IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Perghhhh..!!! Glamouresss Sekejap : "Gendang Perang"... hahaha..!!!!

>> Monday, March 19, 2012

Semalam (Sabtu), awal pagi gerak dari Utara ke Key EL... hahahaha... seminggu cuti rasa tak puas pulak..., sepanjang jalan ikut jalan lama... singgah sana sini minum makan minum makan... nampak jer.. mana2 gerai restoran yang best... pasti singgah pekena apa yang patut.

Paling cekai pun berhenti buat basah tekak..., anak2 remaja gua happiness sepanjang jalan... pasal asyik berhenti minum.. makan... minum.. makan..., di Teluk Intan sempat lagi pekena Mastan Ghani Mee Rebus.... belasaaaahhhhh....!!!!

(petuanya, semua orang jangan order makanan masing2, tapi berkongsi makanan.., ada hikmah dan kesan positif kepada yang mengamalkan petua tu... hahahaha... tak caya cuba laaa... pasti seronok beb...)

Perjalanan 4 jam gua jadikan 10 jam..., perhentian terakhir gua di Assam Jawa, Selangor pekena Asam Pedas Pari/Sembilang... perghhh... wa cakap luuuuu... leleh air hidung beb...

Sampai jer... rumah, lepak2 rehatkan badan dan minda... lepas tu tidoq..., pagi tadi (Ahad) selepas siap itu ini, jam 11.30am bergegas pulak ke Putrajaya, adik sepupu sepapat pramugari gua walimatulurus pulak... terbabas hingga ke petang, sampai rumah hampir maghrib. Lembik lagi wa cakap luuuu....

Pramugari tanya malam nak makan apa, gua jawap lu pergi la tapau apa yang patut. Bibik pulak kata Kak Teh ada bekalkan nasi kenduri dan lauk pauknya... hahahaha... lu orang belasahlah apa yang patut... gua diet malam nih..., pasal semalam gua dah buruk lantak... siang tadi pun gua belasah jugak pasal kenduri sepupu gua tu buat menu "Nasi Daging" beb... so...  malam ni gua kena diet... kata gua pada pramugari... hehehehe...

11.00pm, baru ada peluang online, rayau sana rayau sini nak ambik tau perkembangan semasa, tup.. tup... gua terjumpa satu blog beb... nama Blognya "Gendang Perang"... roll punya roll... ada satu tajuk "Khas Buat Ikutsukaaku-ISA"...

Nota: Sebelum nih... mamat nih ada inbox gua bertanya cara2 nak buat blog, so gua bagitau apa yang gua tau jelah..., lastly berjaya jugak dia membina sebuah blog... punyalah semangat nak berblog... Tahniah gua ucapkan...

walllaweeiiii.... gua ingatkan mamat tu letak tajuk gempak, isinya nak kutuk gua cow... cow... macam satu blog pro-umporno yang siap menghasut pembaca untuk buat repot polis suruh tangkap gua kerana mengutuk Najib Razak dan Raja2.... hahahaha... ma cibai punya blogger umporno tuuuu....!!!!

So... kepada Blogger "Gendang Perang"..., gua ucapkan selamat datang ke dunia blogger sambil mengoblogkan umporno/bn dan menyumbangkan bakti dalam dunia penulisan demi menumbangkan kerajaan barisan nasio-anal.

Kepada gang2 Blogger PR sekalian, gua mau minta tolong dengan lu orang support member baru kita nih dengan link kan blog beliau dalam bloglist lu orang semua...., dan dia pun ada offer kepada sesiapa yang nak tolong apa yang patut dalam dunia blogging nih... sila communicate directly dengan beliau....

Adiosss.... gdnite... semua... !!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP