IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Asyik Nak Tindas Rakyat Jer...!!!!

>> Wednesday, May 11, 2011

Ini lambang Pandi Kutty... hahahaha...

Gua pun dah tak tau nak cakap apa lagi dengan Keraaaa...Jaan Pembohong nih... perlukah gua Pandi Kutty Keraaaa..Jaan Keparat nih...!!!! Jahanam....!!!!

Ada sesiapa dengar radio, atau nonton TV3 suku semalam pasal perlaksanaan GST...???? Lu orang tau apa Najib Razak cakap....????

"Saya menyeru para NGO's untuk memberi penerangan dan menyedarkan orang ramai berkenaan kebaikkan perlaksanaan GST, yang akan di laksanakan pada tahun depan."

Si bangang nih cuba nak kelentong apa beb...., bukankah GST telah dilaksanakan pada awal tahun ini...??? Cuba lu orang belek2 sikit bil astro, bil telco, resit KFC. McDonald, Pizza Hut dan pelbagai lagi... berapa persen GST yang diorang dah sakau sejak awal tahun 2011...???

2010 dan sebelumnya - 5% GST
Januari 2011 - 6% GST

Dalam senyap dan diam... rakyat dah terkena.., lagi mau kencing kaaaa....??? Cuma yang belum di laksanakan ialah GST kepada perkhidmatan, barangan runcit, barang2 branded, elektronik dan etc..., apa punya korup lah... pemimpin yang macam nih... lagi mau sokong kaaa... pemimpin penipu macam nih...???

Dah tu pulak... untuk melaksanakan impian kapitalisnya itu... si penipu nih umumkan akan bagi pengurangan cukai korporat dan individu pulak... perghhhh... lu orang bayangkan, tahap gaji minimum yang layak bayar cukai berapa beb...???

Sesiapa yang berpendapatan RM2500 ke bawah tak kena cukai (check balik samada bawah RM2500/RM2000 gua kurang pasti... sebab bukan dalam kategori tu... hahaha...), carilah peratusan rakyat yang berpendapatan bawah dari jumlah tu... berapa peratusannya...

Kenapa nak kurangkan cukai korporat dan individu semata2 nak naikkan cukai GST, nampaknya nak beli jiwa ahli2 korporat yang kebanyakkannya adalah kroni2 dan penyokong barisan nazional. Maknanya tolong orang2 kaya nih (dalam peratusan yang rendah) dan sakau seratus peratus GST dari rakyat keseluruhannya.

Alasan perlaksanaan GST kononnya ingin menjadikan Malaysia sebuah negara berpendapatan tinggi..., kepala bapak dia laaaa..., nak berpendapatan tinggi macamana kalau skala gaji minimum masih RM600 sebulan... orang kampung pakcik/makcik pesawah, petani, nelayan, penoreh getah dan fixed deposit dalam felda tu pun dibebankan dengan GST jugak..... apa kena mengena pengurangan cukai korporat dengan senarai yang gua sebutkan tuuuu.... ada akai ka... tadak ini PM...????

Najib kalau nak kelentong... pi kelentong puak2 umPORno laaaaa.... pasal puak2 umPORno nih... walau apa saja keraaaa... jaan barisan nazional buat diorang redha jer.... sanggup berhutang keliling pinggang asalkan pemimpin keraaa...jaan senang... hahaha... bangang punya penyokong umPORno...!!!!

Kononnya nak tiru macam negara maju yang lain seperti UK, Australia dan lain-lain, tapi tersasar beb.... cuba kaji semula berapa pula pendapatan perkapita rakyat diorang jika dibandingkan dengan Malaysia... kalau nak teruskan juga..., tingkatkan dulu pendapatan perkapita rakyat barulah balance dengan apa yang nak di laksanakan...

Ini lebih kepada bentuk penindasan kepada rakyat... Pemimpin dan golongan kaya bertambah kaya raya... rakyat berpendapatan sederhana semakin jatuh miskin..., rakyat yang dalam kategori miskin bertambah papa kedana... maka bertambahlah jurang antara miskin dan kaya..., masalah sosial dan jenayah akan meningkat...

BODOH punya PERDANA MENTERI...!!!! Tumbangkan Barisan Nazional PRU-13... Bebaskan Rakyat dari Kapitalis Barisan Nazional...!!!!

16 IkutSukaLu...::

buntat,  Wednesday, May 11, 2011 12:01:00 PM  

GST AKRONAME UTK "GUA SAPU TERUK2"
gua sokong pandi kutty (gelaran yg diberikan utusan pd pm dia).
Ngo cpt2 terangkan pd rakyat cukai celaka ni yg bebankan rakyat. kalu blh sebelum pru 13.
gua tabik pandi kutty (gelaran yg dinugerahkn utusan)

Anonymous,  Wednesday, May 11, 2011 2:03:00 PM  

bang..ada orang mengkasik tau saya..itu idea mau cakap..bukan dari kapla najib la..itu idea kuar dari rosmah mancur laaa
..rosmah mancur mmg ler bingai...itu pasat stetment pon bingai...lagi...itu rosmah mancur sudah prast tak dapat pi tgk putera william kawen pasat first lady permaisuri agung dah pegi..jadik stetment rosmah yang dibaca najib..mmg bangang ler...

malaisia boleh heh heh heh,  Wednesday, May 11, 2011 3:18:00 PM  

kalau dengar katanya berkomplot dengan yahudi tapi yang aku tau yahudi ni jenis tak tekan bangsa sendiri yang payahnya melayu perangai yahudi sama la macam mamak kedungkiang asal india mari mengaku melayu ceh ada akai ka
Yang kononnya melayu tulin dok kena kencing bertalu-talu pun masih lagi dok percaya menatang haram jadah tu.. buta perut tarak akai tu yang datang dgn video pun tiga serangkai sama macam geng garisan 3 tak berani mai sorang-sorang takut depa buh dalam gundi..
Hari ni bertalulah dalam paper pengakuan dari macam-macam persatuan makanan tak naikkan harga minuman.. buleh percaya ka isa...sekali hang pun kena

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Wednesday, May 11, 2011 4:40:00 PM  

undi gua yang satu tak buleh mengubah apa apa

Lang Wednesday, May 11, 2011 4:54:00 PM  

salam bro...

lu pikir la sendiri... kalau lu jd bapak menteri... atau bos pemandu... atau tauke air, gula atau pasir... lu hingta lu punya gaji ada 2500 ka? atau 25000 atau 250000 satu bulan... belakang lu dapat komisen, lu dapat ehlaun, lu dapat duit enjoy untuk kawan2 biznis...

balik umah on da way minyak kete lu nak abis... lu musti suruh drebar lu singgah pam minyak... drebar lu pasti keluarkan kad petrol kasi pam itu gas...

sampai umah perut lu keriyut2... ada amah serve lu minum petang sebelum lu siap2 nak membedal makan malam... lepas makan lu hingat lu akan selak2 bil api, air, astro, satelit dan entah ape2 bil lagi...

jawapannya... lu dapat gaji... minyak petrol lu free, main golf free, makan minum mabuk china doll free, bil2, sayur ikan beras semua free... JADI... lu hingat lu tau ke betapa beratnya GST, kesan kenaikan 20 sen gula, toll, petrol dsbnya...

lu pikir la sendiri...

ISA mangkuk,  Wednesday, May 11, 2011 6:06:00 PM  

Woi ISA,

lu kalu hina org mmg no.1.
mcm lu tu bgus sgt.

cube lu jadi PM, gua nak tengok lu boleh buat ke tak mcm lu ckp!!

ni asal org kutuk lu, sibok nk pi siasat dan tuduh org tu blek.lu mmg same sbijik spesis dgn pmimpin pujaan lu anwar tu.

Pencacai pakatan yang bengap!!otak kat lutut.
sedap je maki hamun PM la ape la, lu tu bagus sgt??!!

bomosiam Wednesday, May 11, 2011 7:47:00 PM  

Diantara Gomen dgn Rakyat, pihak mana yg paling banyak menipu! Rasenya, udah pasti Rakyat yg paling banyak nipunye. Macam2 jenis penipuan yg Rakyat buat kat Gomen.
Toksah kelentong le... sapa2 je yg jadik Gomen, tetap sama. Duit depan mata, sapu je le!!

Jadinye, bila kena cukai, bayor je le! Apa bising2!! Ingat jadi Rakyat, free ke....pindah planet lain le !!!

UdangLipan Wednesday, May 11, 2011 8:32:00 PM  
This comment has been removed by the author.
Isa Wednesday, May 11, 2011 8:36:00 PM  

ISA Bin Mangkuk;

Gua nak mengutuk bertempat beb, gua dah nyatakan dalam n3 tu;

"kalau nak teruskan juga..., tingkatkan dulu pendapatan perkapita rakyat barulah balance dengan apa yang nak di laksanakan..."

Lu paham tak apa yang lu baca...????

Lain kali baca bagi paham ok... jangan jadi Mangkuk bin Tingkat... hahaha...

Isa Wednesday, May 11, 2011 8:39:00 PM  

bomosiam;

Kerajaan PR macam tu ke... rujuk balik laporan Ketua Audit Negara untuk negeri Kelantan, Pulau Pinang, Kedah dan Selangor bagi tahun 2009/2010.

Bandingkan prestasi kewangan negeri2 PR dan bn...

Sudah pasti komen lu boleh di bakul sampahkan... hahaha..

buntat,  Wednesday, May 11, 2011 9:08:00 PM  

isa mangkuk, lu punya komen paling bagus, di antara komen2 barisan neraka,lu punya komen gua bagi 5 bintang setaraf bdk tadika, bravo, bravo,bravo

bunbinban,  Wednesday, May 11, 2011 9:12:00 PM  

isa mangkuk ni pattikutti ke gak? bomohsiam ni jenis pattikutti gak sbb perangai sama je ngan penyamun...janji duit, sapuuuuuuuu. halal haram letak dlm suar dalam. Dia ingat seme org spesis mcm dia dan patti kutti ke?. tima kasig utusan malaysia kerana telah mendaulatkan perkataan patti kutti khas utk Najib dan pencacai umporno

Anonymous,  Wednesday, May 11, 2011 10:11:00 PM  

tu la namanya rakyat didahulukan.. apa2 pun rakyat kena dulu.. depa p manapun free.. siap dengan klaim lagi tu.




ei pk

Bombo,  Wednesday, May 11, 2011 10:28:00 PM  

BARISKAN NANIORAL LANCAU waa rasa tak ada manusia yg sokong utk jadi PM yg sebodo dan setanding dgn Cc utk menerajui kita juga mendapat malu punyai PM sebaris dgn konduktor bas kalau dicacaikan sama taraf dgn najis

pakwe tiz zaqyah dan neelofa,  Wednesday, May 11, 2011 10:34:00 PM  

alamak bro..kena marah ngn anak ikan rosmah la pulak!!!!

keh keh keh..

umno puki amerika Thursday, May 12, 2011 12:38:00 AM  

selagi ada rakyat malaysia yang bodoh,babi,sial,bangang,cibai,lancau dan bangsat macam puak2 barua umno macam isamangkuk dan bomosian memang sampai kiamatlah malaysia akan terus diperbodoh dan diperbaruakan oleh pemimpin yang celaka macam umno...sedih betul la apsal la aku dilahirkan sebagai rakyat malaysia??? seburuk buruk yahudi zionis diorang takkan tindas rakyat sendiri...aku cadang nak bawak family aku pindah ke jepun kalau barisan celakasional menang pru 13... yang mana melayu2 bangang dan bodoh pi mampuih la hangpa... agak2 penyamun2 umno dah nak mampos baru aku balik malaysia balik... aku pi belajaq di jepun camna nak buat peledak nuklear mai balik sini aku letop semua melayu2 bodo termasuk sepupu sepapat aku yg barua bn...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP