IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Salina dan Iklan 8TV... Sindiran Pada Melayu Islam

>> Wednesday, August 03, 2011



Di fahamkan iklan ini sudah ditarik balik penyiaranannya oleh 8 TV. Apa-apa sajalah yeaaaaa..... bergantung kepada persepsi masing2.

Yang gua pasti jikalau kita ke bazaar ramadhan, kita boleh melihat kehebatan orang2 melayu yang berkeliaran dalam bazaar tu mencari juadah berbuka puasa dengan cara pakaian, rambut bak warna pelangi dan macam2 lagilah kehebatannya jika nak dibandingkan dengan apa yang di sentuh oleh iklan tersebut... hahahaha.....

So... persepsi gua terhadap iklan tersebut adalah sebaliknya, gua lebih suka ambil pendekatan iklan ini sebagai sindiran kepada melayu2 hutan yang mengaku beragama Islam tetapi tidak mengikut syariat seperti yang di tuntut dalam agama. Melayu hutan iaitu melayu spesies Islam baka/keturunan jer.... hahahaha...

Kalau lu orang tak caya lu orang pi tanya anak najib razak aka rosmah mansor, anak nazri aziz, anak ismail sabri dan banyak lagilah anak2 pak menteri yang mengaku beragama islam beb... muakakakakaaaaaa.....

Walaupun nampak seperti ada isu perkauman (kurang ajar kaum) yang dimainkan, bagi gua ianya ternyata bertentangan dengan dunia sebenar dan malaun2 yang cuba bermain dengan isu api perkauman telah gagal sekali lagi.

Lu orang pun boleh agak laaaa.... siapakah pencatur melaga-lagakan isu perkauman dalam negara, apabila dah terdesak dan tinggal nyawa2 babi nak mampus sekarang nih... macam2 benda kotoq puak2 laknat tu akan buat... termasuklah mengheret orang istana sekalipun... memang dasar bangsat nih diorang dah amalkan sejak dulu lagi....


Salina...???

Sebagai contoh lagi apabila gua terserempak dengan rakan sekerja gua yang dah 15 tahun lost contact semalam berhampiran Hospital Kampung Bahru kat tempat parking kereta.

Namanya Salina.... masih vogue seperti 15 tahun dahulu, tetap seksi walau dah beranak 4 wa cakap luuuu..... dengan rambutnya yang berwarna kuning macam minah saleh.... body well maintained.... perghhhh... meruntun jugak syahwat gua di buatnya.... nasib baik dia tak ajak main snooker kat kompleks wilayah seperti dolu.. doluuu... hahaha.... (ada lagi ke port snooker kat situ... wachaaaaa....)

Setelah bertanya khabar lebih kurang.... dia kata nak cari/bungkus lauk untuk berbuka nanti... adooiiii... dalam hati gua terdetik jugaklah... bermaknakah puasa minah nih...., lepas tu dia hulur tangan untuk bersalaman sambil menceceh minta maap zahir batin bla.. bla.. bla... ikut cara sewel dia lah...... perghhh... masih berperangai macam dulu lagi....

Gua tak sambut salamnya... memandangkan gua kenal hati budi dan perangai si Salina ni... dan dia jenis happy go lucky punya pompuan, yang jenis tak makan kutukan punya. Gua dengan selamba rock bergurau dengan mengatakan... gua puasa beb, lu bukannya bini gua boleh wrestling di siang hari hahaha.... haram bersentuhan bukan muhrim... batal puasa gua nanti... hahahaha....

Dia gelak gua pun gelak... orang sekeliling jadi jakun tengok kami riang ria gelak ketawa... tapi takda laaa... gelak sampai overdose tak henggat dunia beb... hahaha.. seperti di jangkakan gua pulak yang makan kutukan dari si Salina nih.... mulut jenis takda cover2 punya.... sendiri mau ingat laaaa...  hahaha....

Itulah Salina yang gua kenali... dari dulu hingga kini perangai masih tak berubah... so... apa bezanya pompuan2 dan lelaki2  melayu yang mengaku beragama islam yang gua dan lu orang kenal selama ini dan ramai lagi melayu2 sebegini dalam pasaran.... hahaha....

Gua doakan semoga Salina dan melayu2 lainnya yang mengaku Islam akan berubah suatu hari nanti.... Aminnnn.....

8 IkutSukaLu...::

dollah yankee Wednesday, August 03, 2011 10:32:00 PM  

alamkkkk...gua boleh bayang gua kat tempat lu bro...

Na'im Nikmat Wednesday, August 03, 2011 10:32:00 PM  

Salam Bro Isa,

Itulah hasil tarbiyah UMNO....Hati mau baik bro, xsolat xper, xtup aurat xper janji hati mau baik....

sekamar rindu Wednesday, August 03, 2011 10:53:00 PM  

salam...tuan,

dah tengok iklan tu sebelum ni..

omaq,  Wednesday, August 03, 2011 11:29:00 PM  

salam bro...

Melayu umPORno watpa pun takpa...pakai baju nampak pusat, nampak lurah punggung no hal punya...yang jantan lutut telanjang manjang..mazhab depa aurat yang celah kangkang tu ja...

Tapi kalau cina DAP takleh silap sikit.masuk kawasan masjid/surau tak tutup kepala pun dah kecoh satu dunia...siap nak berjihad thdp cina tuh...kunun Islam depa la paling suci...peeeeerrrah...

Macam sorang mamat umPORno kat tempat gua gak.siang tadi bertembung dalam lif cakap mulut bau rokok tetiba malam ni terawikh kat surau dok sebelah gua...saf paling depan tu beb...gila babi btoi...

Isa Thursday, August 04, 2011 1:11:00 AM  

dollah yankee;

lu jangan bayangkan bro... bahaya..

Isa Thursday, August 04, 2011 1:11:00 AM  

Naim Nikmat;

Hasil tarbiyah selama 54 tahun dari umPORno

Isa Thursday, August 04, 2011 1:12:00 AM  

Sekamar Rindu;

Salam kembali, bagi gua iklan tu... biasa2 jer...

Isa Thursday, August 04, 2011 1:17:00 AM  

omaq;

Salam kembali bro,

Biasalahhh... umPORno, dioranglah yang terbaik segalanya... bab hipokrit diorang memang Juara.

Bagi sesiapa yang mengaku beragama Islam dan mengikut syariat yang ditetapkan pasti akan menolak umPORno sepenuhnya...

Bagi yang mengaku Islam tetapi masih syok dengan duniawi... pasti hidup dan mati berkarat dalam umPORno tuuu...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP