IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jadi MasterChef La Pulak....!!!!

>> Friday, September 28, 2012


Letih aarrr... melayan kerenah mehnah politik Malaysia nih... jom kita lepak santai jalan-jalan cari makan jap... hahahaha...

Apatah lagi start 1 Oktober hingga 31 Oktober nih... gua bakal jadi MasterChef, sebab esok Bibik gua balik Indonesia, cuti sebulan untuk menghadiri Konvokesyen anaknya dan sambut Hari-Raya Korban di sana.

Seperti yang sudah2 bila Bibik cuti... gua pulak jadi Bibik separuh masa, pramugari pula separuh masa... hahahaahaaa... nasib baik gua tak terikat dengan mana2 majikan..., kalau tidak mampus wa cakap luuuuu...

Untuk latihan menghadapi bulan Oktober nih... gua dah mula praktis malam nih bawa family makan malam di luar..., sebab siangnya gua jadi Chef samada di dapur atau Chef Bungkus kat kedai jer... hahahaha....

Restoran yang gua terjah malam ni di Seksyen 10, Shah Alam..., tu gambar kat bawah tuuuu... pekena "masak pindang"...

Tu haaa... alamatnya ada dalam gambar tuuu, pandai2 lu orang adjust laaa...

Ini menu gua....
Nasi putih, kuah pindang, bawal goreng dengan sambal belacan... lelehhh... diet punya pasal, gua share sorang separuh dengan pramugari...
sehati sejiwa la kaaannn... makan pun share... ahaksss...

Anak2 yang lain dengan pilihan masing2... janji masyuuukkkkk.....!!!!

Asam Pedas pun boleh tahan gaaaakkkk....!!!!

Pilihan tekak dan nafsu masing2... hahaha....

Overall... boleh la layan kat sini, makanan dan minumannya kena dengan tekak gua anak beranak, restorannya bersih, kakitangannya pantas tak perlu nak bergawang tangan atau bersiul macam panggil burung. Tak macam sesetengah restoran melayu lain... yang kakitangannya pemalas, muka masam dan tak mesra pelanggan langsung...!!!!

Apa yang penting kakitangan restoran ini memelihara aurat, cashiernya kata baru buka (mula beroperasi) sejak 3 bulan lalu. Alhamdulillah... sejak dari 8.30pm (gua mula duduk) hingga gua sekeluarga blah... pelanggan tak berhenti keluar masuk beb... dan meja sentiasa penuh, itu apa petandanya.... ahaaaa....

Selamat mencuba.... adiossss....!!!!
Gua nak tanya pakcik google menu masakan untuk sepanjang bulan Oktober nanti.... hahahaha...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP