IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Citizen Arrest : Common Law..???

>> Wednesday, April 06, 2011

Karpal Singh berkata, orang ramai mempunyai hak untuk menangkap ‘Trio Dato T’ yang menyebarkan rakaman video seks palsu di internet sekiranya pihak berwajib iaitu pihak polis gagal mengambil sebarang tindakan.

Katanya, rakyat boleh berbuat demikian berdasarkan peruntukan undang-undang (common law), yang dikenali sebagai ‘citizen arrest’ untuk membawa penjenayah terbabit kepada pihak polis.

“Setiap warganegara boleh menahan Trio Dato T, bila-bila masa dan heret mereka ke balai, ” kata Karpal yang juga Pengerusi Dap, ketika sidang media yang diadakan di kediaman Dato Seri Anwar Ibrahim pagi tadi.

Katanya, sehingga kini tidak ada sebarang tindakan dilakukan Ketua Polis Negara dan Perdana menteri untuk menahan individu berkenaan yang telah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 5 (1) Akta Penapisan Filem 1992 dan Seksyen 292 kanun keseksaan.

“Semua kesalahan ini dilakukan kepada awam dan tidak ada apa yang dilakukan untuk menahan mereka bertiga,” ujarnya.

p/s: Apa lagi beb... polis tak tau buat kerja, undang2 double standard... karpal singh kata ada undang2 "citizen arrest"... so tunggu apa lagi jom ramai2 tangkap 3 ekoq malaun tuuuu... seret dan bagi penerajang ramai2... kah.. kah... kah....

Rakyat Malaysia berani ke...???

7 IkutSukaLu...::

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Wednesday, April 06, 2011 1:40:00 AM  

amacam bro..sec 23 nak mula dari mana

err ada awek gaya makwe makwe kat kedai makan termerloh kat sec 15 dataran atomobil... dalam 20 ke 21

wakakakah..

Isa Wednesday, April 06, 2011 1:45:00 AM  

brutal;

Rest. Anwari ada laaa... rest. temerloh...??? gua tak pasti... kena survey nih... hahaha

Anonymous,  Wednesday, April 06, 2011 7:34:00 AM  

raja lawak musim 5 3/4- KPN & menteli kden

penarik rantai,  Wednesday, April 06, 2011 10:29:00 AM  

Gua bran, lu ajak gua skali..

ada otak,  Wednesday, April 06, 2011 10:53:00 AM  

brani bro,
tp-“Setiap warganegara boleh menahan Trio Dato T, bila-bila masa dan heret mereka ke balai, ” kata Karpal"..yg heret pi balai tu x bleh pakai,cam nak antar org sesat balik rumah je..

orang lama,  Wednesday, April 06, 2011 3:55:00 PM  

TAKYAH GUNA COMMON LAW ACUAN PENJAJAH LAGI DAH!..KITA GUNA UNDANG2 SENDIRI! TANGKAPPPPPPP SEMUA SEKALI REJIM PENYAMUN & KRONI2,BLOK ACCESS LALUAN KE LUAR NEGARA, BLOK AKAUN DIORG, KEPONG JANGAN KASI LEPAS!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP