fitnah yang menjadi makanan ruji UMNO, Pencacainya dan Medianya. Tangkap sesedap hati itu ikut syarie ke?

Jadi aku cadangkan betulkan diri ikut syarie dulu barulah layak untuk ajak orang lain mengikut syarie! Itulah sebabnya dia ditibai Dr. MAZA kaw-kaw punya bancuh!
Ayat di atas gua petik dari Blog Uncle Moundweller.

Si Fathul Bari nih... anak bekas mufti Perlis, bapak dia sendiri tak dapat title "Ulama", dia yang baru setahun jagung... lulusan dari negara arab (mana punya U..., malas gua nak ambik pot) orang melayu yang kononnya mengaku Islam di Malaysia nih dah bagi gelaran "Ulama".

Itulah mentaliti orang2 melayu bangang dalam bab beragama...., asal ada yang boleh hafal hadis hafal ayat2 Quran serba sedikit.... perghhhh... dia punya puji sanjung melangit... sampai di angkat ke tahap "Ulama"... tahukah orang2 melayu bangang tu kriteria2 untuk mencapai tahap "Ulama".

Ataupun.... ada ijazah atau pengiktirafan tahap tertinggi ciptaan manusia untuk menyandang jawatan "Ulama".... hahahaha....!!!!


Dah berapa ramai bukan Islam yang di Islamkan oleh si Fathul Bari nih.... yang gua tau dia ni spesies biri-biri.... terbaru biri-biri Filiphina ke apa disondolnya..., dengar khabar tengah mencari pasangan biri-biri baru eeekkkk.... hahahaha.... tapi takpa.. itu namanya ikut sunnah... wargghhhhh....!!!!

So... mampuih pi la kat dia nak jadi bapak biri2 atau pak ghanduk sekalipun.... selagi bernafsu boh sajaaaa.... muakakakakaaaa.... gua cuma seronok baca apabila orang2 seperti ini bila bercakap pasti disusuli dengan hadis atau ayat quran firman itu ini atau paling cekai ayat... "Nabi pernah bersabda"... bla.. bla... bla... (part ini gua tak kira samada ahli agama dari umno atau Pas kedua2nya 2x5 sahaja, yang betul gua katakan betul berlandaskan apa yang di ucapkan selari dengan perbuatan)
"Umno telah lama hulur tangan untuk perdamaian dan perpaduan ke arah kebaikan, sewajarnya Pas menimbang dan menerima tawaran tersebut," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ceramah isu-isu semasa kepada Penceramah Penerangan Negeri Kelantan di sini, hari ini.

"Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda "Susulilah perkara yang buruk dengan perkara yang baik"," katanya sambil menjelaskan dalam konteks ini perkara yang buruk ialah perpecahan dan yang baik adalah perpaduan.
Daripada apa yang gua tepek kat atas tu... adakah ianya selari dengan apa yang diungkapkan oleh yang so called "Ulama Muda umno laknatullah" nih....????

Pi mai... pi mai... ayat haramjadah jugak yang keluar dari barua2 anjing2 pencacai2 umno laknatullah mengajak PAS bergabung dengan umno laknatullah... dan si Fathul Bari ini adalah salah sekoq daripada barua umno laknatullah....!!!!

Jikalau si Fathul Bari ini kepala hotaknya jenis Ulama... sudah tentu pandangannya jauh beb...., dari ayat  "Susulilah perkara yang buruk dengan perkara yang baik"... why not dia cadangkan kepada big boss dia si Najib Razak untuk bubarkan umno laknatullah dan sertai PAS dan sama2 memerintah negara dengan PAS sebagai leader....

Kenapa asyik berkisar kepada PAS sertai umno laknatullah...????
Bak kata A.R Tompel dalam filem DoReMi.... "Impossible.... Impossible... tak boleh.. tak boleh..."... hahahaha.... kenapa tak boleh....???

Sebabnya... sekalian rakyat dah tau betapa busuknya umno laknatullah... betapa korupnya umno laknatullah... dan betapa buruknya umno laknatullah..., kerana setiap laknat Allah kepada bani israel dan hamba2nya yang digambarkan dalam Quran semuanya lengkap dalam seperti yang di ceritakan dalam Al-Quran. Ada sesiapa yang berani menafikannya... ada sesiapa yang berani menolak kebenaran Al-Quran... sendiri mau ingat...!!!!

Seperti yang si Fathul Bari ungkapkan.... dalam konteks kepala hotak gua pulak... "Susuli perkara buruk yang ada dalam umno laknatullah... kepada perkara baik (Islam) yang ada dalam PAS"

Jadi bubarkan umno laknatullah dan semua ahli umno sertai PAS... amacam...???? Jangan dok asyik menyalak salahkan PAS tak nak join umno laknatullah....!!!! Jika ikut pemahaman kanak2 riang tadika... takanlah yang Parti Islam nak terjun dalam Parti Sekular.... hahahaha... gelak guling2 budak2 tadika tu dengan ide bangang puak2 umno laknatullah....

Budak2 tadika tu kata apa tau..."Bodohnya umno laknatullah... ada ke suruh sebuah parti islam terjun tiruk dalam parti tong taik... najib wooiiii... najisssss... !!!!" tak pun budak2 tadika tu cakap.... "hahaha... umno laknatullah suka dan gumbira nak bersetongkol dengan Parti Ajaran Sesat"... hahahaha... keras perut budak2 tadika tu bantai gelak guling2 dengan tahap kebodohan barua2 umno laknatullah selama ini beb.... hahahaha...!!!!. 



Itulah pasalnya gua selalu katakan..."Jangan jadi BODOH macam siapaaaaa...."... hahahaha... 

So... kepada melayu2 bangang yang mengaku beragama Islam di luar sana (terutamanya dari spesies bangsa umno laknatullah)... buka balik kitab agama... carilah ciri2 atau kriteria untuk mencapai tahap bergelar "Ulama"... buatlah perbandingan yang bergelar "Ulama" yang dok ada di Malaysia dengan "Ulama" dahulu kala. Tak kiralah samada dari "Ulama" umno laknatullah atau PAS... sebab ianya berdasarkan "Politik".... 

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP