IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Budak Tadika Cuti Laaaa.... Bodoh Punya Menteri...!!!!

>> Monday, November 26, 2012

Musim cuti sekolah dah bermula... yang paling awal bercuti adalah kanak2 tadika dan pra-sekolah. Dulunya malaon haramjadah nih pernah menjawat sebagai Menteri Pelajaran (2004-2009)... tapi bodohnya melantun-lantun beb... harapkan rezeki dapat jadi Menteri sebab bapak dia pernah menjawat jawatan PM dan juga sepupu sepapat dia PM sekarang nih...

Kalau jawatan sebagai Menteri perlu melalui proses temuduga, gua yakin dan pasti... bukan setakat jawatan Menteri jer... jawatan sebagai cleaner pun malaon ni tak layak beb... hahahaha....


So.... malaon nih dah tak sabar2 nak kelentong budak2 tadika beb.., akibat nafsu yang membuak tak boleh tunggu awal Januari 2013 maka malaon haprak nih belasah jugak..., nak cover dan tak nak tunjukkan tahap kebodohannya, maka dia suruh balaci dia yang cakap...
Berikut adalah penjelasan dari Timbalan Menteri Dalam Negeri mengenai mengapa kamera Had Laju yang di gunapakai oleh pihak Polis dibayar lebih RM200,000 bagi setiap buah sedangkan harganya di pasaran sekitar RM17,000 hengget sebuah, sedangkan Kerajaan Malaysia membayar pada harga RM223,000 seperti jawapan Menteri di Parlimen.

RM200,000 lebihan yang dibayar bagi setiap kame
ra itu adalah kerana kita import ianya juga merupakan bayaran kepada pembekal untuk melatih anggota Polis bagi menggunakan Kamera tersebut.(maknanya harga latihan kepada polis kira one lumpsum kat kamera RM200,000... hehehe... satu kamera untuk berapa orang polis bro....)
Di samping itu juga menurut Timbalan Menteri Dalam Negeri si Wira Abu Seman Yusop pihak pembekal juga menyediakan khidmat penyelengaraan bagi kamera itu beserta 2 tahun gerenti.
sumber lanjutnya baca la sendiri di sini.
Nak salahkan Timbalan tak boleh beb... sebab Timbalan pun ikut arahan Boss dia, jadi Boss la yang harus bertanggungjawab atas segala kebebalan serta kebodohan untuk perbodohkan kanak2 tadika beb....
Jadi siapakah Boss dia...????
Auwww.... auwww.... malu la gua nak sebut... hahahaha...!!!!
Jom kita main teka-teki serkap jarang... soalannya... "Duit kelebihan beli kamera tu siapa yang rembat...????"... hahahaha...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP