IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

>> Wednesday, June 13, 2012

Sekarang musim Euro 2012. Musim bola. Banyak team gunokan kelemahan lawan untuk mengalahkan lawan. Kalau dalam badminton lagi ketara. Sapo banyak buek silap mako dio copek kalah. Sobab kesilapan itu memberi mato mudah kepada lawan. Macam tu jugaklah dalam demokrasi. Parti mano yang banyak buek silap mako dio copek kalah....

Arini sekali lagi den baco paper Sinar kek mapley. Den baco headline 'MB Tuntut Maaf' terus automatik den cakap MB Khalid Ibrahim ni bangang. Den lewat ikuti isu pembekuan pinjaman PTPTN kepada student Unisel & Kuis sobab kojo syif malam.
Bila Khaled Nordin bekukan pinjaman PTPTN, sepatutnya kerajaan Selangor yang dipimpin PKR ucapkan jutaan tenkiu dan laksanokan langkah proaktif untuk memberi laluan kepada free education.
Selangor bukan negeri miskin macam Negeri Sembilan. Untung PKNS pun dah billion bhai...., jangan bagi jawapan bangang Rafizi bahawa ini adalah isu federal - negeri bilo ditanyo KJ dalam debat PTPTN haritu. Ini tidak, terus tunjuk reaksi muko gabra. Merayu kepada PTPTN jangan bekukan pinjaman.
Inilah unforced error geng.... Pakatan Rakyat pejuang free education tetapi mendesak student Unisel dan Kuis terus meminjam dengan PTPTN.... babi sundal cakap tak serupa bikin....

Selepas apo yang terjadi orang UMNO akan kempen sambil menuding jari tongah, "Lihat baru ancam nak bekukan PTPTN kerajaan Pakatan Rakyat Selangor dah gabra...." hahahaha...
Ini menunjukkan PTPTN penting bagi rakyat Malaysia. Kalau tidak mengapa diorang gabra..???? Diorang sendiri tak mampu nak laksanakan pendidikan percuma saudara-saudara sekalian. Yaaaa.... ampunnnnn...., pendidikan percuma bagi kanak2 tadika pun mereka tak mampu inikan pula Universiti...".... sembang jer... lebihhhh....!!!!

Kalaulah MB Khalid Ibrahim cerdik, "Terima kasih kerana bekukan pinjaman PTPTN kepada Selangor. Kami mampu bagi pendidikan percuma kepada student Unisel & Kuis. Kecik punya hal lah". Nanti akan dilihat oleh para pengundi bahawa belum tawan Putrajaya kerajaan pakatan sudah pun mampu melaksanokan janji pendidikan percumo mereka.
Ini dah memberi kredit kepada pakatan lalu menawan hati pengundi di seluruh Malaysia untuk mengundi mereka dalam PRU-13 akan datang.
Tapi apo bulih buek, unforced error telah dilakukan lalu memberi kredit kpd BN/Umno bhai...., memang malang wa cakap luuuu....
Apa yang lu orang baca kat atas tu adalah luahan member gua dari Port Dickson si Ali Abu, yang gua petik dari FB dia.
Gua malas nak citer bab bangang2 PTPTN nih lagi sebab gua dah ulas sebelum ini. So... mampuih pi la kat ahli2 politik yang bijak pandai tuuuu...!!!!

 

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP