IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Maruah Seekor Anjing - Santai Petang.

>> Thursday, May 03, 2012


Di Wilayah Persekutuan seekor anjing "Mastiff PRDM" di Dataran DBKL, ibu kota Kuala Lumpur, menggigit lidahnya sendiri dan mati setelah dipukul oleh tuannya.

Tuannya, yang bernama Bn, memukul anjing tersebut kerana bergaduh dengan manusia lain, dengan tujuan memberi anjing itu pengajaran.

'Saya merasa sangat menyesal,’ kata Bn setelah kejadian itu.

‘Teman saya yang telah memelihara anjing "Mastiff  PRDM" selama 20 tahun memberitahu saya bahawa haiwan tersebut adalah RAJA kepada semua Anjing dan memiliki rasa kebanggaan diri yang sangat kuat."

"Jika anda memukul anjing Mastiff PRDM di hadapan manusia lain, haiwan itu akan merasa malu dan akan bunuh diri untuk mempertahankan martabatnya,' katanya.

Sumber asalnya di sini.


Perghhhh... Anjing pun ada maruah dan martabat diri eeekkkk....!!!! hahahaha... yang kat Malaysia camna pulak tuuu...????

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP