IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Tahniah kepada First Wife...

>> Thursday, March 31, 2011



Bersumberkan dari N3 ini, gua nak share pengalaman seorang pengkomen aka followers blog cekai gua nih..., harap nasihat dan pengalaman beliau menjadi tauladan dan peringatan kepada kita semua... terutamanya kepada para Suami yang berangan2 nak berpoligami...

Isi kandungan komen beliau gua copy paste bulat2 (cuma edit dari segi ejaan yang banyak gunakan tulisan trengkas/sms tuuu... hahaha... tanpa menjejaskan keaslian komen beliau)

bomosiam berkata...

Olih sebab topik ini adalah masalah negara jugak! Maka teman follow ye..!

Usia teman 41 tahun. My loving wife plak, 36 tahun. Kami ada 3 orang anak. Udah 14 tahun kami bersama. Bahagia bebenor kami 5 beranak!!!

Suratan takdir, 2 tahun lepas family kami tambah sorang lagi. Bukan anak!!!
Teman tambah bini..!!! Usia 26 tahun, janda..!!! 3 hari lepas nikah, arwah suami dia kemalangan dan....!!!

Dia ni 'lead officer' pada my first wife di sebuah GLC kat Utara Perak. Sesama satu office. Dan stay kat rumah kami sejak mula kerja hingga kahwin.

Asal orang Kuala Pilah, yatim piatu dan dibesarkan oleh neneknya. Majlis akad nikah beliau, teman dan my wife yang uruskan segalanya. Malangnya, majlis kenduri yang dijadualkan 2 minggu selepas itu, dilangsungkan juga sebagai majlis tahlil..!!! Insan yang paling terkesan tika itu ialah... My First Wife!!

Tuhan penentu segalanya... kedua-duanya diamanahkan pada teman sekarang!!! Kini, kami berenam beranak tinggal di sebuah semi D yang kami kongsi membelinya, bandar damai Taiping!!

Pesan teman pada mike semua, kalau boleh, jangan menggatai nak tambah bini!!! Sebab, walau antara kami tiada masalah dan amat bahagia, tapi... hanya Tuhan yang tahu tanggungan teman!!!

TEMAN UDAH TAK LARAT..!!! TENAGA UDAH SLOW..!!! UDAH MAKSIMUM.. MAMPUIIH TEMAN YEOP...!!!

Hahaha.... moral dari nasihat sahabat kita ni... bergantung pada persepsi dan kemampuan lu orang lah… boleh berlaku adil... teruskan... tiada siapa yang melarangnya...

(Ini pandangan peribadi gua) - Kerana pada gua dalam hal poligami ini ada dua faktor iaitu berlaku ADIL kepada pasangan-pasangan kita dari segi zahir/batin dan juga keADILan dalam soal kewangan... kalau tidak wa cakap luuuu.... lu orang fikirlah sendiri... dusyum... dusyum... hahaha...

Di kesempatan ini.., gua nak mengucapkan Tahniah kepada First Wife beliau kerana bakal mendapat Payung Emas Siti Fatimah, dan Tahniah juga kepada Bomosiam kerana dengan asas kepercayaan dari First Wife beliau mendapat durian runtuh… hahaha... bertuah badan... itulah rejeki namanya..., Alhamdulillah semoga rumahtangga lu orang sekalian berbahagia hendaknya dalam Rahmat dan Perlindungan Allah SWT…

Buat Bomosiam juga… lu nak gua setkan appointment dengan pakar urut Tun Mahathir (Datuk Eskay) ke…??? Hahaha… kasi mantap bro…!!!

p/s: Gua pun dok menunggu jugak... bila laaa... pramugari gua nak ucapkan ayat power nih... "Kanda... kalau lu nak nikah lagi 3 orang boleh saya carikan..."... perghhhhh....

9 IkutSukaLu...::

Panglima Muda Thursday, March 31, 2011 10:29:00 AM  

aku pun nak menumpang cakap...tuhan pemberi rezeki, dimana ada kemalangan disitu ada pertolongan

kakcik Thursday, March 31, 2011 10:32:00 AM  

Kalau dah rezeki, tak akan ke mana.. tapi kalau bukan rezeki, dalam mulut pun terlepas juga. :)

nurul,  Thursday, March 31, 2011 11:53:00 AM  

kami pergi surau annur bandar baru bangi,ustaz Farid Ravi mengajar,,,beliau cakap mana ada payung emas,itu pandai2 org yang nak berpoligamy je yang cakap.kat syurga mana panas ke hujan ke,sbb bukan macam dunis,jadi tak perlu payung2 pun.hehhe,carilah alasan lain.

nak tambah sorang lagi utk jadi tukang urut ke,tukang masak ke...atau yang cun boleh jadi peneman sosial ke majlis2 hebat,kot2 big mama jealous nanti,makin cepatlah msia bengkerap,cari botox,pg dubai,sorry saudara dah terpesong,

bomosiam Thursday, March 31, 2011 12:18:00 PM  

Nurul 11.53:

Salam ! Setau teman, penghuni syurga di perkenankan apa saja. Jika Payung Emas di pinta..insyaallah, menjelmalah ia!

Jgn lah prejudis terhadap takdir. Poligami bukan satu kelebihan atau keistimewaan buat lelaki! Tapi satu keberatan, satu penanggungan beban yg amat hebat Allah SWT amanahkan!! Bukan jugak satu keseronokan! Kerana, masyaallah, keseronokan ada di mana-mana ketika kita rasa Allah SWT sentiasa dekat dgn kita.

masduqi Thursday, March 31, 2011 2:32:00 PM  

Tambah? ho ho! ampunnnn! 'itu' memang ler kuat tapi tanggungjawab yang lain2 tu boleh buat pendek nyawa bro!

bomosiam Thursday, March 31, 2011 3:06:00 PM  

masduqi 2.32;

Nak tau what belongs to us itu benar2 mantop...cuba petua teman nih!
Waktu lady kita tu tidur nyenyak. Tatap lah wajahnya, jika tiba2 mike terasa amat bahagia.., betui le tu...mike memang hebat! Tapi jika sebaliknya, cepat2 le bawak berubat!!

Tapi, hati2 dgn petua ni! Teman udah cuba dulu...Teman tersilap. Bukan mata je yg tengok, tangan pun tengok sama!! Last2...sampai subuh tak leh tidur...Esoknya ! Teman ..MC !!!

Datuk 'T' UTUH,  Thursday, March 31, 2011 3:53:00 PM  

ambo pun nak tompang sekaki mgomen ni sedap la kata kan!! uhuik..uhuik...klu frust wife dpt pyung emas..bini muda dpt pyung Bank Rakyat..pasal si suami tu buat personal loan..

nh Thursday, March 31, 2011 5:06:00 PM  

pada gua sape yg dh jadi ahli je dpt rasa betapa beratnya tanggungan bila dpt lebih dari 1..sedap hanya sementara.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP