IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ini Fitnah PRU-13 Ke...???

>> Wednesday, December 14, 2011


Selama ini gua selalu terbaca ayat "Dimana ada BeEnd di situ Rakyat Merempat".... sekarang ini ayat tu dah boleh di guna pakai sebagai "Dimana ada PR, disitu pun ada jugak Rakyat Merempat"... amacam best tak... hahahaha.... - kisahnya di sini.

Itulah hakikatnya bilamana gua pernah katakan bahawa politik itu kotor, politik itu hanyalah persepsi. So tak payah laaa... nak agung2kan pemimpin2 politik nih... tak kiralah samada Ulamak kaaaa... Ustaz kaaaa... Ustazah kaaa... atau apa haramjadah sekalipun title diorang....

Bila tiba masanya untuk Pilihanraya... maka tersenyum simpul bahalol-bahalol nih berkempen tanpa ada rasa bersalah dan kemaluan kerana muka masing2 dah di make-up dengan kulit babi 15 inci.... merayu undi, meraih simpati... pong pang pong pang berceramah... nak bela nasib rakyat itu ini.... bla.. bla...bla....

Bila dah menang... dapat jawatan idaman... maka hasilnya seperti gambar di atas tulah..., gua rasa dalam poket gua nih berlambak2 kisah pasal kerajaan negeri kedah... kalau gua petik jer... pasti melompat puak2 umporno bersorak kegirangan... dan puak2 PR pun akan melompat jugak... tapi melompat2 mengutuk gua berpaling tadah... hahahaha... biasak laaa... mana ada manusia yang boleh terima kenyataan beb...

Tapi seperti gua katakan dalam blog cekai gua sebelum ini.... matlamat utama gua adalah "Perubahan Kerajaan Pusat" pasal dah lama sangat beEnd memerintah jadi ianya sudah jatuh kepada "Mudharat Besar" pada gua untuk membantu PR merubah pentadbiran Kerajaan.

Selepas ini jika dalam PRU-13 Kerajaan Negeri Kedah runtuh sekalipun.... sendiri mau ingat laaaa.... ianya adalah daripada kesilapan sendiri.... dan puak2 umporno/beEnd pandai mengambil peluang.... so tak perlu menuding jari pada sesiapa.... hahahaha....

Ini namanya Taib Azamudin (Ahli Parlimen Baling - PAS)
Dia terlalu busy untuk memantau Parlimennya kerana kerap berulang-alik Kedah-KL
atas urusan Persidangan Parlimen... hahahaha...


Ini pulak namanya Johari Abdullah (Adun Kupang N31 - PAS)
Yang ini taktau lah apa yang di busykannya... hahahaha...
membesarkan teloq mungkin....!!!! 

Ini pulak Md. Zuki Yusof )Adun Kupang N32 - PAS)
Ini pun sama2 membesaqkan teloq dan ntah apa2 jelah...

Yang ini Azmi Che Hussein (Adun Bayu N30 - BN)
Yang ini pulak... woooiiii... hang tak gheti2 lagi ka nak ambik kesempatan...
pi la mintak peruntukkan kat parti hang tolong orang2 miskin di Baling...
takan hang pun 2x5 dengan puak2 kat atas tuuuu... membesaqkan telok jugak...

Lepas ini pasti ada kutu berahak mengatakan gua termakan dakyah akhbar pencacai.... hahahaha... mampuih pi la kat hangpa nak kata apa pun...., gua punya pelesit di Baling bagitau kisah sekeluarga tu adalah benar... dan pelesit gua tu ahli PAS.... ahli PAS tak boleh bercakap bohong... berdosa tau.... kah...kah...kah....

Kalau Kerajaan Negeri Kelantan boleh buatkan rumah untuk Apek (Keeper Malaysia)... hahahaa.... gua rasa Kerajaan Negeri Kedah boleh buat sebuah pondok yang lebih baik sikit dari budak apek tuuuu.... hahaha... maklumlah peruntukkan dari Federal Government tak masyukkkk... hasil cukai negeri hanyalah pergi tapi tak kembali... gua faham bab tuuuu.... muakakaaaaaa....

Cumanya.... hasil untung balak kan berlebihan... jika dibandingkan dengan zaman beEnd dulu.... takan masih nak pong pang pong pang..... cakap jer lebih tapi nasib rakyat sendiri pun tak terbela... sedih la bro...
Walau bagaimanapun masih ramai lagi rakyat Malaysia yang tak terbela oleh ahli2 politik nih.... contohnya seperti di sini.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP