IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Budaya Bangang Kerajaan BN.

>> Friday, August 17, 2012


Pertama sekali gua nak pesan pada Tok Peti2, Ahli Falak dan sesiapa yang berkaitan dengannya, tak payah laaaa... lu orang semua nak pi buang masa buang karan pergi tengok anak bulan Syawal..., kerana semua umat Islam 1Malaysia dah tau tarikh Hari Raya pada hari Ahad (lusa).

Lu orang semua saja jer... nak membazirkan duit rakyat, apa tak cukup lagi ke elaun dan gaji yang lu orang dah rembat selama nih... hahahaha....!!!!

Dan tak lupa jugak kepada Penyimpan Mohor Kecik Besar yang kerja empat kali setahun tuuuu...., lu pun tak payah keluar TV malam esok, buat menyemak slot rancangan jer... wooiii... lu punya pengumuman dah tak suspen lagi laaaa... hahahaha...!!!!

Kalau lu keluar jugak TV malam esok... memang lu buat lawak bodoh jelah..., rakyat Malaysia dah tau bila raya la wooiiiii..... hehehehe....


Keraaaaa...jaan Malaysia dan Kementerian Penerangan pun sama bangangnya.... benda dah kompom sebelum tarikh puasa lagiiii.... lagi mau bikin lawak... dan itulah yang telah menjadi budaya paling bodoh di Malaysia yang akan kekal sampai kiamat (melainkan jika ada sesiapa yang berani merombak atau mengubahnya, tapi selagi ada Ketua Agama Islam... budaya bangang nih akan diteruskan.... kononnya tradisi... kah.. kah... kah...)

Budaya bodoh setiap tahun satu hal... masalahnya bab pembaziran duit rakyat bayar gaji atau elaun buta pada yang terlibat... semuanya jenis ambil kesempatan wa cakap luuuu..... hahahaha....!!!!

Bab membazir wang rakyat aka dana kerajaan nih... Keraaaa...jaan BN cukup handal wa cakap luuuu... itu tak termasuk banyak lagi kementerian yang dok membazir duit setiap tahun seperti yang dilaporkan dalam Laporan Audit Negara.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP