IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kecoh... Bukannya Duit Diorang Pun..!!!!

>> Friday, December 16, 2011

RM1,077 bilion wang negara dibawa lariiiiii..... wallaweeeiiiii.... sikit sangat tuuuu.... hahaha.... Itu adalah laporan dari GFI:

“Satu dekad yang telah hancur dek kerana korupsi”, di mana wang haram sebanyak RM1,077 bilion telah dibawa keluar dari negara kita dalam tempoh 10 tahun dari 2000-2009. Perghhhh... handal... handal.... dasat punya kehandalan mereka2 tuuuu... hahahaha....

Mengikut laporan terkini badan pemerhati kewangan Washington Global Financial Integrity (GFI), wang haram sebanyak RM150 bilion (USD47 bilion) telah dikeluarkan dari Malaysia dalam tahun 2009 sahaja.

Antaranya, projek-projek seperti Port Klang Free Trade Zone (PKFZ), skandal saham Bumi RM52 bilion, skandal “lembu dan kondo” RM250 juta NFC, “komisyen” setengah bilion untuk pembelian dua kapal selam kelas Scorpene, dan banyak lagi projek kaitan kerajaan yang penuh dengan kos “overrun” atau kos berlebihan tanpa apa-apa kebertanggungjawaban......dan banyak lagi....

Malaysia is among the countries which registered the highest illicit financial outflows over a period of nine years in the last decade.

According to a ground-breaking report by Washington-based financial watchdog Global Financial Integrity (GFI), money flows out of Malaysia have more than tripled from 2000 to 2008.

The outflow from Malaysia in 2000 was RM67.7 billion (US$22.2 billion). Eight years later, this has ballooned to RM208 billion ($68.2 billion).

The report warned that the sharp increase of capital flight in Malaysia is “at a scale seen in few Asian countries”.

It said that it was difficult to point out the reasons behind this massive outflow of illicit capital - estimated at RM889 billion (US$291 billion) between 2000 and 2008 - without carrying out an in-depth study of Malaysia, which is outside the scope of the report. - MK
Gua rasa puak2 Lembu umporno mana faham bahasa penjajah dari laporan GFI tuuuu...., pasal tu diorang tak pernah peduli berapa banyak wang rakyat/keraaaaajaan lesap di songlap oleh pemimpin2 diorang semua.... muakakakaka... atau diorang pun sama2 ada syer menyonglap duit rakyat...!!!!

Kalau diorang faham apa yang dilaporkan oleh GFI tuuuu... dah lama pemimpin2 umporno yahudi laknatullah diorang tu dah kena penerajang agaknya... kah...kah...kah....

Agak2nya... apa laaaa... komen bagi puak2 umporno yahudi laknatullah yang faham laporan dalam bahasa penjajah tuuuu.... duit cukai diorang selama ini pun ada juga terpalit dalam tuuuu.... apa diorang takda otak nak pikiaq ke... atau guane tuuuu....???

Gua pelik nih... dengan kebebalan diorang semua...!!!! 

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP