IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pakalolo vs Bersih... hahaha..

>> Saturday, June 25, 2011

Gua masih ingat zaman tahun 1987-1988 dulu, zaman dimana ramai remaja sebaya gua yang obses dengan barangan brand "PAKALOLO"..., masa tu gua ada Highcut dan T-Shirt Pakalolo.

Masih segar di ingatan sewaktu di Padang Kota, Penang pada malam 31 Ogos 1988, di mana gua dan member2 dipaksa buka baju kemudiannya dirampas oleh Polis... nostalgia zaman jahiliyah beb... hahaha...


Alasannya kerana tertera lambang diatas tuuu... dengan perkataan "Pakalolo".., nasib baik zaman tu zaman rock beb... kalau pakai T-Shirt mesti pakai jaket... maaa... so gua terselamat beb..., member2 yang takda jaket terpaksalah tolak sepuluh hinggit beli baju "Welcome to Penang"... apa barang rockers... pakai baju macam tuuu... tak rock aaarrrr.... muakakaaaaa...!!!!


Masa tu... hati bengkek dan maki hamun kat polis jangan cerita lah... memang polis paling celaka masa tuuuu..., tapi apabila umur kian meningkat barulah faham maksudnya kenapa polis bertindak sedemikian... walaupun tahu "Pakalolo" tu adalah barang terlarang jika ikut definasi keraaaajaan Malaysia.. kategori dadah beb... jadi apa saja yang sewaktu dengannya tak boleh dipamerkan... jadi polis berhak untuk merampas apa saja yang berkaitan dengan Pakalolo... (ikut pemahaman pada masa itu).

Padahal "Pakalolo" tu adalah anugerah Allah kan... sejenis tumbuhan ciptaan Allah dan sudah pasti setiap ciptaan Allah itu ada keistimewaannya..., bukannya buatan manusia macam dadah2 yang ada di pasaran sekarang nih... heheheh... lu pikirlah sendiri...


Tetapi kalau ikut pemahaman gua yang dah tua di mamah usia sekarang ni... apa hal pulak polis nak rampas baju dan barangan yang tertera perkataan "PAKALOLO" beb... itu hanya perkataan dan gambar jer... bukannya gua tanam atau hisap menatang tuuuu..., kalau gua tanam ke... mengedar ke... hisap ke... barulah polis boleh tangkap dan rampas.. betul tak....???? hehehe...

Tapi takpalah... itu cerita lama beb... nostalgia buat gua tersenyum sorang2 apabila terkenangkan zaman tersebut, walau bagaimana pun... gua tetap mengatakan Polis tetap bangang beb... sejak dulu, kini dan mungkin selamanya selagi mengikut telunjuk umPORno...

Suatu ketika dulu polis takut dengan BAJU/T-Shirt yang tertera perkataan PAKALOLO... ketika ini dan hari ini...  Polis tetap takut dengan BAJU/T-Shirt yang tertera perkataan BERSIH.... hahaha... 


Dan hari ini baru gua tahu dan betul2 faham.... seberani-berani polis, rupa-rupanya penakut dengan sehelai baju.... kah...kah...kah.... yeaaaa.... Polis takut dengan baju BERSIH yang berwarna kuning....

nota: hari ini gua meronda di Jusco One Utama... nak cari baju warna kuning gambar SpongeBob... saja nak test.. samada Polis nak tangkap atau tidak... tapi saiz gua takda pulak... hahahaha...


Lu orang jangan gelak kan gua... 9 Julai nanti gua turun dengan baju kuning gambar SpongeBob.... (jika nak berkenalan itulah gua...) kalau polis masih buat gila nak tahan sama gua... pasti polis tu kena penerajang wa cakap luuuu... jangan jadi bodoh aaarrr....!!!!

3 IkutSukaLu...::

adan Saturday, June 25, 2011 10:28:00 PM  

baru tahu pasal pakalolo ni.. tak pernah dengar.. sebentar tadi tanya bapa saya.. "dia jawab pakalolo tu daun ganja,.. tu semua zaman bapa.."

buntat,  Sunday, June 26, 2011 9:54:00 AM  

lu mengingatkan gua la bro nostalgia jahililah bengkek je ngan polis masa tu, gua lepak kat tembok ngan kutu berahak lain kena perambat ingat gua ngan member ambik sayur, hah hah hah, tapi "cikgu2" ni mmg cibai dr dulu, da la kuat pow,pastu ikut suka mak bapak dia je nak cekup org. gengster ada lesen katakan,

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP