IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Komen Terbaik Dari Mat Indon.. hahahaha...

>> Sunday, January 22, 2012

Sebelum apa2 hal... lu orang khatamkan dulu di sini baru boleh paham... apa diperkatakan oleh mat indon yang dapat myKad free daripada JPN Bukit Mertajam tu cerita... hahahaha...

"spt apa yg dilaporkan oleh akhbar Australia kononnya Datin seri Rosmah membelanjakan hampir RM325 ribu utk pakaian tapi kalau Datin Seri Rosmah menggunakan wang sendiri utk berbelanja mewah, adakah ia menjadi satu kesalahan? apasal apabila DSR membelanja mewah je pencacai-pencacai PR dah meroyan mcm org kurang siuman. lantak pilah beliau nak belanja mewah ke tidak krn beliau sememangnya mempunyai kemampuan. gua rasa tak mungkin Datin Seri Rosmah menggunakan wang rakyat utk berbelanja mewah, ini mungkin propaganda jahat drpd pihak PR utk mencalar nama baik Datuk Seri Najib."
Kan gua dah cakap..., pasti ada tukang bela Kak Mah punyeearrr..., eerrrr... adakah sesapa kat sini yang cakap Kak Mah guna wang rakyat untuk berbelanja... takda sesiapa pun yang tuduh kak mah gunakan wang rakyat waima puak2 pembangkang... tapi apasal mat indon tu mengelabah tak tentu pasal pulak menuduh ini semua propaganda pembangkang... sengal ke apa mamat tuuuu.... hahahaha...

Rakyat 1Malaysia semua setuju dengan gaya hidup Kak Mah beb...., semua orang percaya Kak Mah dan bininya kaya raya... bayangkan gaji bini dia jer... RM70 ribu sebulan. Makan minum dalam Mahligai Putrajaya semuanya free, Kereta, minyak, toll, roadtax, kapalterbang, kapalselam, pengangkutan, sewa hotel... bla..bla..bla... semuanya free, apa saja perbelanjaan rumahtangga diorang atas tanggungan kerajaan beb...

So... gaji bini dia sebagai PM, Menteri Kewangan tiap2 bulan masyuuuuk secara bersih... itu tak termasuk pelbagai elaun lagi... mau cecah RM100 ribu sebulan... bini kak mah kerja keras dan tak sentuh satu sen pun duit gaji bulanannya... cukup tempoh setahun terkumpul 1.2juta hengget beb...

Kalau 5 tahun bini kak mah jadi PM dah berapa juta terkumpul... pasal tu bini dia kata "Putrajaya wajib dipertahankan walau dengan apa cara sekalipun".

Cuma gua terkilan satu jer.... bini kak mah sebagai PM Malaysia dok pesan kat rakyat berjimat cermat dalam berbelanja bla..bla...bla... hurmmm... ntah laaaa....

Hanya orang yang ada akai jer... faham dengan maksud "Kepimpinan Melalui Tauladan"... orang yang akai kat tumit kaki pasti blur.com....,  kalau tak caya pi tanya Ali Ketam kat Melaka tuuuuu.... macamana dia ajar anak dia berjalan... hahahahaaaa....

Gua rasa macam nak bagi hadiah kat bini Kak Mah tuuuuu.... hahahaha... gua kirimkan kat mat indon myKad free jelah... tolong sampaikan kat bini Kak Mah.... ambik kat bawah tuuu...!!!!

Cakap tak serupa bikin...!!!!
Wasatiah Kepala Butoh dia....!!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP