IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Bermula Tahun Ini: Tiada Lagi Sambutan Hari Kebangsaan - Najib.

>> Saturday, September 10, 2011

Ohhhh... tuhan dah beri gua petunjuk beb.... hahaha.... barulah gua sedar bahawa selama ini gua buta sejarah....

Pakar Sejarah Khoo Kay Kim, Zainal Keling dan ntah apa nama sorang lagi pompuan tuuuuu.. pakar sejarah jugak (Dr. apa kenamanya binti Adam) yang gua tertonton dalam buletin tv3 suku sekejap tadi... diorang nih bagitau kat semua rakyat bahawa Tanah Melayu (Malaya) tak pernah di jajah oleh British....

Dan barulah gua tau.... selama zaman itu British dengan Tanah Melayu hanya bekerjasama jer... errrr... dalam ertikata ikut pemahaman gua yang tak cerdik ala-ala makcik pakcik felda... kiranya British/Malaya "Joint Venture" lah yeaaaa... hehehehe....

Dalam pada kerjasama tu... segala hasil mahsul Malaya di angkut balik ke negara British, rakyat sekalian di paksa bayar cukai itu ini... dah tu pulak orang melayu kena panggil mat saleh British tu "TUAN"...., adddoooiiiiiyaaiiii.... gumbiranya gua mendengar kesahihan sejarah daripada pakar2 sejarah negara nih....

Tapi satu jer.... yang gua pelik, musykil, hairan binti ajaib....???? Kalau Malaya tak pernah di jajah.... APA KEJADAHNYA...!!!!

Yaaaaa...... wahai Pakar2 Sejarah, Profesor2 kong kang.... dan penchachai umno porno.... sekalian.... gua nak tanya nih....

APA KEJADAHnya si Tunku Abdul Rahman memekik terlolong.... MERDEKA... MERDEKA... MERDEKA....!!!! di sambut pulak laungan MERDEKA itu oleh sekalian rakyat, apa bangang sangat Tunku Abdul Rahman dan Rakyat Malaya masa tu.... bodohnya diorang memekik menjerit perkataan MERDEKA tanpa sebarang sebab.... gila ke apa.... ??? hahahaa....

Dan selama 54 tahun jugak.. ooopppsss... 53 tahun jelah Malaysia meraikan hari KeMerdekaan... (53 tahun setakat tahun lepas, tahun ni mangkuk2 umPORno dan pemimpinnya belum menyalak MERDEKA lagi... hehehe... pasal sibuk beraya... kah...kah...kah...).

Habis tuuuu... yang berhabis jutaan hengget untuk persiapan sambutan hari kemerdekaan setiap tahun dengan raptai itu ini, letupan mercun dan memekik terlolong MERDEKA.. MERDEKA.. MERDEKA tu untuk apa... paling bodoh dan bangang sekali pemimpin2 keraaaajaan beEnd terpacak kat atas pentas sambil memegang bendera kecik tu... melambai2 macam tengok monyet kat zoo... hehehe...

Jikalau betul seperti yang pakar sejarah dan kong kang profesor umporno katakan... eloklah bermula dari tahun ini tak payah sambut hari KeMERDEKAAN... sebab Malaya/Malaysia tak pernah di jajah beb.... so.. nak merdeka dari apa...????

Dan eloklah juga tarikh 31 Ogos, dalam kalendar tu dimansuhkan tak payah laaaa... nak tipu rakyat dengan cuti umum hari kemerdekaan.... sebab Malaysia tak pernah Merdeka pun..... selama ini semuanya tu retorik jer.... kah...kah...kah....

Nak jerrrr.... gua maki hamun Tunku Abdul Rahman pasal bangang terlampau... memandangkan beliau dah Arwah, gua sedekahkan Al-Fatihah jelah kat beliau.

Tapi 5 ekoq Perdana Menteri selepas beliau tetap BANGANG dan HARAMJADAH kerana gagal membetulkan sejarah seperti yang dinyatakan oleh pakar2 sejarah dan kong kang profesor betina dan jantannya.... hahahaha.... dan juga membazirkan jutaan hengget bagi menyambut hari kebangsaan setiap tahun selama 53 tahun....

Bodohnya Pemimpin/Perdana2 Menteri Malaysia nih.... dan kat bawah nih yang paling bangang sekali...;

Aksi bangang Tunku Abdul Rahman... hahaha...

Dan link-link kat bawah ni semuanya wajib di buang kerana cuba membodohkan rakyat Malaysia secara umumnya... hahaha... (baca betul2 tulisan warna merah tu.... hahaha... kita tak pernah di jajah... kan.. kan.. kan.. !!!!)
Link 1 : Pengisytiharan
Sebelum pemasyhuran kemerdekaan Tanah Melayu dibuat, pada 30 Ogos 1957 pukul 12.00 tengah malam di Padang Kelab Selangor, Kuala Lumpur, telah diadakan upacara menurunkan bendera Union Jack bagi menandakan berakhirnya penjajahan British di Tanah Melayu dan lahirnya sebuah negara baru yang berdaulat, setaraf dan setimpal dengan semua negara-negara yang berdaulat di dunia. Bendera Persekutuan Tanah Melayu telah dinaikkan oleh anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) sambil disaksikan sendiri oleh Tunku Abdul Rahman.

Link 2: Hari Kebangsaan Malaysia.
Hari Kebangsaan Malaysia disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511. Hari kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran dengan mengadakan perarakan warna warni, konsert, pertunjukan pentas, pertandingan dan pelbagai lagi pertunjukan yang diadakan di tempat-tempat yang ditetapkan setiap tahun. Pada 31 Ogos, 2007, Malaysia telah menyambut ulangtahun hari kemerdekaan yang ke-50.
Banyak lagi laaahhh... link2 berkaitan sejarah yang telah menipu rakyat malaysia selama ini...., keraaaajaan beEnd/umporno harus dan wajib mengambil tindakan terhadap pengkhianat2 yang memutar-belitkan sejarah selama ini.... hinggakan gua dan generasi gua pun kena tipu selama ini... memang dasar babi tonyok betul penipu2 itu semua...

(gua tengah angin nih... pasal pantang tok nenek moyang gua kalau orang menipu dan di tipu..., gua sumpah orang2 yang menipu sejarah malaysia nih... kubor diorang panas menyala-nyala... biar diorang berjoget2 kepanasan dalam kubur tu sampai hari kiamat... bangsat wal haramjadah betui.... hahaha...!!!)

p/s: Kalau dah nama tu ada perkataan "kling"... paham2 jelah apa macam dia punya cakap... lidah mesti ada belit jugakkkkk.... kepala mesti ada geleng2 jugak... ampu bodek jangan cerita aaarrrrr.... baeeekkkkk... punya.... kah...kah...kah....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP