IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

SELANGOR TUBUH PASUKAN PEMANTAUAN

>> Tuesday, August 16, 2011

15 OGOS 2011
SELANGOR TUBUH PASUKAN PEMANTAUAN UNTUK PASTIKAN PROJEK AWAM DIURUS DENGAN BAIK

Kerajaan negeri menubuhkan satu pasukan di bawah Jabatan Kerja Raya (JKR) untuk memastikan projek pembangunan dan pembinaan instrastuktur untuk rakyat diurus dan ditadbir dengan baik.

Menteri Besar, 
 Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata pasukan ini dianggotai oleh tenaga profesional terdiri daripada jurutera, juru ukur bahan (QS) dan pegawai teknikal yang berpengalaman, tahu latar belakang kontraktor yang dipilih serta paling penting mereka  bijak menilai kos sebenar dan kepentingan sesuatu projek awam.

"Hasilnya, kita akan dapat menentukan projek diurus dengan baik.  Ini memberi ‘kawalan dan imbangan” atau “check and balance’ dalam cara pemberian kontrak.

" Rakyat akan tahu setiap projek yang dilakukan setimpal dengan wang rakyat yang telah dibelanjakan," katanya selepas merasmikan Perhimpunan Bulanan Kakitangan Awam di Shah Alam, hari ini.

Beliau berkata, pasukan profesional ini telah pun bergerak dengan memantau projek-projek pembangunan di kawasan undangan negeri menggunakan peruntukkan RM1 juta yang diberikan kerajaan negeri.

Sebagai projek perintis, pasukan hanya ini memantau projek-projek pembangunan  di tiga PBT iaitu  Kajang, Petaling Jaya dan Kuala Selangor.

"Kita akan menilai pemantauan yang dilakukan pasukan ini supaya keberkesanannya dapat ditingkatkan dan ditambah baik, sebelum dipeluaskan ke semua PBT," katanya.

Menteri Besar berkata, usaha ini juga untuk memastikan perbelanjaan yang dikeluarkan memberi manfaat sepenuhnya kepada rakyat di samping menaikkan tahap profesionalisme penjawat awam.

Berhubung isu status Gereja Methodist Damansara Utama, Menteri Besar menjelaskan perkara itu akan dimasukkan dalam laporan lengkap yang sedang disiapkan oleh JAIS.

Katanya, laporan  penuh itu akan menerangkan bidang kuasa JAIS dalam membuat pemeriksaan tempoh hari, amalan-amalan atau persediaan awal
  sebelum pemeriksaan dan langkah-langkah yang dilakukan JAIS mengikut undang-undang untuk mencegah penyebaran agama lain kepada orang Islam.

“Laporan lengkap ini saya akan dipersembahkan kepada DYMM Sultan Selangor untuk mendapat khidmat nasihat baginda selaku Ketua Agama Islam di Selangor,” kata Menteri Besar.

Dikeluarkan oleh
SEKRETARIAT AKHBAR
PEJABAT DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR--
Sekretariat Akhbar
Pejabat Dato' Menteri Besar Selangor

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP