IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Menteri Recycle Yang Bebal...!!!!

>> Sunday, May 22, 2011


Nauzubillah... kalau dapat Menteri recycle macam nih...

Masalah rumah anak yatim yang binasa akibat kejadian tanah runtuh semalam dan mengakibatkan korban 16 nyawa kanak2 yang suci itu sekarang ini dah jadi lagu bangau oh bangau... lu tuduh gua.. gua tuduh lu.. dan ikutsuka lu.. jelah... hahahaha...

Kenapa setiap kali malapetaka menimpa... maka lagu bangau oh bangau ini akan timbul...??? Tak pernahkah pihak keraaaa..jaan mengambil iktibar untuk memperbaiki keadaan. Jadi anggaplah kes ini adalah satu pengajaran dan kejadian terakhir seumpamanya kepada Kementerian terbabit, terutamanya kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat untuk lebih proaktif.

Bermula esok hari Isnin, hari berkerja... maka kerahlah kakitangan kementerian terbabit aka JKM untuk mencari, menyiasat, selidik senarai rumah2 anak yatim, wargatua, rumah2 kebajikan yang belum berdaftar untuk didaftarkan.

Jika tempat2 tersebut di dapati daif atau tidak selamat... maka usahakanlah supaya ianya menjadi selamat, janganlah bila timbul masalah atau kejadian seperti ini... maka pakat2 melalak menyanyi lagu bangau oh bangau lagi...

Kenapa gua katakan macam ni... sebabnya cuba lu orang tengok perangai Menteri2 kat Malassia nih... sememangnya pemalas, contoh apabila kejadian kemalangan bas kerap berlaku... apa kenyataan dan undang2 yang diorang ciptakan... lepas tuuuuu... semuanya senyap sepi.. dan menunggu kejadian yang sama berulang lagi.. lepas tuuuuu.. diorang melalak lagi... so.. sampai bila beb..., banyak lagi laaahhhh... benda2 nih.. dan semua tindakan bagi mengatasinya bersifat hangat2 taik babi jer....


Pasal tu gua angin dengan Menteri bebal macam nih.... wooiiittt... Shahrizat. lain kali kalau nak buat statement pandang kiri kanan dulu, orang kecoh dan bersedih kat tempat kejadian lu sibuk soal berdaftar atau tidak, bangang punya Menteri...!!!!

Errr... tengahari tadi lu pergi tak kenduri walimatulurus Kak Siti kat Taman Tun Dr. Ismail...., orang kuat lu tuuuuu... hahahaha... penuh dengan gundik2 tudung warna merah wa cakap luuuuu... kah...kah...kah....

18 IkutSukaLu...::

johor born Sunday, May 22, 2011 8:41:00 PM  

bila mat sabu, sape minah ni ngan nama juhi chawla tergedik2 kesukaan, masa bg mat ckp mcm tu gua terus bygkan di pakai sari, wheek kuar muntah ijau gamakny. lu bygkn bro....
minaci ni bro sbnrny da londehkan sari dia bila dia ckp mcm tu, sbb rupany peruntukan utuk kementerian dia ni dia wat pe, duit byk2 masih x mampu nak bantu anak2 miskin,atau anak yatim sampai org persendirian terpakasa ambil tanggunjawab, wat asrama, tnpa bantuan jkm lak tu,jd moral of the story, sape yg bijak uruskan duit =
insan yg berhati mulia yg bina asrama ni la, jd minachi dgn sariny sila turun jd menteri suruh aji yg wat asrama tu jd mentri lg bgus,
jdi minachi lu blh tukar jd penari pakai sari utk najib atau ganti rais atau jd amah rais kahkahkahkah

buntat,  Sunday, May 22, 2011 8:43:00 PM  

kalu sudi lawat la blog gua bro johorborn tu

otaistillkick Sunday, May 22, 2011 9:19:00 PM  

Malaysia ganjil sikit . Jika kita baca surah al maun telah jelas untuk kita menjaga kebajikan anak - anak yatim. Yang kita keluar juta ringgit sekarang adalah untuk penagih dadah , hamilluar nikah , pelacuran ....

Anak yatim banyak di jaga olih persendirian ....

Pak Oncu Sunday, May 22, 2011 9:22:00 PM  

Isa,, kau jgn buek sial dalam blog kau ni,,,, nanti tak org nak lawat jika kau bubuh gambar BETINA SUEY ni dalam blog ekau ,, hahahhahahahahhahaha

Isa Sunday, May 22, 2011 9:52:00 PM  

johor born;

Gua tak bleh bayangkan si Ijat nih pakai sari dan menari... ada rupa kojol tak..??? muakakaka....

Isa Sunday, May 22, 2011 9:53:00 PM  

buntat;

lu pun ada blog kaaaa...??? walllaaaweiii... nanti gua melawat...

Isa Sunday, May 22, 2011 9:54:00 PM  

otaistillkick;

betul tu bro... gua sokong pendapat lu...

Rumah Sinar Harapan Melaka.. bleh plak buat sampai juta2..

Isa Sunday, May 22, 2011 9:55:00 PM  

Pak Oncu;

Lu ada datang melawat... kira ok lah tuuuu.. hehehehe...

opisboi Sunday, May 22, 2011 10:06:00 PM  

ada lagi ker menteri yg cerdik dlm umngok? yg aku tahu semuanya tahap bahalul @ tahap otak udang.

Isa Sunday, May 22, 2011 10:07:00 PM  

opisboi;

betul tu bro... ramai yang bangang dan pemalas... otak tumpul boleh jadi menteri... kah..kah..kah...

KL POS Sunday, May 22, 2011 10:10:00 PM  

Assalamualaikum,

Blog anda dilihat telah berjaya menarik minat masyarakat untuk terus mengikuti perkembangan terkini mengenai isu2 panas dan penting untuk diketahui.

KL POS mengucapkan syabas atas kejayaan blog anda pada tahap yg kami kira sangat hebat di dalam pentas Media Maya.

Portal KL POS juga telah mengambil peluang untuk turut serta dalam memberikan informasi terkini dalam kesemua bidang termasuklah Politik, Hiburan, Luar Negara, Sukan, Automotif dan sebagainya.

Namun, tidak dinafikan, Politik dan Hiburan merupakan keutamaan dalam Portal KL POS ini yang menjadi pilihan utama majoriti masyarakat di Malaysia.

Namun, kami tidak memihak pada mana2 parti politik mahupun individu2 yang terlibat dalam politik. Kami hanya menyampaikan maklumat dari kedua2 pihak secara telus dan konsisten. Malah kami turut akan membuat liputan penuh Secara Langsung Muktamar PAS ke 57 PADA 3 HINGGA 5 Jun ini.

KL POS meminta jasa baik anda untuk turut menyenaraikan Portal ini dalam senarai di blog pilihan di blog anda.

Sila Copy URL di bawah jika anda berminat utk meletakkan Portal ini dalam senarai blog pilihan, jika tidak keberatan. Hanya menggunakan url di bawah ini sahaja Laman Portal KL POS akan dikemaskini selaras dengan senarai di blog2 lain.

http://www.google.com/reader/view/feed/http://www.klpos.com/rss/news.xml?source=ignition

Kami juga akan memantau dan sentiasa mempromosi artikel2 di blog anda dalam Kategori 'Dari Blog' di Portal kami sebagai tanda penghargaan dan kejayaan blog anda.


Sekian, Jutaan Terima Kasih.

KL POS MEDIA AND SERVICES

Isa Sunday, May 22, 2011 11:41:00 PM  

KL POS;

W'Salam dan Salam kembali, link anda telah di letakkan di bahagian Blog Direktori.

Terima kasih dengan keyakinan dan sokongan team anda terhadap blog ini.

Lang Monday, May 23, 2011 12:10:00 AM  

bro... wlwpon menteri ni banyak (tak boleh sebut ramai... tau2 jelah) dan sama jugak dgn kementeriannya... tp yg sebenarnya mereka ni lebih kepada fungsi menteri penerangan... klu ada apa2 isu mesti beri kenyataan... kerja mmg tak buat pon... lepas buat kenyataan... makan... pastu masuk toilet... pastu blah mcm tu je...

johor born Monday, May 23, 2011 12:48:00 AM  

thanks bro atas lawatan lu, nak bg kopi, tungu ijat pakai sari jd amah rais dulu. kahkahkah

jai,  Monday, May 23, 2011 1:14:00 AM  

Porah la lu shahjahan... ehhh... shahrizat!!!

Kalau lu nak tolong, tolong je la.

Yang sibuk soal daftar ke tak, apa lu punya masalah???

Lu wakil insuran ke???

udin Monday, May 23, 2011 4:35:00 AM  

apa punya malangla malaysia dapat menteri celaka macam ni...kalau tak mau tolong tak payah bukak mulut dok buat sakit hati waris2 mangsa ja... kalau dok ada melayu percaya umno ni pembela melayu memang tak tau nak kata apala,si cina lim guan eng yg takdak kena mengena pulak boleh terus hulur bantuan tanpa banyak soal... apa punya celaka hramjadah betoi la bangsat2 umno ni...

Anonymous,  Monday, May 23, 2011 5:16:00 PM  

Patutnya kerajaan yang buat rumah anak yatim. Ini rakyat yang miskin buat rumah anak yatim. Last-last nak nafikan bantuan pulak.

petai Wednesday, May 25, 2011 12:05:00 AM  

gua rasa nak muntah bila melihat wajah nanek kebayan yg disapak diterajang oleh puak puak gua dilembah pantai.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP