IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Duit BR1M Adalah Duit BN...???? Apa punya Bangang...!!!!

>> Monday, February 11, 2013


PETALING JAYA: Seorang wakil rakyat Umno di Johor mengatakan bahawa penerima skim Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) perlu menyokong BN dalam pilihan raya umum ke 13 nanti.
“Saya memberitahu penerima BR1M di kawasan saya iaitu DUN Nusa Jaya bahawa mereka mesti mengundi BN.
“Wang  yang diberikan kepada kamu semua ini merupakan wang BN, jadi kamu semua kena mengundi BN.
“Mereka merasa sangat gembira dan bertepuk tangan,” katanya yang juga Ketua Umno bahagian Gelang Patah.
Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai pemberian skim BR1M di Gelang Patah.
BR1M merupakan bantuan kerajaan kepada golongan yang kurang berkemampuan untuk mengurangkan beban mereka.
Bagaimanapun, seorang wakil rakyat lain memberitahu, beliau tidak memaksa penerima BR1M mengundi BN atau sebaliknya.
“Saya mudah sahaja, kita beri kepada semua yang layak menerimanya tanpa mengira sama ada penyokong kerajaan atau tidak.
“Tetapi saya percaya mereka tahu membuat penilaian, BN atau pembangkang yang lebih banyak membantu rakyat,” tambahnya.
Sumber: FMT,

Nak tahu jahat ke tidak BN nih.... daripada mana diorang rembat duit untuk BR1M.. klik sini. Kerajaan BN bawah pimpinan Najib Razak nih... sebuah Kerajaan Haramjadah... !!!!


Lagi sekoq Lembu umno Laknatullah yang terlebih BODOH dan Low Class Mentality wa cakap luuuu...., selama ini semua kakitangan kerajaan, peruntukkan itu ini, dana itu dana ini, subsidi pelbagai semuanya duit BN....
Tolong pi tanya mangkuk ayun si lembu umno laknatullah tuuuu.... BN tu apa... Kerajaan yang ada sekarang ini pula siapa...???? Tak habis2 nak manipulasi dan perbodohkan fikiran rakyat....!!!!
Macam tu punya low class mentality pun ada jugak yang pi sokong dan berikan undi... hahahaha...!!!!
Nota: Kena beri penerangan kepada makcik pakcik kampung yang BN itu adalah Kerajaan (sekarang ini), Duit BN adalah duit Kerajaan Malaysia, Duit Kerajaan Malaysia adalah duit Rakyat. Bukannya Duit Mutlak sebuah parti politik umno/bn.
Kesimpulannya, jangan jadi BODOH MACAM UMNO....!!!!! Contohnya seperti minah umno laknatullah nih... hahahaha....!!!!

Gua pun mengaku Jahil jugak dalam bab sirah Nabi-Nabi nih... tapi taklah sebodoh pencacai umno laknatullah... nih..., harap muka cun... tapi akai senteng...hahahaha...!!!! Sheikh Abdul Kadir Jailani salah seorang sahabat baik Nabi... Tok Guru mana yang dia pi belajaq nih...????

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP