IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Haramkan Jelah...!!!!

>> Tuesday, June 14, 2011


Jumaat lalu, Pengerusi Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Wilayah Persekutuan/Putrajaya/Labuan, Datuk Roslan Dahaman mendesak penerbit filem KL Gangster dan Kongsi memohon maaf kerana mendakwa filem berkenaan menggunakan empat perkataan sinonim dengan pertubuhan itu iaitu ayahanda, abang long, kak long dan abang kawasan, seolah-olah mengaitkan Pekida sebagai kumpulan gengster. - Sumber Metro.

kah..kah..kah... Pekida bikin lawak lah pulak...., gua tak mau komen apa2 beb.., mampuih pi la kat depa... cuma gua nak berkongsi apa kata chatters dalam SIM Groups.
1) Beberapa tahun dulu, saya berada di hadapan Puduraya. Tatkala tu ada sekumpulan ahli Pekida sedang minum di warung tepi jalan.. Dengar cara dia orang bercakap, mcm blh membela Melayu seMalaya. Tup2 di masa yg sama, ada seorg gadis melayu diganggu oleh lelaki bangsa asing, si kumpulan Pekida blh tgk jer..& terus berborak. So, mana kata nak bela anak bangsa????

2) Saya ada seorang kawan yang meniaga di satu mall jual ubat traditional. Sebelah gerainya juga kedai jual barang serupa tapi kepunyaan ahli pekida. Punya baiknya ahli tu. Dia buat bermacam2 black magic sampai kawan saya tu tutup kedai. Bila tutup mereka ambil kedai tu jual barang serupa. Itulah dia bagusnya perangai ahli pekida. Bukan pekida tak elok tapi perangai ahli2nya yang macam lanun. Tak boleh sentuh ahli2 mereka. Kawan saya ada mengadu kepada pekida mengenai perangi ahlinya tu tapi tak da apa tindakan pun diambil. Seperti kata di bawah, pekida tu memang elok tapi perangai ahlinya yang buruk.

Fikir2lah sendiri.

3) PEKIDA ni menyusah kan... menyusahkan melayu.... bukan nak menyenangkan... kalu dulu memang bagus PEKIDA ni.. skrg PEKIDA hancur.. x ble nak sentuh skit... sentuh je ckp anak buah org ni org tu.... pe ni... org nak cari makan pun kacau... ayahda ... abg long.... nonsense...

4) Kalau mengikut kata-kata shikin tu, macam samseng juga. Cuma samseng selalunya marah kalau kawasan diorang kena kacau.. yang ni lain pula bukan kawasan yang kena kacau tapi kata laluan.. peh... ini baru samseng kampung dusun. Siap ada kod rahsia pula tu.. macam komunis pun ada gak.. hahahaaaa..... semangat rejimen ke 10 kot....hahahaaa...

5) bila pengarah2 mai jumpa depa...mcm biasa la brader...panggil sekampung geng depa,open table beb...1 cerita semangkuk tomyam,2 cerita sekor lembu pun bley tombang...ketuk jgn tak ketuk....bangsa sindri kan...kalo tak sindri yg ketuk sapa lagi..kalu orang lain ketuk, siap keris kontot dijulang dicium peh tu..lillek je sarung balik..

6) kumpulan samseng la kot, tapi jenis tak blh pi jauh punya. Samseng kampung dusun mcm cerita p ramlee. Tarak sumber ekonomi punya, hanya berani gertak bangsa sendiri. Tiada mendapat hormat punya. Nak suruh pengarah2 filem rujuk kat mereka la tu.

Kepada tuan punya email di atas (jika terbaca blog ini), gua mohon maaf kerana copy-paste tanpa izin lu orang semua. Tujuannya hanya untuk menyatakan segelintir rakyat malaysia tidak suka pada Pertubuhan Pekida nih... yang lebih berunsurkan kepada Gangsterisme Melayu.

Nama Pertubuhan cantik, mungkin niat awal penubuhannya pun cantik... tapi lama kelamaan sikap ahli-ahlinya semakin tak cantik... berlagak dan poyo dengan sikap membuli bangsa sendiri... apa barang beb...???? Dan dengan kebanyakkan ahlinya yang gua selalu nampak ada yang masih pakai gelang tangan besar (bangles), diorang tak tau ke.. hukum pakai gelang tangan tuuuu... kononnya nak tunjuk power gilerrrr... la tu... pertubuhan islam kejadah apanya tuuuu... hehehehe...

Kat mana Kebajikan Islam dan kat mana pulak Dakwah Islamiah diorang... perghhh.. sendiri mau ingat laaaaa.... sudah menyimpang jauh dari penubuhan asalnya... lagi mau sokong kaaa...???? Ini adik beradik spesies umPORno... bercakap pasal Islam tapi ntah apa-apa jer.... 

So.. kepada umPORno yang dok bela PEKIDA selama nih..., melalui kera.. keraaaa..jaan barisan nasional... haramkan jelah pertubuhan yang tak mendatangkan faedah khususnya pada orang melayu dan hentikanlah mencemar kemurnian Islam... malu kat bangsa asing wooooiiiiii.... dengan perangai orang melayu yang mengaku Islam nih...

8 IkutSukaLu...::

johor born Tuesday, June 14, 2011 7:17:00 AM  

perkosa + pukida + umprono= longkang

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Tuesday, June 14, 2011 8:14:00 AM  

trik nak lakukan filam..komplot ..ceh ceh ceh... isa makan di "night cycle"
sec 11 s.alam. malam malam antara 8- 11 pm..best macam macam buleh tengok

aljo Tuesday, June 14, 2011 8:20:00 AM  

Bro, adinda tak ada ke? Kalau ada gua nak satu.

serenity9260 Tuesday, June 14, 2011 1:10:00 PM  

pekida nga pokai subsidi kena tarik tu.tu minta sedekah saman datuk yusof.

Ni best bro!!!
Gempak Aje:XiaoKang Menjadi Iron Man!!!

Sejuta Trafik Ke Blog Anda!

Najib Tuesday, June 14, 2011 8:21:00 PM  

pandy kutty x masuk sekali ke ?kahkahkah

heatonxp Wednesday, June 15, 2011 2:16:00 AM  

Haha...tajuk ni memang best...bagi umPORno, dalam 1malaysia nih hanya orang melayu jer yang beragama ISLAM, bangsa lain x da. Sebab tu dorang boleh ceramah pasal perjuangan melayu dalam masjid.

Sebab inilah dorang suka sangat pekida nih...

zargus2702 Wednesday, June 15, 2011 11:54:00 AM  

-x pulak aku pernah dgr yakuza (jepun), mafia (itali) nk saman penerbit2 filem yg mngaitkan organisasi mereka dgn dunia perfileman..malah ade penerbit filem yg mnggunakan nama (yakuza dan mafia) secara lngsung dlm filem mereka..x kebeloq pun kumicho (big boss),godfather tu sume nk saman or nk bunuh penerbit2 tu sume..

-dasar adik beradik umno pekida ni, bodoh x abis2, aku rase elok wat tyangan terbuka kat mane2 rumah ayahanda tgk ramai2 skali ngan abg long,kak long ,pak ngah,pak su, cucu cicit sume layan cite young and dangerous wat marathon dr part 1 smpai part 7, tgk cmner penerbit hongkong wat filem psal kongsi gelap ni dan korang pasti trkejut ngan bahasa2 rahsia, panggilan2 rasmi, perbuatan2 rahsia kongsi gelap ni sume..

-yg paling x than perut aku nk terberak bile pekida bole plak bg amaran 7 hari..ape bdoh punye ketua!!..dah mcm perkasa plak, bg tempoh2 plak..kalo nk saman, saman je la, biar terserlah kebodohan organisasi korang di mata dunia, ni bg amaran dlm mase 7 hari kalo kedua2 penerbit (david teoh n yusof haslam) mohon maaf,kes setel..citt,pandy kutty btul!!nk sgt publisiti murahan..

-p/s:wlaubgaimanapun aku ttap rase ini adalah bentuk promosi utk melariskan crite kl gangster,pekida memainkn peranan yg sgt baik dlm hal ini..

cantona79 Wednesday, June 15, 2011 2:13:00 PM  

btoi..ni promosi tidak langsung filem KL gangster..pertubuhan atau persatuan yang ekstrim kemelayuan ni memang bahaya..mcm batu api..pada hal hakikat pemimpim melayu yang mengaku perjuang hak melayu tu la yang banyak songlap harta melayu..mana pergi 52 billion ..terus terang aku pun nk jugak..sapa nk jawab beb

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP