IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Santai Dengan X-Men First Class.

>> Sunday, June 19, 2011


Pagi ni gua nak santai2 jer... gua nak cerita pasal filem hang tuah beb.... hahaha...

Malam tadi gua dan pramugari bawa anak2 remaja kami menonton wayang cerita X-Men First Class, dari segi jalan cerita, grafik dan apa saja yang berkaitan gua tak mau story kat sini pasal gua naif sikit pasal bab filem nih...

Gua cuma nak sentuh soal moral cerita tu..., seperti yang gua dan pramugari explain pada anak2..., kisahnya saling tak tumpah macam cerita Hang Tuah dan Hang Jebat.

Mengisahkan Profesor X (Charles Xavier) dan Magneto (Erik Lehnsherr) yang menjadi sahabat karib, akhirnya bermusuhan. Puncanya... Profesor X (Hang Tuah) yang setia kepada keraaaaajaan (Sultan) dan Magneto (Hang Jebat) yang memperjuangkan kepada keadilan sejagat dan sikap setiakawannya yang tinggi.

Seperti mana kisah Tuah dan Jebat... gua tetap sokong Jebat sejak dulu, kini dan selamanya... buat apa nak setia pada sultan yang bangang secara membabi buta, yang asyik nak menindas dan memperkudakan rakyat untuk kepentingan peribadi diorang, rakyat bawahan hidup susah, tak cukup makan dan sengsara... diorang syok2 jer... kutip cukai hasil titik peluh rakyat untuk hidup happiness di istana membuncitkan perut dan bermain dengan gundik2... kah...kah...kah....

Begitulah halnya antara Profesor X dan Magneto, Profesor X setia pada kerajaan Amerika..., walaupun kerajaan Amerika hendak membunuh mereka... apa barang punya kesetian ntah..., Magneto pulak memilih untuk berjuang menegakkan kebenaran untuk menuntut hak mereka sebagai mutan untuk hidup di kalangan warganegara Amerika dengan cara melawan.

Kesimpulan dan pengajarannya di sini ialah, janganlah setia membabi buta kepada pemimpin kita... selagi diorang bersikap adil pada rakyat... gua sokong, jika mereka sebaliknya... maka ianya wajib di tentang dan di jatuhkan.... seperti keraaaajaan barisan nasional nih... hahaha....
nota:
Gua syok dengan kuasa telepati Profesor X... so.. gua boleh baca fikiran Najib bila nak adakan PRU-13, yang pastinya gua dah dapat pembayangnya bukan dalam masa 6 bulan dari sekarang ini. Itu sudah pasti beb.... hahaha....

Gua pun syok jugak dengan kuasa magneto beb, so... gua boleh kerahkan semua bahan logam/besi untuk hempok kepala pemimpin2 umPORno yang bangang tuuuuu.... issyyyy... macam2 caralah kalau nak hempuk puak2 tuuu... hehehe...
Sebabnya bila gua terfikir jer... umno, pasti gua kaitkan umno itu dengan cerita seks yang selalu diorang mainkan... hahaha... ini cerita santai ke...???? ngeeeeee......

Ingat umno ingat Seks....

2 IkutSukaLu...::

bo Sunday, June 19, 2011 3:16:00 AM  

tertarik dengan artikel dari sini - http://www.mazidulakmal.com/2011/06/jangan-heret-kanak-kanak-ke-perhimpunan.html, komen dari kusutt menyuarakn ketidakadilan media arus perdana sekrang dan jwapan balas dari mazidul yang pd pandangan sy tidak menggambarkan situasi yang sebenar-benarnya berlaku di negra kita sekarang (terutamanya dari konteks media), teringin untuk respons kepada kenyataan beliau tetapi tidak tahu cra yg plg tepat utk berbicara dan membalas kenyataan wartawan tersohor dan berpengalaman tersebut yang sudah semestinya kaya dengan hujah dan pandangan yang dapat menyokong kenyataan 'kurang tepat' yang diberikan kepada saudara kusutt tersebut, mintak saudara isa respons, segala jasa baik amat dihargai

johor born Sunday, June 19, 2011 7:32:00 AM  

kalau la profesor x lu samakan ngan hang tuah yang begitu setia sehingga ketulang hitam. Sekarang ni muncul lebih ramai profesor xxx la pulak, setia mmg setia, ikut perangai bos dia jadi penyamun, gila prono, goblok pacer(bodoh tahap maksimum kata org jawa).Apa perumpamaan lu bro:
INGAT UMNO INGAT SEKS
lu mmg pandai bro, hidup profesor xxx!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP