IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Peringatan Buat Semua Blogger..!!!!

>> Tuesday, October 23, 2012

Sorry... aaarrr... menda kat bawah nih.. gua kutip dari boxbe email gua, saja jer... nak memanjang-manjangkan berita dan nasihat/peringatan dari kepimpinan Parti kepada semua. Tak kiralah lu PKR ke... PAS ke... mahupun DAP... as long as shorties semua member2 Pakatan Rakyat yang berazam nak tukar Keraaaajaan dalam PRU 13.
Ianya dihantar oleh email ini sekretariatpenerangan@gmail.com
Kalau lu orang terasa nak belasah ke apa... silalah ke sana eeekkkk... jangan belasah gua sudah laaaa... sebab gua bukannya ahli PAS... hehehehe... jom layan apa pesanannya...;
PAS perlu respon isu-isu dan serangan bertubi-tubi UMNO-MCA-Perkasa yang datang sekaligus. 
Walaupun provokasi dan serangan mereka membara hati, PAS perlu menjaga etika dalam membalas serangan.
Ahli dan para pemimpin PAS diseru jangan beremosi semasa menjawab isu-isu yang bermotifkan provokatif. 
Tujuan mereka menyerang adalah untuk mengharapkan kita memberikan reaksi yang salah dan rakyat mendapat persepsi yang menyimpang.
Tapi mereka silap. Ahli dan pemimpin PAS ditarbiah untuk menjaga etika sepanjang masa walaupun serangan itu berjenis menyinggung emosi.
Tidak perlu untuk mengulangi di sini apa yang diserang Umno-MCA-Perkasa termasuk kesanggupan mereka membiarkan agama Islam dipersendakan, 
Kenyataan pimpinan MCA menggambarkan kejahilan mereka terhadap Islam khususnya hukum hudud dan kegagalan Umno memahamkan mereka tentang Islam.
MCA perlu diajar menghormati budaya dan agama lain serta memahami sensitiviti umat Islam.
Islam mengajar kita agar menjawab hujah dengan hujah bukan emosi amarah yang tidak terbendung. Firman Allah, “Dan apabila kamu berbicara dengan orang yang jahil, maka ucaplah selamat kepada mereka.
Seluruh pimpinan dan ahli PAS ditarbiah untuk  beristiqamah dalam perjuangan. Respon dengan berhemah dan tertib. Kita menjawab isu dengan hujah. 
Dengan ini, muka-muka hipokrit Umno dan Perkasa akan terlondeh sendirinya untuk dililhat rakyat.
PAS  mengingatkan semua tentang operasi Lalang yang dicetuskan oleh MCA dan Umno. Namun yang ditahan ialah pimpinan PAS dan DAP.
Tuan Ibrahim Tuan Man 
Ketua Penerangan PAS Pusat
Dalam konteks ini gua terkecuali... sebab "IkutSukaAku" nak belasah apa saja hahahaha... erti wala' wakrak... takda dalam kamus DBP gua...., gua hanya Wala' pada Allah, Rasul dan Mak Bapak gua jer... yang lain2 tu akan dipertimbangkan dulu...
Adiossss.... !!!!
p/s: Sekurang-kurangnya kepimpinan PAS ada jugak menasihati ahli/bloggernya dengan nilai2 murni... itulah Islam namanya.
Bukannya macam kepimpinan umno haramjadah wal yahudi syaitan laknatullah yang dikenali dan juga melayu perkasa... mengaku jer... sebagai melayu beragama Islam tapi tak tau nak didik/nasihat anak2 buah nilai serta ciri2 seorang Islam... yang digalakkan supaya jadi samseng, kelakuan tak senonoh baik jantan dan betinanya... penipu, rasuah, arak, betina dan pelbagai.
Kalau berkawan dengan orang umno/perkasa... jadi jahanam la jawapannya.... hahahaha...!!!! 

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP