IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jangan Jadi BEBAL Macam umno...!!!!

>> Thursday, October 11, 2012

Jumaat lepas saya buatkan kad ATM Maybank untuk mak. Mereka beri kad ini tanpa ada apa-apa penerangan. Sebaik saya menerimanya, saya tanya... berapa saya kena charge untuk visa?

Jawapannya: murah sahaja.... rm8.00 setahun.

Saya kata... mak saya sudah berumur 72 tahun. Dia tidak menggunakannya. Mengapa tidak beritahu pengguna awal-awal?
Jawapannya: hanya senyuman sahaja...Jika ada 100 ribu pengguna yang sekadar ambil card dan tidak mematikan khidmat visa atau master card tersebut, juga tidak pernah menggunakan servis itu... maybank akan membuat keuntungan sebanyak RM800 ribu setiap tahun. Itu jika 100 ribu.... jika 1 juta pengguna..????

Jikalau..., saudara pakai kad jenis ini dan tidak menggunakan servis visa atau master card pada kad ATM ini, sila pastikan untuk menamatkan/hentikan servis ini di Maybank berdekatan. Jika tidak... saudara/saudari sekalian akan dikenakan charges RM8.00 setiap tahun. - Sumber I luv Islam.

Gua pulak berkata; Buat apa nak sedekah buta jer... pada Mayban, bukankah lebih elok RM8.00 tu masuk dalam tabung Surau/Masjid sudah tentu2 ganjarannya 70 kali ganda seperti yang dijanjikan Allah SWT.

Jadilah pengguna yang BIJAK.., jangan jadi pengguna yang BEBAL macam puak2 umno yang melompat riang gumbira serta bersyukur pada keprihatinan keraaaajaan barisan nasional dan Perdana Menterinya kerana mengurangkan subsidi gula.... hahahaha...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP