IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Senang Giler Kerja Mamat Nih...!!!!

>> Tuesday, July 03, 2012

Pada zaman jahiliyah gua dolu2.., ada orang pernah tanya dengan gua, apa tugas Malaikat Jibril setelah Rasulullah wafat... gua jadi blur dot com.... betapa bodohnya gua masa tu... selepas itu barulah gua terkedu dan menemui titik kehidupan sebenar sehingga la ni....

Itu dengan pertanyaan yang simple jer.... ada sesetengah orang dah boleh buat perubahan hidup, nasib masing2 laaaaa.... tapi bagi puak umporno..., lu orang cakaplah apa saja..., kalau hati dah gelap tuuu... nur iman pun dah hilang... sendiri mau ingat laaaa.... hahahaha....

Berdasarkan soalan yang simple mimple yang gua terkena dolu2 tuuuu... sekarang nih gua pulak tertanya2... dengan benda simple nih...., mamat yang berjawatan kat bawah nih... dia kerja berapa kali setahun aarrrr....????

Ada jawatan kosong tak untuk kerja macam mamat nih... gua pun nak jugak... muakakakaaaa... !!!!

Memandangkan Ramadhan menjelang tiba... Syawal pun bakal menjelma.... Tugasan mamat nih pun menjelma juga.... dari gua kecik sampai la ni... baru gua terperasaan kerja mamat nih paling sempoi wa cakap luuuu... hahahaha... (cuma orangnya jer bertukar2, jawatan dan tugasan tetap sama sejak dulu, kini dan selamanya selagi ada..... hehehe...)

Gua bukannya apa... dah sifat semulajadi melayu sejak dulu, kini dan mungkin selamanya perasaan hasad dengki tu mesti ada beb... hahahaha... gua jealous giler dengan kerja/jawatan mamat nih beb... senang giler kerja dia beb.... kah... kah... kah....!!!!

Negara Islam yang lainnya ada tak jawatan macam mamat nih...????

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP