IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Tahun 2850... Semuanya Tak Selamat..

>> Sunday, April 03, 2011


Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850.

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu....

Pelanggan : heloo, saya nak pesan Pizza..

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.

Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331

Operator : Ok Encik Rahmat bin Hujan,berumur 41 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.161, Seksyen 18/34-Donkey, Shah Alam. nombor telefon rumah: 03-77726378, No pejabat: 03-51912870 ext 999 dan no telefon bimbit: anda 016-6666222, encik menelefon dari mana?

Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik

Pelanggan : kenapa pulak?

Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?

Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza

Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?

Operator : Hmmm minggu lalu encik baru pinjam buku yang berjudul "Popular Hokkien Dishes" dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.

Pelanggan : Ok lah. Ikut jee... la.... So, berapa harga pakej family yang saya pesan tadi?

Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00

Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.

Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa encik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulanan rumah encik.

Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai ke rumah saya.

Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00

Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini. Berapa lama Pizza akan di hantar?

Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai encik.

Pelanggan : APAAAAA.... ????

Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan encik..?

Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka giler.... Sape bagi bukak rekod orang lain sesuka hati ni? ada yang nak kena belasah ni??!!

Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 encik pernah kena tahan lokap sebulan sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

Pelanggan : (Terdiamm....)

Operator : Ada nak tambah yang lain encik?

Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan?

Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko.....

Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA...!!!

Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada website kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi Pizza Hot....

20 IkutSukaLu...::

amalin @ elyn Sunday, April 03, 2011 11:19:00 PM  

hahahaha. kalo ak pun stress ngn operator camtuh.

zulaikha Monday, April 04, 2011 12:56:00 AM  

haha. stress. tak jadi beli lah..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Monday, April 04, 2011 12:59:00 AM  

ni mesti tau taik lalai i kat peha belah mana

Anonymous,  Monday, April 04, 2011 1:38:00 AM  

:-) maklumat dihujung jari anda beb!!

-silent reader-

Lucu Monday, April 04, 2011 1:48:00 AM  
This comment has been removed by the author.
Almy Monday, April 04, 2011 1:49:00 AM  

Gua curi entry ni..wakaka..kalau mrh inform la, gua padam...

Biaqpila® Monday, April 04, 2011 2:01:00 AM  

apasai no ic dia lahir tahun 1979 tp pada tahun 2850 umur dia baru 41 tahun?



kah!kah!kah!

Isa Monday, April 04, 2011 7:54:00 AM  

amalin;

gua pun letak/off phone beb... tak boleh blah...

Isa Monday, April 04, 2011 7:55:00 AM  

zulaikha;

mau naik darah tinggi... hahaha..

Isa Monday, April 04, 2011 7:56:00 AM  

silent reader;

itulah masalahnya kalau semua maklumat dah berada di hujung jari... no privacy...

Isa Monday, April 04, 2011 7:57:00 AM  

Almy;

Belasah jelah beb...

Isa Monday, April 04, 2011 7:59:00 AM  

Biaqpila;

Cuba buat analisis pembaca dan komen, dalam ramai2 hang sorang saja yang perasan...

Walau gua dah letak kesalahan kedua di situ... Jalan Donkey.. hahaha..

24slam,  Monday, April 04, 2011 8:33:00 AM  

kelakau habis dah agak dah ni mesti abg isa saja buat2 cerita tapi terhibur juga. Salam

Isa Monday, April 04, 2011 9:11:00 AM  

24slam;

berhati2 dengan Data MyKad anda... maklumat di hujung jari.

Dalam kelakar ada yang tersirat dalam perbualan tuuuu...

Anonymous,  Monday, April 04, 2011 9:51:00 AM  

dasatnya zaman akan datang...aku takdak dah kot time tu...wakaka...

adan Monday, April 04, 2011 8:19:00 PM  

hahaha... silap haribulan perkara dalam kelambu pun bukan privacy lagi...

DNA Monday, April 04, 2011 8:57:00 PM  

bro..wa nak copy..lu bg atau idak, wa tetap cakap tq..tq bro..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP