IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Luuuu... Peduli Apa...!!!!

>> Sunday, February 24, 2013

ini semua kerja manusia yang punya pendek akal. anwar ibrahim ka, najib ka, dato cilanat ka, kalau ada masalah beratus2 orang akan bantu, tak cukup di malaysia, luar negara datang bantu. kene saman berjuta2 pun mereka ada wang untuk bayar, lu orang, orang kampung, makan anak bini pun susah, baju anak bini dah 5 tahun tak tukar,... pegi cari wang lagi bagus lah...

ini macam orang2 kaya pula lu orang punya cara. kalau kena tangkap?? siapa nak bagi anak bini lu orang makan? kalau kena denda?? mana nak cari wang?? bodoh..

otak cetek.. negara berperang, orang miskin susah, negara kaya, orang miskin susah, negara miskin orang miskin susah, konon konon bangkit untuk menegakan keadilan,..

khkkkk.. pthuihh..

bangsa cina india, lepak rumah... gelak sambil pekena teh o.. bodoh punya bangsa melayu, bangsa india ada negara sendiri di india, bangsa cina ada negara sendiri di cina. bangsa melayu??? malaysia ka negara melayu????

fucckk..off.
ini permainan takkan tamat... politik dunia semua kotor. pemimpin negara2 dunia semua guna sistem yang sama.. jadi, biarkan saja.. lu orang bangun pagi, pergi kerja,, cari wang lebih2... sudah lah.. jangan sibuk dengan mereka2 yang sudah banyak wang... marahkan mereka sebab tidak adil???

lu orang belajarlah tinggi tinggi... cari jalan, masuk sana... lu orang ambil dia punya jawatan. ini lu orang sibuk pertikaikan sana sini.. bodoh ... orang kaya takda buat kerja2 macam lu orang buat...

orang cerdik tak buat kerja2 macam lu orang buat... jadi jelas, lu orang tak cukup dengan apa yg lu orang ada.. bodoh... pergi cari kerja lah.. cari wang.. meniaga.... biar dapat wang lebih.

miskin di indonesia sebab tak makan, miskin di malaysia sebab tak ada kereta bmw, rumah banglo.. cehh,... pukimak punya lu orang punya pemikiran.
Lu orang dah habis baca.... itu adalah komen dari posting gua di sini.
Sengaja dijadikan bahan buat kita menilai tahap pemikiran segelintir rakyat Malaysia yang tidak ambil kisah hala tuju negara dan masa depan generasinya... bagi diorang semua... asalkan boleh hidup sudah laaaa....


Bayangkan jika tiada Pembangkang di Malaysia (Parlimen)..., apakah yang akan terjadi dengan negara ini.??? Beraya sakan laaaa.... pemerintah (bn/umno laknatullah) menyamun merompak harta negara ikut suka hati makbapak diorang.... so... fikir-fikirkanlah....

Walau bagaimana pun.... gua dah delete komen tersebut atas permintaan tuannya sendiri, di mana beliau inbox kat gua seperti di bawah... (nama dan alamat email gua rahsiakan demi menjaga maruah dan harga diri beliau).
Assalamualaikum tuan,

Minta jasa baik tuan untuk delete komen saya 2 tahun lepas disini....

Hati rasa susah hati kerap bermimpi.. harap dibuang komen yang telah saya tulis di blog tuan seperti link dibawah
ikutsukaakuisa.blogspot/2011/07/kpn-letak-jawatan.html?zx=66c34f1fb94405

Sunday, July 10, 2011 5:47:00 AM

jasa baik tuan, Insya'Allah dapat kebaikan.

Terima kasih sahabat!
 

Kepada pengomen tersebut, jangan rasa susah2 hati lagi.... gua dah delete atas permintaan luuuu... gua doakan semoga lu beroleh hidayah dan berbahagia selalu....

p/s: Best part... gua dah jadi sahabat dia.... muakakakakaaaa....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP