IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kalau Tak Boleh Fikir, Letak Jawatan Jelah...!!!!

>> Sunday, November 20, 2011

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar meminta orang ramai yang mempunyai sebarang cadangan atau idea baru yang boleh digunakan untuk mengurangkan indeks jenayah supaya menyalurkannya kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Ismail (atas) berkata sebarang cadangan boleh dikemukakan kepada Ketua Polis daerah dan negeri, melalui Pegawai Perhubungan Awam PDRM atau laman sosial 'Facebook'.

"Kalau ada sesiapa hendak bagi idea baru mungkin benda yang kita tidak pernah terfikir, kita akan laksanakan dan akan memberi individu tersebut hadiah sebagai cenderahati," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Program Hari Kesedaran Jenayah Peringkat Negeri Selangor. - Mkini.
Kah... kah...kah..... senang sangat jadi KPN nih.... apa punya tuuuurrrrr... laaaaa..... hahahaha... ok lah... gua harap gua boleh dapat hadiah yang ditawarkan.... lain kali bagitau laaaa... apa hadiahnya barulah gua boleh bagi cadangan yang bernas lagi molek... hahahahaa....

Cadangan gua yang paling cekai sekali pada KPN nih ialah.... kepada setiap penjenayah yang ditangkap sewaktu sedang melakukan jenayah atau hanya disyaki sebagai penjenayah, lu orang kasi tembak sampai mampus jangan bagi peluang untuk penjenayah tu dibicarakan atau apa2 jelah.... asal nama jer... penjenayah.. tembak jer...

Kebaikkannya ialah;
1) Akan semakin berkuranganlah indeks jenayah di Malaysia
2) Akan menjadi iktibar kepada malaun2 yang berangan-angan nak jadi penjenayah
3) Mahkamah/Majistret kurang kerja, nak bagi tempoh tahanan reman dan kes perbicaraan
4) Penjara kurang sesak dan dapat menjimatkan duit rakyat/keraaaajaan daripada perbelanjaan makan/minum free kat penjenayah dalam penjara dan boleh disalurkan kepada orang miskin, sebab kemiskinanlah ramai yang nak jadi penjenayah... hahahaha....
5) Tapak penjara boleh dijadikan kubur penjenayah. Sebab Malaysia dah takda penjenayah.
6) Lagi apa aarrr... lu orang tolong tambah....
Nota: Penjenayah ikut definasi gua adalah "Pencuri, Perompak, Perogol, Peliwat, Perasuah, Penipu Kolar Puteh/Biru dan Pink, Polis, SPRM, SPR, JPN, PATI, Penyangak Duit Rakyat, Pelacur Jalanan, Pelacur Politik, Pondan, Gay, Pemimpin Korup, Ah Long, Ayahanda, Makbonda dan sebagainya yang melibatkan kesalahan daripada segi undang2 Malaysia dan undang2 agama)
Dengan cadangan tersebut kompom Malaysia bebas daripada jenayah dan tak perlukan anggota polis yang ramai.... hahahahahaaaa.....!!!! Banyak duit rakyat dapat di jimatkan... lagipun dalam Polis pun banyak Penjenayah... hahahaha...

Itupun KPN tak boleh fikir keeee.....??? Kalau dah tak boleh fikir atau mengatasi masalah indeks jenayah negara.. lebih baik letak jawatan jelah....

Kesimpulannya... bukankah Hukuman dan Undang2 Allah itu lebih HEBAT daripada undang2 ciptaan MANUSIA...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP