IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Seronok Jadi "Biawak Hidup"...

>> Monday, July 09, 2012

Kita sering persoalkan apakah sumbangan raja2 dan sultan kepada rakyat selain menjadi puppet kepada kerajaan barisan nasio-anal.

Tetapi kita seringkali terlupa apakah pentingnya dan sumbangan Gabenor kepada rakyat jelata selain menjadi Tugu kepada 4 buah negeri.

Petikan dari Wikimakdia:
Gabenor merupakan sebutan tidak rasmi untuk Yang di-Pertua Negeri bagi 4 negeri yang tidak mempunyai sultan. Gabenor tidak terlibat dalam politik dan urusan pentadbiran kerajaan negeri, sebaliknya tugas ini disandang oleh Ketua Menteri.
Gambar nih... dalam negeri barisan nasio-anal,
Gabenor dia tido... cuba teka di mana...????

Mengapakah mesti ada pembaziran duit rakyat demi mempelihara segelintir biawak hidup..., bukankah wang peruntukkan membayar gaji serta elaun mereka lebih afdal disalurkan kepada pembangunan negeri dan kepada fakir miskin...

Ayat yang berirama "Gabenor tidak terlibat dalam politik dan urusan pentadbiran kerajaan negeri." dari petikan wiki di atas tu... betul2 mengeletek pelipat lutut gua... hahahaha...., kalau dah tak terlibat dengan pentadbiran negeri.. apa kejadahnya jadi gabenor...????

Kalau setakat jadi gabenor makan tanggung berak cangkung baek tak payah beb....!!!! Membazir tu amalan Seltan.... hahahaha.... bodohnya melayu2 yang dok ada la niii....!!!!

Malaysia sebuah negara pembaziran kerana terlalu banyak membela dan pelihara "Biawak Hidup".

Nota: Kalau ada jawatan kosong "Gabenor" mana2 negeri calling2 sama gua...., gua nak apply laaaa...., gua pun nak merasa jugak jadi biawak hidup makan tanggung berak cangkung beb....!!!!

Justice For Uncleseekers

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP