IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jangan Jadi Macam 3 Ekoq nih...!!!!

>> Thursday, October 04, 2012

Lu orang nak jadi macam 3 ekoq sahabat karib ni ke....???
hahahaha... jangan beb... susah nak main nanti... muakakakakaaaa....!!!!

Berikut adalah tips rahsia purba bagaimana untuk menghilangkan perut yang boroi aka buncit.

Step 1: Kempiskan Perut Buncit.
Latihan angkatan beban dapat mengempiskan seterusnya dapat menghilangkan perut buncit. "Tapi..., gua takda duit la bro... untuk ke Gym...??? " Ohhhh.. jangan risau. Angkatan beban sebenarnya tak perlu susah-susah pun.."

Mulakan dengan melakukan sit up. Itu juga salah satu angkatan beban menggunakan berat badan lu sebagai beban. Yang lebih bessshhhnya ialah sit up ini fokus kepada kekuatan perut dan ia memberi kesan terhadap perut buncit lu orang. Lakukan 3 set setiap sesi dengan angkatan sit up 12 kali setiap sesi. Sebelum masuk ke sesi ke -2, lakukan planking selama 30 saat. Teruskan sebegitu sehingga sesi ke-3, berselang seli dengan planking. Total masa yang diambil untuk sesi ini tak sampai 15 minit pun. Senang banget... hahaha..

Step 2: Bakar Lemak Perut Boroi.
Apa yang penting, ubah cara pemakanan lu orang. Jika selama ini, lu breakfast roti canai/nasi lemak/nasi dagang dan ntah apa2 lagi laaaa.. TAPI nak hilangkan perut buncit ni, lu orang kena ambil biskut oats dan air malt coklat. Kalau sebelum ini, makan tengahari lu ambil nasi penuh.. So... mohon sesangat laaa... ianya dikurangkan kepada suku. Boleh kan?

Malam pulak... jangan makan langsung, jika lapar sekalipun cukup dengan buahan atau biskut 3 keping cicah kopi "O"... hahahaha....

Gua akui ianya memang sukar dan menyeksakan, namun ianya lebih perlu dibendung daripada terus menjadi parah. Mencegah itu lebih baik. Maka cegahlah perut boroi itu bermula dari mengawal pengambilan makanan lu orang sendiri.

Step 3: Nyahkan/ Buangkan Perut Boroi.
Lebihkan melakukan senaman. Bagaimana? Lu perlu lakukan senaman extra 5-15 minit setiap hari. Jika selama ini, lu punya bersenam 15 minit setiap hari maka untuk menyahkan perut buncit ini, lu kena bersenam extra lagi 5-15 minit. Terbaik ialah bersenam kardio selama 30 minit setiap hari secara konsisten, lepas tu disambung dengan senaman angkatan beban selama 15 minit.

Perghhhh.... kalau lu orang konsisten dan komited dengan cara ni, tahulah akibatnya.... lepas 1 bulan.. lu orang punya perut Six Pack wa cakap luuuu..... hehehehe... macam gua... pewwwiitttt...!!!!

Step 4: Tong Sampahkan Perut Boroi.
Makan lebih banyak makanan yang mempunyai 'whole grain'. Apakah whole grain ini? Contoh makanan 'whole grain' untuk mengtong sampahkan perut buncit ialah seperti biskut gandum, oats dan beras perang (Basthmathi atau Beras Herba ponni taj mahal).

Tak dinafikan dan gua akui harganya memang sedikit mahal TETAPI apalah salahnya jika lu orang boleh korbankan sedikit Rosmah Mansor (RM) untuk kesihatan lu orang sendiri. Jika lu orang sanggup dan mampu berbelanja untuk menukar handphone touchscreen berjenama, kereta mahal.... rokok pun boleh beli... takan lah nak habiskan sikit duit untuk kesihatan sendiri pun nak berkira kot...

Step 5: Makanan Tambahan Diet Perut Boroi.
Jika nak lebih pantas selain dari senaman dan cara diat pemakanan di atas, lu orang boleh juga beli makanan tambahan di kedai2 bina badan atau farmasi seperti Hydrocut, Weightcut,Wayprotein, Netrotek dan macam2 lagi laaaa... boleh email kat gua.. nak steroid...??? Pergi cari sendiri... ahakksss...

Kesimpulannya, untuk melakukan 5 steps di atas pastinya bukanlah satu kerja yang mudah... mau ada yang makan pelempang sewa pergi balik beb... sebab perut tengah kebuluran ada pulak member buat lawak bodoh... sendiri mau ingat laaaa... hahahaha....

Apapun..., lakukanlah setakat mana yang termampu dahulu. Jika tidak mampu berjogging... mulakanlah dengan berjalan laju. Jika tak larat berjalan laju... mulakanlah dengan berjalan perlahan. Jika tak mampu berjalan perlahan... mulakanlah dengan merangkak kat taman2 perumahan lu orang... hahahaha...!!!!

Ikut kemampuan lu orang laaa.. Ubah habitat (habit/tabiat) lu orang... hahaha... kepada kehidupan yang lebih sihat. Walaupun berat badan lu seberat 130kg sekalipun, oohhh.... tidak mengapa dan mungkin ada di antara lu orang sebelum ni merasa sedikit rendah diri sebab perut boroi. Don't worry...

Tapi..., janganlah merasa rendah diri lagi. Buktikan lu orang juga mampu menjadi seperti orang lain. Belum cuba belum tahu lagi kan..??? So... apa tunggu lagi... pagi esok star aarrr....!!!! jangan hangat2 Bajet Taik Najib Razak dah laaaa.... tersungkur bulan April nanti... hahaha...

Nak perut macam gua... seperti dalam gambar tuuu...???
Selamat mencuba dan Selamat maju jaya gua ucapkan.... adios...!!!
(Sebab dah berjaya laaaa... gua boleh langsi dengan lu orang semua.... hahahaha...!!!!)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP