IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

umporno's half-fucked brain..!!!!

>> Monday, January 16, 2012

Artikel asal dari : bro para_jump101.

Kadang2 geram jugak bila bersembang dengan puak2 umporno yang dah biru karatnya, biar sampai hentak meja bertegang leher sekalipun diorang tetap tak mau mengaku kalah.., dalam kes lembu shahrizat..., apa yang diorang katakan sementara menunggu lembu beri hasil... "laburkan dana peruntukan dari kerajaan dan buat untung atas angin terlebih dahulu... itu baru bijak berniaga..."

Gua nak kata diorang nih bukan sahaja bodoh atau bangang tetapi juga memiliki half-fucked brain. Diorang nih sebenarnya mempunyai niat dan matlamat untuk membela Sharizat dan keluarganya tetapi kekurangan akal untuk memberikan hujah dan fakta dalam mengutarakan pembelaannya.

Bagaimanapun hujah yang hendak dikemukakan oleh puak2 bangang umporno dalam membela keluarga Mak Lembu terkantoi jugak kerana suami dan anak-anak Sharizat secara terang-terang dan jelas melakukan penyelewengan dana yang diperuntukan.

So... di bawah ni diterangkan sekali lagi biar puak2 bangang dalam umporno faham permasalahan yang sebenar....!!!!

Peruntukan RM250 juta itu adalah untuk tujuan pemeliharaan lembu ternakan. tetapi suami Sharizat telah menggunakan peruntukan itu untuk membeli kondo dan lain-lain asset yang tiada kena mengena langsung dan berkaitan dengan lembu ternakan.

Jika pembelian lori atau kontena termasuk kontena sejuk beku untuk tujuan pengangkutan, atau tanah untuk ladang ternakan, maka pembelian itu boleh diterima kerana ada logiknya.

Tetapi apabila pembelian melibatkan kondo mewah, pastinya ia menjadi sesuatu yang pelik dan amat menghairankan. Adakah sesuai lembu ternakan ditempatkan dalam kondo...???

Contoh: Jika ada berita mengenai seorang fakir miskin menerima bantuan bulanan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat, tetapi diketahui telah mampu membeli satu unit kondo mewah, apakah ianya sesuatu yang pelik dan menghairankan....???

Pastinya Jabatan berkenaan akan bertindak menyiasat dan jika ianya sahih, sudah pasti individu berkenaan akan didakwa kerana memberikan keterangan palsu dan seterusnya bantuan bulanan tersebut akan dihentikan serta merta.

Begitulah juga apabila suami Mak Lembu memberikan alasan ke atas pembelian kondo itu adalah suatu pelaburan yang boleh mendatangkan keuntungan kerana unit-unit kondo itu akan disewakan dan pulangannya pula lebih banyak berbanding jika ianya disimpan di dalam simpanan tetap di bank.


Namun ia tetap dianggap telah menyelewengkan dana tersebut kerana bertentangan dengan tujuan asal dana terbabit diberikan. Silibus mana yang dipelajari oleh suami Shahrizat, Dr Salleh tuuu...

Cuba semak Financial Accounting, Management Accounting, Cost Accounting, Business Accounting atau Business Administration, adakah terdapat perkara-perkara yang membolehkan ianya dilakukan. Apatah lagi dalam prosedur kewangan kerajaan atau sektor swasta yang secara jelas telah melanggar tatacara pengurusan kewangan.

Jika perbelanjaan sedemikian dibolehkan, maka di masa akan datang, apabila kerajaan memberikan tender kepada kontraktor-kontraktor dalam sesuatu projek, maka ia akan dijadikan satu precedent pula di mana kontraktor-kontraktor akan menggunakan peruntukan yang diperolehi untuk dilaburkan kepada pembelian kondo atau perkara lain yang tiada kaitan langsung dengan projek berkenaan terlebih dahulu sementara projek belum atau masih berjalan.

Setelah menikmati keuntungan yang diperolehi hasil dari pelaburan itu, maka barulah projek asal diteruskan. Adakah begitu pemahaman puak2 umporno dalam hujah pembelaan diorang ke atas Sharizat dan keluarganya ???

Apa hak puak2 umporno yang membela Shahrizat dan keluarganya juga turut mendapat manfaat dari pelaburan yang dilakukan oleh suami Sharizat atau kick-back dari Shahrizat sendiri... sebab baaaeekkkkk... punya ayat/hujah nak defend Mak Lembu tuuuu.... hahahaha....

Sebab itulah gua katakan puak2 umporno nih.... dikatakan memiliki half-fucked brain, bukan sekadar menyerlahkan kebangangan diorang malahan menunjukkan tahap betapa bodohnya pemikiran diorang untuk membezakan yang mana baik atau buruk.

Dan dengan sikap dan pemikiran beginilah yang pemimpin2 diorang teramat suka dan gembira... kerana puak2 bawahan ahli umno ini dah la bangang mudah pulak untuk diperbodohkan....!!!!... hahahaha....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP