IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Najib Menipu Lagi...

>> Friday, May 06, 2011

“Kalau British kita boleh kalahkan kerana kita berjuang berhabis-habisan, takkan lah Umno Selangor tidak boleh bangkit dari peristiwa itu (kekalahan pada pilihan raya umum lepas).

“Segala kekurangan dan kezaliman kerajaan negeri hari ini di Selangor mesti diperbetulkan,” katanya.

Najib juga mengingatkan bahawa dalam sistem demokrasi terbuka, sejarah kegemilangan sesebuah parti politik tidak menjamin kelangsungan kuasa mereka.

“Sejarah itu sepatutnya kita ambil sebagai iktibar kerana politik adalah suatu bentuk 'game', yang berkisar kepada nombor dan persepsi.

“Sebagai contoh dalam sesebuah negeri mempunyai majoriti pengundi Melayu, tetapi tidak bersatu, maka tidak akan membawa sebarang kesan seperti yang diharapkan,” katanya. - xbernama

Patutlah ramai yang mengelarkan puak2 umnoPorno nih sebagai burung tekukur beb... asyik angguk jer... mengeleng jauh sekali..., apa saja yang pemimpin diorang cakap semuanya main angguk jer.... kan bangang namanya tuuuu... senang amat untuk diperbodohkan... oopppsss memang bodoh pun... selagi masih terus menyokong umnoPorno.... kah..kah...kah....

Wooiiiittt.... Najib Razak... tak habis2 nak menipu kenapa...???? Bila masa pulak umno kalahkan British dan berapa ramai pejuang umno yang terkorban....????

Najib anak Razak ni tak sekolah ke apa...??? Camna boleh jadi PM... sejarah malaya pun dia tak tau... yang penyokong umnoPorno nih ikut jer... cakap pemimpin penipu tu....

Triple Stupid......!!!!

18 IkutSukaLu...::

ALahaI sI LunCAi Friday, May 06, 2011 11:31:00 AM  

YANG PERJUANGKAN KEMERDEKAAN UMNOLAH BANGANG. HANG NAK KATA PAS KA?

PKR- LAGI TAK TIMBOI. AKU NAK TANYA HANG PULAK , HANG MENGAJI SEKOLAH MANA SAMPAI TARA TU PUNYA BODO ?

Isa Friday, May 06, 2011 11:40:00 AM  

Alahai Luncai;

umno perjuangkan kemerdekaan dengan menjadi boneka british... kah..kah..kah...

Bersekongkol dengan british, BUKAN mengalahkan BRITISH...

itu bukan berjuang namanya... Ngongggg...

Luncai pi sambung mengaji lagi... pastu terjun dengan labu-labunya... hahahaha...

Anonymous,  Friday, May 06, 2011 11:41:00 AM  

bangang punya luncai

@_@,  Friday, May 06, 2011 11:48:00 AM  

luncai,
sejarah yg kita belaja sebenarnyer salah..
sila pergi ke arkib negara.
u taw ape yg sbenarnyer terjadi..
u akan terkejut bila tahu, bukan UMNO yg dptkn kemerdekaan.

ALahaI sI LunCAi Friday, May 06, 2011 12:16:00 PM  

ISA,

KALAU NAK KATA BONEKA, MACAM PAS DENGAN DAP LAH. DAP MENANG, PAS KALAH, DAP MENANG, PAS KALAH.

UMNO MENANG STRATEGI. SEBAB ITU DAPAT MERDEKA.

KALAU NAK KATA NGONGGG, NIK AZIZLAH. LEPAS DAP KATA ' NO' KEPADA ISLAM, NIK AZIZ PI SALAM KIT SIANG. HANG SANGGUPKAH KATA NIK AZIZ NGONGGGG. KALAU TAK SANGGUP PI MENGAJI LAIN...

Isa Friday, May 06, 2011 12:34:00 PM  

Alahai Luncai;

Tak habis2 main dengan sentimen BONEKA antara PAS/DAP.

54 tahun mca BONEKA dengan umno apa cerita bro... ke.. umno BONEKA mca...

cuba citer sikit...

kah..kah..kah.. umno menang strategi... plawok..plawok..plawok... lu tak habis mengaji lagi bro...

strategi tunduk melutut pada British... muakakakaaaa...

panglima comel,  Friday, May 06, 2011 3:04:00 PM  

umno ditubuhkan untuk menghalang serangan ulama dari gunung semanggol..
Dato Onn=Ahli Freemason
Tunku=Ahli Freemason
ini fakta bukan auta..

ada otak,  Friday, May 06, 2011 3:08:00 PM  

sekolah maa..sek rendah jenis kebangsaan(Mongol)Sekopen,50000 Mongolia..
tok jib dulu lawan guna keris yg cKpop tu cium ari tu..kah3..

Anonymous,  Friday, May 06, 2011 3:17:00 PM  

woit luncai bongok...gerakan perintah pp 50tahun apa jadi org melayu sana...???mana umno ...???sapa yg gadai dan tindas melayu pp....???dap ke...pas...pkr ke...siapa yg jadi boneka cina komunis...umno menang bnyk kerusi dun pun tp gerakan juga yg jd ketua menteri pp...apa cete...

umno butoh,  Friday, May 06, 2011 4:23:00 PM  

kepala butoh hang la luncai.. kalau ya pun hang nak tunjuk kebodohan dan kebik mamaan hang tu tak payah la nak ajak org lain ikut jadi bodo macam hang...hang boleh bagi tau tak satu nama org umno yg mati kena bunuh oleh british??? umno ni barua british. semua org tau..pasai tu la pas ditubuhkan awal 50 an... Arwah Tok Janggut dibunuh dan digantung jenazah beliau oleh british dianggap sebagai pengganas oleh umno dan british..pemimpin umno pun selamba ja togok arak depan2 rakyat macam arwah tunku...yg mati semuanya rakyat bukannya org umno.. org umno dok goyang kaki sampai nak pi london pun mintak rakyat gadai semua barang kemas dan segala yg ada... takkan hang tak tau kot atau buat2 tak tau???orang pas yang mati dok kena bun uh ada la itu pun bukan british yg bunuh tapi umnoporno yg bunuh... kata perjuangkan melayu tapi melayu yg kena bunuh..apa punya celaka la hang ni...

umno butoh,  Friday, May 06, 2011 4:29:00 PM  

lupa pulak nak tanya hang dah basuk taik bik mama ka luncai???jamban yg bik mama berak hang dah flush???bik mama bagi hang makan apa ari ni??? takkan hari2 nasik kangkang bik???hang tak jemu ka hari2 dok makan nasik kangkang bik???

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Friday, May 06, 2011 6:39:00 PM  

kan biasa biasa je ni...orang banyak pun suka di tipu

buntat,  Friday, May 06, 2011 9:57:00 PM  

luncai x malu btl, umno yg najib ckp tu da lama bekubur la, ko lupa ke mazhab umno yg ada sekarang ni ciptaan memanda che det, hoi malu la sikit, yg lama tu da berkubur masa team a lwn team b, tu pn umo umprono skrg x smpai 30thn mcm mana nak bejuang utk merdeka, malysia terlepas dr ingris (bukan merdeka) da 50 tahun, yg btl2 berjuang dulu tu ko baca balik sejarah siapa tu AWAS, API, dr burhannuddin helmi, dato onn,

sembangpolitik Friday, May 06, 2011 10:27:00 PM  

Wahai Luncai dan ISA,

Berilah peluang rakyat Selangor merasai cara dan corak pemerintahan Pakatan Rakyat. Rakyat Selangor boleh menilai sejauh mana kebaikan diantara BN dan Pakatan. Pilihanraya Negeri (PRU13) akan menentukan siapa yang lebih benar dan hebat. InsyaALLAH

bunbinban,  Friday, May 06, 2011 11:14:00 PM  

wei wei.... korang jgn kata umno tak berjuang utk kemerdekaan...tu korang tengok najib, madey, nazri, khir toyo dan sebagainya...korang tak nampak ke kesan2 lembam kat badan dorang tu...teruk woooo...kesan yg jelas ketara...tuu... sampai skang dorang meroyan dgn ketuanan melayu...hahaha...sakit mental tu.

Anonymous,  Friday, May 06, 2011 11:18:00 PM  

Orang Melayu yang mendaulatkan Islam berjuang menentang penjajah sejak hari pertama secebis Tanah Melayu dijajah oleh Portugis, tak dak pun dalam sejarah mereka tu mengaku ahli UMNO. Kemudian menentang Belanda dan Inggeris dengan air mata darah, haram jadah seorang Melayu masa tu tak mengaku dia UMNO, Tok Janggut, Datuk Bahaman, Abdul Rahman Limbung, Datuk Maharaja Lela tak mengakupun mereka UMNO.

Kemudian masa Jepun pun tak dak Melayu mengaku UMNO asyik tunduk je, selepas tu pemerintah kurang 2 minggu MPAJA, haram tak ada pun UMNO bangkit berjuang menyelamatkan bangsa Melayu yang ditindas.

Kemudian Malayan Union, pertubuhan-pertubuhan Melayu bergabung menentang Malayan Union. Masa tu UMNO baru wujud dalam gerakan nasionalis hasil gabungan pertubuhan-pertubuhan tu... tu pun ada yang keluar awal sebab tak sehaluan seperti Parti Kebangsaan Melayu Malaya yang pertama membuat jerkahan 'MERDEKA'.

Tup-tup UMNO berjuang merdeka konon, yooooo man berjuang taik kucing kalau pi buat perjanjian dengan British. Sampai sekarang UMNO ingat William dan Kate tu adik beradik kerabat DiRaja Melayu.

Kalau tak ada UMNO pun, British tetap beri kemerdekaan terhadap wilayah-wilayah yang dijajahnya sebab dah termaktub di dalam perjanjian selepas Perang Dunia Ke 2 antara Tentera Berikat, mereka perlu lepaskan tanah jajahan mereka. So British buatkan sebuah parti nasionalis Melayu yang terdiri dari anak-anak didik mereka agar mentadbir macam mereka, dan menjaga kepentingan mereka seperti ladang-ladang dan lombong-lombong milik British di Tanah Melayu.

Kalau British tak beri pada UMNO, dan tak diisytihar Darurat dan haramkan pertubuhan-pertubuhan yang anti British, haram jadah UMNO takkan dapat memerintah Tanah Melayu melalui kaedah demokrasi. Rasanya UMNO cuma ditulis dalam buku sejarah sebagai 'sebuah parti politik pro British yang dipimpin oleh pemimpin-pemimpin didikan British yang cukup rasis terhadap kaum lain dan hanya kekal hingga Tanah Melayu mencapai kemerdekaan.

Anonymous,  Saturday, May 07, 2011 2:53:00 AM  

mana luncai?asal lu xjwb?mana lu punya geng grombolan?mcm cibai la lu org.buat malu puak2 umno je..luncai lu dgn puak2 lu semua IQ rendah.pkir guna kepala lutut.
-pingiranshah

Pedang Allah,  Sunday, May 08, 2011 1:25:00 AM  

Salam..

Ha,ha,ha...ada juga laa yang bengong macam luncai tu..

Elok kaji sejarah yang bukan dari buku2 kat malaysia ni..

Macam tu laa kalau baca utusan meloya dengan beritai hairan..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP