IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Undeng-Undeng Double Satandard..!!!!

>> Thursday, May 12, 2011

Awal pagi tadi The Malaysian Insider melaporkan blogger “Bigdog” mempertahankan tulisannya dan enggan membuat permohonan maaf atas laporan yang disifatkan sebagai fitnah.

“Tidak (akan minta maaf), atas alasan apa saya perlu minta maaf? Kenapa saya perlu minta maaf? Kepada siapa saya harus minta maaf?

“Saya tidak akan minta maaf, saya tidak tahu sebab apa (perlu minta maaf), mereka perlu baca balik laporan saya itu, kalau tidak faham saya boleh jelaskan,” kata penulis blog “Bigdog” kepada The Malaysian Insider.


Wowwww... ramainya yang marah dengan The BigShow... BigDog nih... hehehehe..., seperti nama umPORno jika di terjemahkan kepada bahasa malaysia ianya berbunyi PEKEMBAR, begitu juga halnya dengan BigDog akan menjadi ANJING BESAR.

Sebagai mana sifat umPORno yang bongkak dan takbur... (orang kelantan kata Gedebe..) hahaha... macam itulah sifat Anjing Besar nih... (baca kenyataan dia kat atas tu...), walau lunyai si Anjing Besar nih kena belasah dengan puak2 blogger sealiran parti... hingga ada yang mencadangkan supaya Anjing Besar nih di ISA kan...

Fuyyoooo... bab ISA nih gua tak setujulah..., itu undang2 zaman British beb... gua tau lah lu orang semua puak2 umPORno anak didik British beb.. tapi janganlah kejam sangat sesama manusia.. ooppssss... (ada kaaa... manusia guna nama Anjing Besar... nanti gua bukak kamus Anjing dalam kategori apa... kompius beb..).. hahaha...

Walau negara tercinta ini mempunyai undang2 yang double satandard...  sejak dulu kini dan mungkin selamanya, ada akta dan perlembagaan berkaitan hasutan dan mencetuskan permusuhan antara kaum, sebusuk-busuk macamana sekalipun tindakannya adalah tangkap, dakwa dan bicarakan secara adil dan saksama.

Jika bersalah penjarakan sesedap rasa mengikut budi bicara tuan hakim, barulah adil kan. Ini belum terbukti Anjing Besar tu bersalah senang-senang jer... lu orang cadangkan supaya di ISA kan... kenapa lu orang nih kejam sangat... penjarakan Anjing tanpa bicara... tak patut... tak patut.... walau macamana Besar Anjing tu... ianya tetap makhluk Tuhan beb...

Dan jangan lupa kepada makhluk2 yang bertanggung-jawap dalam Utusan Meloya, tangkap, dakwa dan bicara... kalau bersalah sumbat dalam penjara sebagai pengajaran kepada diorang supaya jangan mengeluarkan berita yang boleh mengugat keharmonian kaum dalam negara ini.

Bukannya bagi surat Amaran jer...., alamak sorry beb... gua terlupa pulak Utusan Meloya tu barua siapa... ooooo... patutlah dapat surat amaran jer... baru gua paham beb...

Cuba kalau yang keluarkan berita tu.. dari pihak PR... tak sampai 24 jam... dah tentu2 kena jemput ke Hotel free.. makan tanggung berak cangkung... ISA lah jawapannya... muakakakaaaaaa....

So... kepada keraaa..jaan malaysia berlaku adil lah kepada rakyat... jangan ada sikap double satandard beb... jangan jadi celaka wal haramjadah...

Ada persamaan tak...??? ngeeee....

p/s: elok-elok jadi manusia... banyak nama yang sesuai dengan kemanusian... nama Anjing Besar jugak yang di pilih... simpati gua padanya... hahaha..

*** cuba lu orang search google perkataan "anjing bulldog dijual" lu orang akan jumpa lagi sekoq anjing kat dalam tu... kompom lu orang kenal sama itu bulldog... muakakaakaaaaa...***

6 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Thursday, May 12, 2011 11:47:00 PM  

dah search google..x keluar pun..sape?

buntat,  Friday, May 13, 2011 12:04:00 AM  

tanpa nama la x kan lu x de jumpa, gua msuk je blog ni gua da jumpa kurang2 2 ekor, yg sekor tgh tenung n mrh bro isa, sekor lg tgh termenung kena mrh dgn tuan dia pandi
kah kah kah

cucu mamak kutty,  Saturday, May 14, 2011 6:05:00 AM  

klu dah nama nya pun anjing....apa lagi klu tak menyalak aje...binatang ni tentu le sebab dia otak tapi takde akal........hannnnnjinggggg

buntat,  Saturday, May 14, 2011 7:55:00 AM  

gua ada g itu blog papagomo dia kasi paste muka big dog atas kat muka bulldog bwh, puuuyooo hensem bro.ada sama la

ada otak,  Saturday, May 14, 2011 1:33:00 PM  

bro..
haa2..tambah skit..klau kes cam ni bukan gedebe..ini org klntan cakap.."baso gong,kecil2 x nak mampus,besar2 menyusahkan org"
kalau gedebe tu maksudnya berani je,berani jahat pun gedebe,berani baik pun gedebe jgak..

Lang Saturday, May 14, 2011 9:03:00 PM  

bukan tak kasi masuk bro... kandang besi kamunting udah penuh.... so tangguhkan... bila udah sejuk lupa lak...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP