IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ulamak Haramjadah Kata Najib Razak...!!!!

>> Wednesday, July 25, 2012

Apa yang gua zahirkan dalam entry berkaitan sukan olimpik sebelum ini, sekadar hendak menyindir golongan cerdik pandai agama yang bergelar mufti dan ulama kononnya....

Pada pandangan gua yang jahil dalam bab agama ini kerana gua tak pernah sampai ke Al-Azhar mahupun mana2 Universiti Islam. Kenyataan kononnya atas alasan bermusafir, kalau setakat bermusafir kerana bersukan jer... dalam Malaysia pun boleh bersukan... apa ada hal kaaannn....

Adakah Sukan Olimpik tu termasuk dalam ketegori Jihad..???
Adakah bersukan termasuk dalam Rukun Islam..???
Padahal ibadah yang mahu ditangguhkan itu salah satu daripada Rukun Islam.
Mana yang lebih penting..?

Keputusan ini sama sekali tak boleh dikompromi sama sekali. Sedangkan pada zaman Nabi dulu siap pergi berperang lagi beb... dalam Bulan Ramadhan, Nabi tak bagi kelonggaran untuk tangguhkan puasa pulak, siapa dia ulama dan mufti yang memandai-mandai boleh bagi kelonggaran tangguh puasa yang wajib kerana bersukan Olimpik nih... diorang tu semua setaraf Nabi ke...???

Walaupun ada bantahan supaya tarikh sukan tersebut di tunda, bantahan hanya tinggal bantahan jelah. Hakikatnya negara2 Islam dengan lebih kurang 3000 atlet beragama Islam terpaksa akur dengan kehendak kapiaq termasuklah negara kita Malaysia.

Apakah peranan gabungan negara2 Islam iaitu OIC.... "Ohhh... I... See..." hahaha.. sejak dulu kini dan selamanya OIC jelah... pasal tu ramai rakyat/umat Islam di bunuh dan di perkotak-katikkan... sebabnya negara2 ini semua adalah negara Ahlul Sunnah Wal Jamaah Sekular... bukannya Ahlul Sunnah Wal Jamaah zaman Nabi SAW....

Ahlul Sunnah Wal Jamaah Sekular inilah yang membudaya dalam umno dan Malaysia, ianya merosakkan pemikiran dan fikrah Islamiyah yang sebenarnya. Siapakah ulamak2 yang membawa pemikiran merosakkan agama dan menjadi parasit dalam bab agama di Malaysia ini...???

Salah satu contohnya seperti di bawah ini laaaa.... hahahaha...


Sejarah telah membuktikan... sesiapa yang terlibat dengan umno dan barisan nasional, segala ilmu yang dipelajari boleh di jual dengan mudahnya....!!!! Lu orang senaraikanlah nama2 cerdik pandai agama yang bergelar Ulama, Mufti dan sebagainya yang terkait dengan umno... semuanya hancur beb...!!!!

Kadang2 gua lebih respek kepada Syiah daripada Ahlul Sunnah Wal Jamaah Sekular yang dipraktikkan oleh Malaysia dan negara2 yang mengaku Islam. Islam itu mudah beb..., tetapi bukan untuk dipermudah-mudahkan...!!!!

Nota: Macam malaun dalam gambar tuuu... layakkah bergelar Ulamak...???
Daripada Anas ra berkata : Bersabda Rasulullah SAW, "Selagi akan ada di akhir zaman ahli ibadat yang jahil dan ulama yang fasiq".

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP