IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

BN - WORLD punya PEMBOHONGAN

>> Tuesday, April 19, 2011

“Kami berkongsi ketidakpercayaan yang dicetuskan di dunia blogger mengenai kes dan penjelasan kerajaan mengenai orang di belakang skandal ini,” kata kabel itu lagi.

Mengikut kabel itu lagi, Kementerian Pertahanan yang di bawah jagaan Perdana Menteri, Najib Razak ketika itu turut didakwa cuba mengelak daripada memberikan penjelasan bagaimana kes ini dikendalikan..

Kedutaan AS juga berpendapat Kementerian Luar Negara cuba menjauhkan diri daripada skandal tersebut.

Kabel yang bertarikh 10 Januari 2010 ditulis oleh kaunselor politik, Brian McFeeters dan ditandatangani Duta AS James Keith turut menamakan pegawai Malaysia yang dimaksudkan iaitu Mohamed Radzi Jamaluddin, pembantu setiausaha jabatan Amerika dari Kementerian Luar Negeri.

RMAF turut didakwa tiga kali gagal untuk memaklumkan peristiwa tersebut kepada AS, dimana kabel itu melaporkan AS hanya dimaklumkan pada awal Januari 2010.

Difahamkan enjin jet termaktub dalam perlembagaan pertahanan AS (United States Munitions List), di mana pemindahan secara tidak sah adalah bercanggah dengan perkara 3 dalam Arms Export Control Act, di mana kehilangan jet engin J-85 di Malaysia tertakluk kepada undang-undang ini. - HarakahDaily


ishhh... ishhh... ishhhh... hanya barisan nasional sahaja yang pandai memerintah Malaisia...., siapakah PEMBOHONG BESAR di sini....??? Ini mesti kes jealous dengan kemajuan dan kecekapan Malaisia selama ini, Amerika tak tau ka.... pemimpin2 keraaa jaan malaisia nih semuanya cekap dan handal belaka... Pemimpin Malaisia semuanya berpegang teguh pada Slogan di bawah nih...;

Bersih, Cekap dan Amanah
Cemerlang, Gemilang dan Terbilang
Rakyat Di Dahulukan, Pencapaian Di Utamakan

Errr... tolong translate ke bahasa inggeris USA, pasal Kerajaan Amerika dan Dutanya di Malaisia masih tak paham2 lagi.... betapa bijaknya Pemimpin2 Malaisia.

p/s: Lu orang kalau dah baca laporan dari Harakah tu... jangan gelak guling2 pulak, kesian kat Menteri Pertahanan tu beb.... kesian jugak laaaa... kat Najib Razak beb... kah..kah...kah....

Hari tu dah bohong dalam parlimen pasal komisyen kapal selam, kali ini bohong lagi dengan kerajaan amerika..., so... boleh percaya kaaaa.... dengan keraaa jaan barisan nasional nih... lu orang pikir laaaaahhh sendiri... kah...kah...kah....

Ini baru boleh di gelarkan sebagai WORLD punya PEMBOHONGAN.... kah..kah...kah...., bukan setakat rakyat di peringkat Glokal jer... kena kencing dengan keraaaa jaan barisan nasional, negara luar seperti Perancis dan USA di peringkat Global pun kena kencing jugak..... muakakakaaaaa....

Tahniah jelah kepada Najib Razak dan keraaaa jaan barisan nasional yang sememangnya hebat dan dasat gileeeeeeerrrrr.... wa cakap luuuuu....!!!!

3 IkutSukaLu...::

Wak Arjun Tuesday, April 19, 2011 11:14:00 AM  

Tapi Bro ISA....
BN punyer spin memang power bro. Kang dia spin punyer spin punyer spin, ramai gak org Melayu yg kata benda2 dlm Harakah tu (dgn Wiki2leaks sekali!!!)yg nipu...

Memang sah2 Melayu2 tu Bangang el-Hamjaddah.

Wakarjun

ada otak,  Tuesday, April 19, 2011 1:39:00 PM  

ni yg aku konpius ngan geng nuar,geng PR..cakap najib and the gang x pndai mrintah,klau x pndai,xkan bleh tipu smpai camni..geng parlimen pun slalu kena tipu..ini btul2 bijak la..kah2..

Anonymous,  Tuesday, April 19, 2011 9:01:00 PM  

tipu luar dalam dah...
bijak menipu...memang pakar

ingat pantun sorang lecturer kat upm dulu...

siakap senohong,
gelama ikan duri,
cakap bohong itulah menteri(atau lama2 boleh jadi menteri ke perdana menteri,tak ingat jugak saya...lama dah)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP