IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Minah Ni... Mulut Celupar...!!!!

>> Saturday, January 28, 2012

Santai beb;

Ada sorang aweks (dalam FB-Ratu Comey Lee) nih cakap lelaki tak pandai masak... so gua nak komen salah, tak nak komen pun rasa bersalah jugak... apa celup beb... jatuh kemaluan kaum lelaki bila kena kutuk level tu... gua tak bleh blah macam nih.... tapi apa2 hal pun nak kena belasah jugak nih... hahahaha...

Tapi nak belasah camna pasal gua dalam bab masak memasak nih hanya sebulan dalam setahun, itupun time bibik bercuti balik Indon..., tahun lepas dia tak balik Indon, maknanya tahun lepas gua terselamat dari jadi tukang masak.

Tahun nih mungkin kompom balik... so gua kena buka balik kitab kuning Master Chef gua... muakakakaaa...

Cuma gua musykil dengan fakta yang aweks nih bagi..., betul atau tidak...??? dalam banyak2 tu... ada jugak yang tempias kat gua nih, lu orang pulak amacam...???

Pandai tak bab masak memasak nih....??? hahahaha...

FAKTA SEBENAR LELAKI.
• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja laaa... hahahaha..
• Lelaki kadang2 memang suka memasak, tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk.
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju pastu, sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki.. tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki..!!!
hahahhahaha... akhirnya dia mengaku jugak akan kehebatan orang lelaki... perghhhh...bangganya...!!! Orang pompuan yang tiap2 hari turun dapur pun tak boleh memasak sehebat orang lelaki.... apa barang beb... hahahaha...

Walau macamana sekalipun... masakan ibu/emak kita juga yang terbaeeekkkkk.... kan... kan... kan.... hahahaha.

Ini namanya Pepahat Masak Cili

Ini namanya Jenahak Bakar


Ini namanya Tom Yam Merah

Semua tu dan banyak lagi... gua masak di HM Bagan Lalang petang tadi.... hahahaha...!!!! Burppp.... Alhamdulillah.... kenyang beb...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP