IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kah..Kah..Kah.. Rakyat Malaysia Kena Tipu..!!!!

>> Tuesday, June 07, 2011

KUALA LUMPUR, 6 Jun: Mahkamah Perancis menemui bukti kukuh bahawa syarikat Perancis, Armaris tidak pernah membuat bayaran kepada syarikat Perimekar sebanyak RM493 juta, tetapi bayaran itu sebenarnya dilakukan oleh kerajaan Malaysia sendiri.

Menurut beliau, pembongkaran itu pula berlaku ketika pendedahan 114 juta Euro bersama RM493 juta komisen kapal selam Scorpene belum dijawab oleh kerajaan Malaysia pimpinan Datuk Seri Najib Razak.

Katanya, dua rasuah tersebut bernilai masing-masing RM30 juta dan RM2.5 juta dan ia terbongkar setelah pihak berkuasa Perancis menjalan penyiasatan sejak lebih enam bulan lalu.

Baru-baru ini pula, Rue89 juga mendedahkan, syarikat Perancis, Armaris tidak pernah membayar kepada Perimekar RM493 juta, sebaliknya ia sebenarnya dibayar kerajaan Malaysia sendiri.

Laporan itu dibuat berdasarkan perbicaraan kes rasuah pembelian kapal selam Scorpene yang sedang berjalan di Perancis sekarang.

Perimekar adalah syarikat kepada rakan karib Najib, Abdul Razak Baginda, manakala pemegang saham majoriti syarikat itu pula ialah isteri Razak, Mazlinda. - baca lagi di sini. (gua pelik kenapa dalam utuseks malaysia tak keluar berita nih..., ini mesti kes nak tipu melayu hutan nih.. hahaha..)


kah..kah...kah... 1Malaysia kena kelentong dengan keraaaa..jaan Najib Razak.. muakakaka....

Tapi apa ada hal kan..., kalau saham bumiputra yang bernilai RM52 Billion pun boleh hilang tanpa jawapan dari si Najib Razak nih... inikan pulak komisen kapal selam.. wakakaka... wa cakap luuuuu...

Selagi Malaysia di bawah pentadbiran keraaaa..jaan barisan nasional, selagi itulah wang negara akan di songlap dan di belanjakan ikut suka makbapak para pemimpinnya... bila kantong negara kering, rakyatlah yang menjadi mangsa untuk disembelih sebagai korban kepada negara...

Kepada rakyat yang masih bangang dan terus menerus redha dengan kejahatan dari pemimpin negara bertuankan barisan nasional/umPORno nih... buatlah kenduri doa selamat dan bersyukur kerana berjaya diperbodohkan oleh puak2 haramjadah tuuuu... hahaha.... tahniah buat lu orang semua... kah...kah...kah....

5 IkutSukaLu...::

MOH KEMBARA Tuesday, June 07, 2011 8:25:00 PM  

Assalamualaikum, betoi ka...PM suka sambe nyelam minum air? Gi USA atas urusan rasmi pastu gi konvo anak dia...gi Kazakhstan urusan rasmi tapi rupanya pd masa yg sama attend perkahwinan anak dia dgn anak org besar Kazakhstan? Cer citer...cer citer...

Hanz Newman Tuesday, June 07, 2011 9:52:00 PM  
This comment has been removed by the author.
Hanz Newman Tuesday, June 07, 2011 9:54:00 PM  

Tobat la nak pecaya si Najib & bini dia. Anak-anak dia jenis buas gak kut?

Caya tak dia tu jenis tak boleh kita pecaya, kak Yong weh! Gebang bagai nak rak ..1Malaysia la, KPI la, NKRA la, tu la ni la, ada saja dia nak hebohkan 1 dunia. Hasilnya tak seberapa pun tapi yg pasti dia & geng sibuk kaut harta kut mana depa boleh rembat. Moga Allah tunjuk yang buat duit harta ikut cara tu adalah salah. Dah kena bala kut baru dia ingat/insaf.

muqlis04 Wednesday, June 08, 2011 9:21:00 AM  

bro wa ingat..lama2 kita tinggal sluar spendo saje la...sakit jiwa gua

MOH KEMBARA Wednesday, June 08, 2011 5:09:00 PM  

Assalamualaikum Yob Muqlis , sib baik tingga suyor spendor, kalau dak bolin jerrr!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP