IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Surfing Di Gold Coast...

>> Saturday, April 23, 2011

Perghhh.... hari ke 3 di Gold Coast, cuaca 23 - 26'C... panas dan berangin sejuk, nak "surfing" tak boleh... sebab tak pandai... lagipun gua risau "Shark" tengah gosok gigi baeekkkkk..... punya... tak pasal2 jer...., alternatively...... gua jadi Shark kat tepi pantai... hahahaha....

Selama berada di sini.... dosa setiap hari beb... kena isthigfar banyak2... nasi lemak 60 posen hingga 5.20 posen tak terlayan beb...., tambahan pulak start dari Khamis hingga Selasa minggu depan Aussie cuti Easter... so kat sini memang padat beb...

Apa yang gua belajar di sini sistem pemerintahan diorang best... dari rakyat untuk rakyat, orang takda kerja pun boleh ada gaji AUD380 setiap 2 minggu. Di sini tiada golongan miskin... yang ada golongan pertengahan dan kaya raya jer...

Pekerja paling cekai dan tiada pengalaman rates gaji AUD15.00 setiap jam dan lu orang darap la dengan 8 jam setiap hari, gaji setiap 2 minggu sekali..., ibu mengandung cuti 9 bulan untuk menjaga anak yang baru lahir dengan gaji penuh beb... dan setiap anak yang baru lahir akan di bayar AUD14000 seorang untuk keperluan dan duit sara hidup (ini yang gua di beritahu oleh Aussie kat sini)

Barangan di sini harganya agak mahal... nasi goreng jer AUD17.00... lu orang darab RM3.20 (currency) mampuih.....

So... stop takat ni dulu... gambar2 lain kali gua update... ni pun kat cybercafe... adios....

12 IkutSukaLu...::

D' Aprikot Enterprise Saturday, April 23, 2011 5:28:00 PM  
This comment has been removed by the author.
Isa Saturday, April 23, 2011 5:30:00 PM  

Cybercafe - 1jam AUD2.00 bersamaan 1 jam 6.00 henggettttt....

Hotel WiFi - 1jam AUD4.95 bersamaan RM... lu pikir la sendiri...

Tiada yang free di sini... kecuali tandas.. hahaha....

ada otak Saturday, April 23, 2011 8:26:00 PM  

bro..tiket balik dah beli belum..
nampak cam semua mahal,kan lari budget,x ckup bli tiketkan..
dulu patutlah mat taib bwa bnyak duit tunai,tu la jgn cepat salahkn dia..kah2..shark kat mesia lg ganas,depan mata pun boleh lepas je..

Anonymous,  Saturday, April 23, 2011 8:48:00 PM  

Jgn darab dgn 3..nanti merana

benefit lain adalah

1) yuran pengajian anak ke universiti disediakan oleh kerajaan. Ibubapa x payah risau kumpulkan duit yuran.

2) teenager akan dapat duit poket beratus dollar sebulan

3) Ibu yg tak kerja dan ada anak bawah umur 6/5thn akan dpt duit poket

4) Anak2 akan dpt duit sara bulanan dan ini bergantung kpd jumlah pendapatan ibubapa

5) Ayah/ibu yg menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi akan diberi duit poket dan yuran ditanggung oleh kerajaan

6) Kalau dlm kecemasan disebabkan kemiskinan etc blh dpt voucher mkanan dan brg keperluan harian serta pakaian dr badan2 amal spt savers, etc

Dan ada lagi benefit2 lain

Pak Oncu Saturday, April 23, 2011 9:17:00 PM  

patut nya ekau poie di Sydney, kat situa do pantai Bondi. lagi best nasik lomak tak berbungkus termasuk apam balik nya hahahhahahah

MOH KEMBARA Saturday, April 23, 2011 11:50:00 PM  

Salam Yob ISA, aikss...kata tak nak beronline...rindu kat kami ler tu. Jgn dengor cakap Yob PO tu, kekecik dulu dia suka ngondap orang kat Bondi beach, kunun buat research...

kah kah kah...sodap daging salai ni...kah kah kah,  Sunday, April 24, 2011 3:07:00 PM  

Pak Oncu yang tak berbungkus tu daging salai dengan kerang salai namo eh...

paloibinmulau Sunday, April 24, 2011 4:08:00 PM  

nasi goreng AD17.00 kira ok la dgn gaji AD15.00/jam. kat kl pun bangla dapat rm5.00/jam depa mkn nasi campur rm4 huahuahua

crayon Monday, April 25, 2011 1:09:00 PM  

jangan lupa update gambar nasi lemak skali

RemBat© Tuesday, April 26, 2011 5:58:00 AM  

Askum Tuan Rumah
Mohon link blog kartun dari milo suam :
kartunjahanam.blogspot.com

Terima Kasih.

mael,  Tuesday, April 26, 2011 9:07:00 AM  

lamanya.. xelok biar lama nanti hantu masuk plak blog ni.. ok gua doakn smga slmat pulang..

Nurulfaizura Wednesday, April 27, 2011 12:22:00 AM  

seronok hehe. jangan lupa gambar.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP