IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

"Omega" For Sale...

>> Tuesday, April 12, 2011


Tauke aarrr... ini jam berapa dia punya harga...???

Fuiiiyooo... ini jam manyak mahai woooo... bland OMEGA woooo... Rosmah Pansor 30 libu...

Ok... gua beli.... gua bayar Rosmah Pansor 35 libu... amacam setuju...

Wowwwww..... hahahaha... lu manyak baik woooo...., ini lu punya legistlation card... ini wallanty card.. ini bla..bla...bla.. card... lu simpan baik2 aaaarrr... nanti kalau ada apa2 hat... lu angkat mali sini...

Sesampainya di rumah...

Jijah... jijah.... ni kanda ada beli jam mahai... OMEGA namanya... kalau nak pergi majlis2 atau makan kenduri masuk jawi ke... baru kanda pakai... buat masa nih... jijah tolong simpan baik2 yeaaaa... errr... itu dia punya warranty card, registration card jijah simpan dalam peti besi tau....

Baik kanda....

Selang 15 tahun kemudiannya... dalam beberapa akhbar pencacai tempatan melaporkan....;

Polis berkata... : "polis telah menyerahkan kad pendaftaran jam itu kepada syarikat yang mengedarnya bagi tujuan pengesahan siapa pemiliknya." - bernama.

Sekembalinya ke rumah...:

Jijah.. jijah... ingat tak lagi jam OMEGA yang kanda beli 15 tahun dulu... mana registration card jam tu....

Ada dalam peti besi laaaa....

Sambil mengaru kepala yang tak gatal... "habis tu polis serahkan registration card sapa ekkk...???"...

p/s: Wartawan TV8 pasti suka cerita nih... hehehehe.... wartawan nih cun jugak.. ada orang nak buat menantu... hehehe... dia tak mau tanya ke... jam Omega gua ada ke takda...

hehehe.. kat bawah nih gua punya jam Omega.. cermin dah retak tak mampu nak pi tukaq... sebab registration card dah hilang.... ngeeeeee....

Untuk di jual.... ngeeee....

Mintak tolong Rahim Tambi Chik dengan Eskay mengkreditkan sedikit Rosmah Mansor untuk gua hantar repair... hehehehe.... "Omega Classic" nih....

6 IkutSukaLu...::

bomosiam Wednesday, April 13, 2011 12:52:00 AM  

Trilogi Cinta Mamat Kalid : " Antu Kak Limah Tojah Balai Pulis "

Pada suatu hari... burung2 pun berkicauan ari tu, ada yg bekerja... ada yg bergembira !

Ucop : " Saya Ucop, bekas pulis pencen, dgn ini, akan bacakan semula report mike ini. Jika setuju...katakanlah setuju ! "
Kak Limah : " Setujuu...!"
Ucop : : Belum laei..! Bior teman baca dulu ! JAM TGN PAK JABIT, YG DLM SIMPANAN SAYA UDAH GHAIB...! "
Kak Limah : " Iye Tuan, teman agree! Teman jugak syak, jam tu udah di curik !!"
Ucop : " Sapa yg currii ! "
Kak Limah : " Pak Salam Erwin Joko Anuar !! "
Ucop : Sapa dia ni, Kak Limah ? "
Kak Limah : " Sepupu Jin 3 Ekor!!!"

paloibinmulau Wednesday, April 13, 2011 1:11:00 AM  

teman perasan masa terbaca dlm star hari tu. terus teman tertanya2.. polis yg buat statement tu bengap ke atau media haprak pencacai bengong ngeeee. registrtation card...hahhaha awat la tak tulis serial number jam omega tu. ada la nampak ceghodik sikit.

bomosiam Wednesday, April 13, 2011 1:35:00 AM  

Nampak bebenor nipu nye tu...! Apa kejadahnye jam Omega tu dlm kes DSAI ni !! Si Malaun pembawa cerita tu, Malaikat ke dia tu ! Ntah2... macam si Pak Salam Erwin Joko Anuar gak...! Kaki tengok DVD !!!

tak sior,  Wednesday, April 13, 2011 11:33:00 AM  

nampak sangat nipu.... budak tadika pun buleh kate deme pulis ni nipu belake

Lang Wednesday, April 13, 2011 6:01:00 PM  

dah benor le prcalapan demer... nak memenuhi Nangkaria (NKRA)... ingat tu!!! pencapaian diutamakan... pencapaian yang memenuhi kriteria ketua... kan ke ketua yg nak bagi demer naik gaji dan pangkat...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP