IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Wooiii... Mamak Lu Diam Jelah...!!!!

>> Saturday, September 03, 2011

Badan gua sebenarnya letih nih... hampir 3 hari gua tak mengadap laptop/komputer, beraya rumah sanak saudara, pak menakan mak menakan pelbagai. Sampai jer rumah... pramugari, bibik dan anak2 uruskan barang2 dalam kereta, gua menyandar rehatkan diri dan online... hehehe...

Banyak jugak maklumat dan isu yang gua ketinggalan dalam 3 hari nih, tiba2 gua teringat akan siaran berita buletin utama dari tv3 suku gilababi beberapa hari lepas yang gua rela dalam terpaksa menontonnya kat rumah salah sorang pak sedara sebelah pramugari, jiwa dah menyampah tapi tak boleh buat apa2 sebab kat rumah orang, kalau rumah sendiri dah memang gua offkan TV tu... hahaha...

Puncanya adalah pemberitaan mengenai laporan polis yang di buat oleh persatuan mamak Dessma (ntah betul ke idak ejaannya tu.. pi mampuih laaa.. kat depa..) terhadap Mat Sabu... suruh ambil tindakan/tangkap... peghhh... bangsa mamak nih kalau bab menghasut, cucuk jarum memang diorang handal... sejak zaman kesultanan melaka lagi..... kah...kah...kah....

Gua sebenarnya tak lah menyampah atau benci dengan puak/bangsa mamak nih... sebab kita semua adalah makhluk ciptaan Allah, ada jugak member2 gua dikalangan bangsa mamak nih, tapi diorang ni jenis yang sedar diri beb...

Yang gua menyampah nih... spesies bangsa mamak jenis tak sedar diri beb... gua menyampah teramat dengan sikap diorang yang terlebih sudu dari kuah... yeaaa...lah spesies adik beradik keling pariah yang minum todi segelas mabuknya satu tong drum... hahaha.... memang bangsat dan celaka diorang punya "overacting"...

Lepas tu ada hati pulak nak komen tentang perjuangan melayu... perghhhh... puak2 mamak nih faham ke idak perkataan melayu tu..., diorang siapa nak bercakap soal melayu. Dah tu pulak nama yang tertera sewaktu wawancara kat skrin TV tu tak melambangkan nama melayu pun.... cakap pun terlebih pelat india kerala... lagi mau cerita pasal melayu... celaka betul spesies ampu dan bodek mamak mandeliar nih pada beEnd... ptuiii... ptuiiii... ptuiiii...

Kepada puak2 bangsa mamak lebih baik lu orang jangan masuk campur laaaa... dalam urusan melayu... lu orang duduk diam2 udah lerrr.... toksah menyemak laaaa... geli aarrr... gua tengok lu orang punya lakonan...

Daripada lu orang bangsa2 Mamak Ampu Bodek nak bercakap soal perjuangan, cuba lu orang pi tanya puak2 bangsa umnoporno "Apa bukti umno menentang penjajah British dan berapa ramai pejuang umnoporno nih yang terkorban" cer.. tanya... cer.. tanya.... apa puak2 bangsa umnoporno akan jawab... kah...kah...kah....

Gua tau... lu orang spesies mamak nih memang cerdik.... yupppp... cerdik dalam bab putaq belit dan ampu/bodek... hahaha dalam hal tu lu orang memang handal beb... jadi dalam isu Mat Sabu nih... lu orang tak payah sibuk aarrr...

Sementaraa tuuu.. lu orang layan jelah apa kata Shamsiah Fakeh kat bawah nih, gua rembat dari blog member nih...

"Sebenarnya anggota Polis dan tentera memang tak perlu berdendam dengan aku kerana sepucuk pistol dan sebutir bom tangan yang aku pakai dalam hutan dahulu itu tidak pernah meletup dan tak sebutir peluru pun yang membunuh polis atau tentera kerajaan. Sebaliknya akulah yang terkena hujan peluru mereka." - Memoir Shamsiah Fakeh



"Sebenarnya aku bukanlah pemimpin wanita Parti Komunis Malaya atau seorang tokoh wanita yang terkemuka. Aku hanya seorang pejuang wanita yang berjuang melawan British untuk kemerdekaan tanahair dan untuk emansipasi (kebebasan) wanita". - Shamsiah Fakeh.
Errrr.... lu orang puak2 bangsa Mamak nih... apa sumbangan lu orang dalam perjuangan menentang Penjajah British beb.... ???? Yang gua tau masa nak raya hari tu ada dokumentari dari Majalah TV3 suku pasal berhari raya di Pulau Pinang masa zaman Jepun menjajah... hahaha.. beberapa tokoh mamak yang masuk dalam slot tu berkerja dengan Jepun beb..., apakah itu perjuangan namanya... ataupun pentingkan diri sendiri pasal takut "kapla potong"... zassss..... mampuih.... muakakakaaaaaaa....

Apatah lagi dalam zaman penjajahan British... orang melayu angkat senjata parang, golok dan pelbagai menentang British. Lu orang dengan melayu2 umnoporno makan pakai garpu/sudu.... hahahaha.... barua haramjadah betuiiiii....!!!!

Lagi mau sembang pasal Melayuuuuuu..... piiiiiraaaahhhhhh....!!!!! Lebih baik lu orang pi tonggang todi dengan puak2 beEnd umporno daripada melalak bicara soal perjuangan orang2 melayu yang menentang penjajah British.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP