IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Dah Tua Masih Nak Bergedik...????

>> Monday, May 23, 2011

Segala puji-pujian kepada Allah SWT dan Baginda Rasulullah SAW. (perghhh... mesti ada yang kata gua dah buang tebiat bagi intro entry ini dengan pujian kepada Maha Pencipta dan KekasihNYA)

Sejak dilahirkan kita sebagai manusia yang datang dalam keadaan kosong dibentuk dan di didik sebaik mungkin oleh ibubapa kita, namun dalam tempoh pembesaran hingga mencapai tahap dewasa kita masih terkucil dengan perbuatan dan kelakuan nakal dan terbabas merata (jahiliyah) samada yang berat mahupun ringan-ringan... hehehe... ada sesiapa yang berani menafikannya..., ahaksss... jangan jadi hipokrit...

Di antara kita yang pastinya lahir sesudah zaman wafatnya Nabi Muhammad SAW, semuanya membesar dalam kenakalan, tiada yang maksum atau terdidik secara baik seperti Saidina Ali, hahaha... malahan para sahabat2 yang lain sebelum memeluk Islam asalnya berada dalam keadaan jahiliyah...

Nabi SAW terima wahyu sewaktu berumur 40 tahun, dan di situlah bermulanya persimpangan Islam dalam diri kita, di mana kita sebagai umat akhir zaman akan memilih jalan untuk kembali kepada sinar keislaman ataupun terus berada dalam zaman jahiliyah... bak kata orang putih (english) "Life Begins At Forty" (weii.. betul ke gua mencarut tuuuu... belasah jelah.. hahaha..)

Dari link di atas, terpulanglah kepada persepsi lu orang semua nak percaya yang mana... sesungguhnya jika mengaku Islam maka Al-Quran dan Sunnah adalah pedoman kita, kepada puak2 yang percaya kepada pemikiran barat... lu pikirlah sendiri, sebab puak2 umPORno selalu mengatakan kubur masing2 maaaaa....!!!!


Jadi berdasarkan kepada penceritaan di atas tu..., gua nak persoalkan apa kejadahnya program seperti Kilauan Emas ini di lulus terbitkan oleh Keraaa...jaan Malassia..., kenapa... why... why...???

Masih tak cukupkah lagi para remaja di ulitkan dengan program yang melalaikan, hinggakan kepada status para makbapak pun hendak dilalaikan juga...???

Cuba lu orang fikirkan salah satu syarat penyertaan mesti berusia 45 tahun ke atas, bagi gua pada usia 45 tahun ini bukannya masa nak tunjuk bakat lagi..,  masih nak tergedik2... bercampur jantan betina tak kenal halal haram dan tunjuk tauladan yang buruk kepada anak2 remaja.

Apa yang diorang patut buat adalah mempersembahkan amal ibadat diorang yang terbaik kepada Allah SWT. Sudahlah golongan-golongan yang sebaya dengan anak-anak diorang disogokkan dengan program hiburan melampau. Kini yang lebih merisaukan apabila ibubapa kepada remaja-remaja ini turut dilibatkan sama..., yang menjadikannya bertambah kronik... hampir kesemuanya adalah meLAYU yang mengaku beragama Islam... addoooiiiiyaaaaiiiii....!!!! Sedih beb... betul.. betul... menyedihkan...

Jikalau remaja rosak akhlak mungkin ada dikalangan golongan dewasa atau ibubapa untuk menegur. Tetapi apabila golongan dewasa yang berumur 45 tahun ke atas ini rosak akhlak, ada sesiapakah yang berani menegur...???

Anak2 nak tegur makbapak....??? Silap haribulan jadi si tanggang... hahaha... tak pun kalau nak rasa sumpah seranah dari diorang cuba-cubalah tegur... selamat maju jaya wa ucapkan...

Ntahlah... minda meLAYU sekarang ini terlalu asyik disogokkan dengan hiburan yang melampau...., ramai meLAYU yang lalai dan diperbodohkan dengan program yang tak berfaedah,  terpulanglah pada lu orang semua..., gua cuma risaukan tengah syok tergedik-gedik kat atas pentas tu.. kena stroke... atau kurang oksigen... perghhhh... mati dalam imaaaannnnnn.... wa cakap luuuu.... hahahaha....

Walau macamana pun... apa boleh buat beb.... kebanyakkan orang meLAYU memang suka pada hiburan, sebab itulah salah satu faktornya mengapa kaum meLAYU jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan kaum lain...

So... kepada penerbit program nih... lu pikirlah sendiri saham lu di akhirat nanti kerana melalaikan jutaan umat islam 1Malassia.... nauzubillah...

p/s: dari sudut politik pula, cuba lu orang selidik sikit... kebanyakkan peserta dalam program tersebut apa parti anutan diorang...??? gua boleh kompom 110% ahli PAS takda dalam program yang lagha tuuuu..., so... lu orang boleh tafsirkan sendiri... parti mana yang perjuangkan Islam dan bukannya hipokrit seperti parti yang berjuta ahli tuuuuu... muakakakakakaaaaaa.....

18 IkutSukaLu...::

Lang Monday, May 23, 2011 2:46:00 AM  

bro... kan lu dah kata melayu ni udah le banyak yg bodoh... suke lak diperbodohkan... ape nak heran... tawarkan aje RM, bodoh pon tak ape... dulu anak melalak naik sengal mak bapak sms... sekarang masa balas budi... mak bapak yg melalak, anak2 jgn lupa kenang budi... sms... dan sms la lagi...

kalau lu nak panggil program ni haramjadah pon... ikut suka lu la bro... gua setuju jek...

Isa Monday, May 23, 2011 3:32:00 AM  

Lang;

Memang program haramjadah pun, program yang menghancurkan bangsa... yang di perjuangkan oleh Ibrahim Katak dan umPORno...

Islamnya...??? Sendiri mau ingat laaa...

kakcik Monday, May 23, 2011 11:03:00 AM  

Pagi tadi dengar kat radio. DJ yang bertugas tu bukan main terharu mendengar ada anak/menantu sanggup temankan ibu/mertua pergi uji bakat dan buat latihan sampai pukul 3 pagi. Apakah???? :(

Untitled Monday, May 23, 2011 11:26:00 AM  

perghh !! bahasa tak boleh blah. Tp serius betul ape yg lu cakap tu beb. Dah tua2 kerepot pon duk sibuk2 lagi nak tergedik2 sakan. Rumah dah halau out u go, kubur pon dah panggil2. Tak sedar2 diri jugak ...

pokku(putrajaya),  Monday, May 23, 2011 11:56:00 AM  

bukan setakat haramjadah bahkan haram nak mampuhhhh...ambo sokong denghe ulasan demo!!!habis doh malaysia nak dipopularkan denghe maksiat...bala ni boh...keraJAAN main ikut jah ni...

MOH KEMBARA Monday, May 23, 2011 12:15:00 PM  

Assalamualaikum Yob ISA, ye ker ada program lahanat cam ni? Kenapa akak tak tau? Cilakak betoi sapa yg mimikirkan program ni dan @#"*!! betoi sapa yg amik bahagian! Tak sedor-sedor!

osama laden Monday, May 23, 2011 1:38:00 PM  

taktik apco bro, biarkan muslim leka dgn hiburan konpom mereka akan jauh dari agama,cinta dunia ,takut mati dan paling penting konpom takkan undi kat pas pasal islam pas sempit....

hizbut Monday, May 23, 2011 2:02:00 PM  

wahai melayu2 umno kembalilah ke jalan Islam... hiburan ini adalah candu ciptaan yahudi dan nasrani untuk melekakan kita daripada mengingati Allah... jika kalian tak kasihankan tubuh kalian yang akan dibakar di api neraka tapi kasihankanlah anak2 kalian yang baru nak mengenali Islam...Ibu Bapa yang akan mencorak hidup anaknya sama ada menjadi Islam, Yahudi atau Nasrani...pedulikan seruan kerajaan Sekular Malaysia kerana mereka adalah didikan hasil daripada didikan kafir british.. di akhirat kelak bukan mereka yang akan memberi syafaat kepada kita dan bukan mereka yang menjadi penyelamat kita... hancurkanlah kerajaan sekular Malaysia dan tegakkan kembali kerajaan Islam Khilafah Islamiyah...

Maskinah Hj M Damairah Monday, May 23, 2011 2:39:00 PM  

Salam Sdra, kehidupan diakhir zaman, begitulah..patut2 taubat lain pula. Terus terang sdra saya suka post yang begini. Program realiti TV ini banyak yang merosakkan minda terutama kanak-kanak dan remaja apatah lagi kebanyakan program ini ialah yang dicedok dari luar negara cuma nama program itu saja yang diubahsuai. Ia langsung tidak menunjukkan ciri-ciri sebuah negara Islam.

Suka Ikut Lu Monday, May 23, 2011 6:05:00 PM  

Dari ade bakat ke? kepada Bintang Kecil kemudiannya AF dan sekarang geng veteran pun dia nk buat..makin kurangla orang pergi surau2 dan masjid2..abih klu sedara atau member2 join tak kan tak melepak duduk depan tv sambil sms undi..tisu pun nk kena sedia klu tersingkir

wart365,  Monday, May 23, 2011 6:17:00 PM  

wkhakahaka...gua kompem..semua peserta yang masuk program astro gemilang emas tuh bukan melayu islam kan..kan kan

betullah kata pepatah melayu "- tua kutuk nak mampos, kubur kata mari, rumah kata pegi".

melayu leka dengan hiburan..bila dah elka..senang dirompak secara terhormat ..contoh..rompakan harga gula,minyak dan segala subsidi.

UMporNO Monday, May 23, 2011 7:08:00 PM  

senangnye sekarang ni nak tempah tiket ke neraka... orang melayu tua2 kutuk yang beratur panjang kat kedai nombor pun tak mampu nak banteras ditambah lagi dengan program melalak memuji syaitan... betulla aku sokongla kata2 barua2 umno kalau nak masuk syurga kena masuk pas sebab pas banyak adakan kuliah2 agama dan kesedaran tentang Islam... aku tambah lagi ayat Puak2 UMporNO "kalau nak masuk neraka kena masuk umno kerana umno menyajikan kelazatan dan tipu daya dunia yang tiada tolok bandingnya...

Hanz Newman Monday, May 23, 2011 9:01:00 PM  

Taim lu ayat pasal kita ni (many of us, not all) pernah nakal & 'jahat' masa kita menempuh alam remaja sehingga kini. Tu wa tersentak & berfikir (Ya, wa ada otak untuk berfikir, bukan macam sesetengah penyokong & ahli UMNO/PAS/dll yg taksub & wala tak kira tempat tu). Thanks untuk 'peringatan' lu.

On topic, hiburan ni dah mendarahdaging dlm budaya orang Melayu. Tu la depa nak bangga & sibukkan. Entah la. Depa belum mahu insaf kut? Tunggu la kut dah seru macam Sam Kamikaze, mau depa ralat buat semua tu. Moga kita semua sentiasa dikurniakan idayah petunjuk ke jalan yg diredhai Allah yg Maha Esa. Amin!

bunbinban,  Monday, May 23, 2011 9:44:00 PM  

lalai. lalai dan melalaikan. apa nak jadi dgn melayu islam ni. tengah meneran tarik suara outus nyawa...lu jawab la sendiri. hahaha...time tu jurinya....lu jawab la sendiri...hahaha

petai Monday, May 23, 2011 11:32:00 PM  

buat pakcik dan makcik yang join program haramjadah ni ingat la ayat ini
"SOLAT LA KAMU SEBULUM KAMU DI SOLATKAN"

malaisia 1 boleh heh heh heh,  Tuesday, May 24, 2011 4:30:00 PM  

picing lari tu pak long
kita kena gali gali mak long gali lagi
kah kah kah kah kah

adol watanabe Wednesday, June 08, 2011 10:28:00 AM  

wa teringin nak jd insan yang zuhud pd hiburan.... bini pun suka hiburan lynkan bini sma2 terbabit

parktua Wednesday, June 08, 2011 10:34:00 PM  

selamatkan mereka dari lubang jahanam itu..ada puak2 suka ,bila orang tua dah mabuk hiburan boleh di kencing2kan oleh depa wakaka

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP