IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ketua Pemuda Umno Cawangan... hahaha... Nobody Owns Me...Bebeh..!!!!

>> Thursday, March 08, 2012



Album Heaven On Earth by Belinda Carlisle released 1990, masa tu gua di Stamford College. Antara favourite songs gua daripada minah nih adalah album Runaway Horses tahun 1989, rock and pop rock. Sebabnya pasal ada memori jahiliyah sewaktu menuntut di Stamford College... hehehehe...

Kenapa tiba2 jer.... gua teringatkan lagu nih, sebabnya puak2 umporno cawangan dalam salah satu bahagian PJ selatan cuba nak pancing gua..., nak bikin gua jadi puppet diorang macam orang kayangan tuuuu.... hahahaha... sepertimana gua ceritakan di sini. Dan ini sambungannya....

Setelah naik Alphard Ketua umno Cawangan dot.. dot.. dot..., menuju ke PJ State... diorang bawak gua lunch di Supper Club..., gua ikut jer... lastly gua hanya minum jelah dengan alasan " gua dah makan di KL "..... alasan jelah... kerana setahu gua restoran nih cha ya nun alif yang punya..., sioootttt... ahhhh... kembang tekak gua beb...., tapi gua tengok dua ekoq tu belasah beef steaks yaaa... amat menyelerakan... telan air liur lima enam kali jugak gua di buatnya.... cilakessss... betul....!!!!

Pak Raja buat presentation sambil cucuk jarum pujuk gua sambar jawatan tuuu.... lepas tu Ketua Cawangan yang baru bagi plan macamana nak sapu duit peruntukan dari RTC... perghhhh..... rupa-rupanya diorang dah setup baik punyeeaaarrr..... hahahaha...

Pak Raja kata..., budak2 (pemuda) yang ada semuanya dah kahwin, dah tua bangka dan sibuk dengan urusan masing2...., takda mesyuarat... takda aktiviti... dah berapa lama budak2 terabai, sekarang nih ramai yang dah lompat dan sokong PKR..., umno sekarang kekurangan sokongan orang muda..., jadi plan sekarang nih.... Tan Sri sanggup keluar duit bagi peruntukan asalkan dapat tarik balik sokongan pemuda pada umno, Tan Sri dah tak percaya dengan ketua cawangan yang ada sekarang nih, dia dah stop duit.... Tan Sri suruh bubar jer cawangan sekarang dan buat baru... tapi tak boleh bubarkan macam tu jer... nanti mengamok la gang belah sana..., jadi kita buat cawangan baru dan bergerak agresif....

"Perghhhh... dalam satu kawasan ada dua cawangan... sebelah2 jer beb... gila ke apa nih..., tak baik tau tikam menikam kawan2..." gua mencelah cakap Pak Raja...

"Kita bukan tikam diorang Isa..., dah diorang tak bergerak.. jadi kita kena bergerak, yang penting ini...." kata Ketua Cawangan sambil menunjukkan isyarat jari fulusssss...

Banyak lagi usaha pujuk rayu yang melibatkan kemewahan, kepentingan kabel bisnes dan macam2 lagi..., tapi gua pendekkan jelah ceritanya yang panjang tuuuu..., diorang bagi gua tempoh sampai Ahad ini (11 Mac 2012) untuk jawapan setuju atau tidak... gua angguk jelah...

Dalam perjalanan balik, dan Alphard tu jugak menjadi saksi gua terus bagi jawapan....., gua tolak dengan alasan..."perancangan diorang jer.. dah memperlihatkan sikap tak jujur dan ikhlas. Walau daripada mana hasil sumber kewangan yang Tan Sri dapat kemudian disalurkan pada cawangan, selepas itu diselewengkan pulak oleh Ketua Cawangan/Pemuda dan yang terlibat dengannya... hukumnya tetap salah (haram), perbuatan itu tetap berdosa... gua tak mau subahat..."

Lagipun, ketua pemuda dan ketua cawangan yang lama adalah member gua jugak, member main badminton lagi... apa akan jadi kalau gua mencelah... perghhhh... walau berlainan fahaman politik, asyik kutuk mengutuk bila cakap pasal politik, tapi perhubungan sesama kawan tetap terpelihara beb..., biar orang cari gaduh dengan gua... namun gua nak mulakan pergaduhan... sori beb....!!!! Mengalah bukan bererti kalah.. hahahaha...

Jika gua bersetuju, bermakna takda bezanya antara gua dengan puak2 umporno yang gua dok maki dalam blog (alasan ini gua tak bagitau la kat diorang... )

Selepas gua menolak tawaran tersebut... gua pun kena kutuk bertalu-talu beb... gua bodoh laaa... tak pandai ambik peluang dan kesempatan laaa.. aaaahhh... macam2 aarrr..., yang pasti gua tak membenarkan diri gua dipergunakan oleh puak2 mata duitan dan materialistik nih....

Diri gua.. kepunyaan gua dan PENCIPTA gua, bukan kepunyaan sesiapa pun.... hahahaha...., biarlah diorang puak2 umporno JAHANAM dengan impian diorang yang terbatas setakat lubang kubur jer.... hahahahahaaa....

Sebenarnya gua tau sesangat dan dah masak seranum-ranumnya dengan perangai puak2 umno nih...., jenis puak2 takda iman... hahaha... hati gelap gulita walau dah pergi haji 100 kali.... kah...kah...kah....!!!!

Pi mampus la dengan umno dan sekutunya.... yang penting kita ABU...ABU...ABU....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP