IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Naik Kereta Najib Razak boleh Mampus Beb...!!!!

>> Wednesday, April 04, 2012

Pemandu nih ada banyak jenis, pelbagai ragam dan kerenah.

Pemandu Tua: Otak sudah jem... slow pick-up bawak kereta terhegeh-hegeh sebab mata dah rabun... sama macam Menteri2 dari umporno... dah tua nak mampus pun masih gila nak pegang jawatan dan kuasa...

Pemandu Muda: Nampak cergas agresif... tapi berlagak samseng macam jalanraya diorang yang punya, sama jugak macam umporno... banyak panglima2 yang muda gagah perkasa, tapi kepala hotak diorang semuanya senteng belaka... macamlah Malaysia nih di binkan atas nama bapak diorang... hahaha...

Pemandu Pondan: Jenis nih... bawak kereta terhegeh2... auw.. auw.. sana auw.. auw... sini... tak tau nak buat keputusan jalan mana, lorong mana yang hendak masuk... last sekali terbabas... hahahaha..., sama jugak laaaa... dengan Perdana Menteri Malaysia si Presiden umporno... flip flop macam Pak Lah... Penakutnya mengalahkan Pondan Lorong Haji Taib... Bodohnya jangan cerita aarrrr...

Banyak lagi jenis2 Pemandu sebenarnya, tapi gua letak 3 jenis sudah laaaa... yang lainnya lu orang tambah la sendiri... hahaha..., bak kata Pemandu bernama Najib Razak nih...;

"Mereka tahu menilai yang mana intan yang mana kaca. Kita percaya rakyat akan memilih kerajaan yang mempunyai “track record” yang meletakkan kepentingan rakyat di atas segala-galanya," katanya.
Lu orang tengok ayat yang gua hitamkan tuuu... malaun nih bercakap guna akal atau guna lubang juboq dia... hahahaha...

Kalau dia maksudkan "Kerajaan Persekutuan" memang sah teramat malangnya Rakyat malaysia mempunyai Perdana Menteri bangang dan buta sejarah. Dah 55 tahun merdeka Malaysia tidak pernah diperintah oleh Kerajaan lain selain daripada barisan nasional. So... macamana rakyat nak buat perbandingan kerajaan mana yang bagus dan mana yang tidak bagus melalui "track record" pemerintahan.

Harap PRU-13 sekali ini, rakyat dapat membuat perubahan kerajaan demi menyahut kata2 Perdana Menteri Malaysia sekarang ini yang menyeru rakyat untuk membuat perbandingan kerajaan yang mempunyai "Track Record" yang baik kepada rakyat dan negara.

Jika yang dimaksudkan oleh Perdana menteri bangang tu perbandingan antara kerajaan negeri..., hahahaha... gua cadangkan lu orang rujuk jelah kepada "Laporan Ketua Audit Negara" sepanjang 4 tahun kebelakangan ini... dan lu orang sendiri buatlah penilaiannya.

"Track record" Kerajaan negeri mana yang lebih bagus dan mendapat kepujian..??? Malu laaa... gua nak sebut dan dedahkan kat sini... hehehehe... iiishhh... jangan aarrr.. paksa2 gua... gua memang MALU nak sebutkan beb.... hehehe...

Berbalik kepada kisah pemandu yang Najib Razak katakan tuuuu... gua rasa eloklah kita tukarkan pemandu kereta rasmi Najib Razak yang ada sekarang ini iaitu seorang pemandu gila mabuk todi siang malam tu kepada Pemandu baru yang muda, sihat dan kreatif.

Kesimpulannya, kita ibaratkan pemandu Najib Razak yang mabuk todi siang malam tu dah berumur 55 tahun... dah masuk umur pencen, akibat terlalu banyak minum todi... selalu mabuk, organ tubuh dah banyak rosak dan berpenyakit kronik beb...

Kepada pemandu lama tu biarlah dia mampus akibat mabuk todi... hahahaha... kalau Najib Razak nak terjun gaung dengan Pemandunya tu... eloklah diorang mampus sekali... hahahaha... asalkan pengguna jalanraya yang lain selamat dan sejahtera... hahahaha...

5 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Tuesday, April 03, 2012 11:12:00 PM  

Naik kuds ajelah.tak yah pemandu

Anonymous,  Tuesday, April 03, 2012 11:13:00 PM  

Silap eja pulak,maksud aku,naik kuda

gt bagan datok,  Wednesday, April 04, 2012 2:47:00 AM  

dengan najib ni x pyh naik skali pun boleh tekorban beb almaklum la warga emas yg pandu mata dah rabun bkn nampak sgt depan ngan belakang apa ada langgar dulu cerita kendian mcm slogan 1malaysia dia rakyat diNAYAkan umporno diutamakan

Hati Muda Wednesday, April 04, 2012 6:51:00 AM  

warga emas mende.. Najib tu dah masuk kategori warga besi butuk.Jauh beza nilai emas dengan besi butuk.

Anonymous,  Wednesday, April 04, 2012 5:22:00 PM  

Besi buruk oun ada harga.najib ni level kayu reput,buat bakar je elok

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP