IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jangan Bela Anjing Atau Jadi Anjing...!!!!!

>> Wednesday, August 24, 2011

salam... pada pendapat gua, menyentuh anjing tidak salah dan tidak najis cuma kilaf ulamak sahaja. yang disuruh cuci ( 7X) adalah perintah untuk kebersihan sahaja jika terkena air liur anjing dan tidak yang lain termasuk najis anjing.(bersih seperti biasa sahaja) begitu juga dengan BABI... haram di makan sahaja dan tidak najis... najis muhalazah ini adalah ciptaan ulamak sahaja dan sebenarnya tidak wujud. - Ali.
Di atas tu adalah komen yang amat mengelirukan kerana menggunakan logik akal sahaja. Di bawah ni pulak adalah hadis dari Nabi SAW.

Mana yang lebih power...??? Hadis Nabi atau pendapat Ulama...???
Hadis dari Sufyan bin Abu Zuhair, bahawa Nabi s.a.w bersabda yang maksudnya: "Sesiapa mengambil ANJING (sebagai peliharaan) kecuali ANJING menjaga tanaman atau ANJING menjaga ternakan atau ANJING berburu, maka setiap hari pahalanya berkurang satu Qiraat".


Gua bukannya nak cari gaduh atau berselisih pendapat, cuma nak mendapatkan pencerahan yang lebih jelas, walaupun dah jelas... tetapi masih ramai lagi di luar sana yang gua rasa masih belum jelas... hahaha...

Cuma satu jer... gua nak pesan, janganlah ada di antara lu orang yang gatal ketiak nak membela Anjing umno atau menjadi Anjing kepada umno... hahahaha... terutama sekali menamakan Anjing lu orang dengan nama Sexuan... kerana ianya melambangkan umno...

muakakakakakaaaaaaa.....!!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP