IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Menteri2 Malaysia Macam Sial..!!!!

>> Friday, March 11, 2011

Rutin gua mengisi minyak kereta dalam seminggu adalah dua tiga kali... minimum 30 hengget untuk bermain sekitar lembah klang, sebabnya gua dah set... selang selikan antara RON 95 dan RON 97. Tujuannya untuk ekonomoney dan penjagaan enjin... kalau terusan guna RON 95... mahu macam labi2 prestasi pick-up kereta gua... memang tak bleh blah laaaa.. dengan RON 95 tuuu...

Gua terperasaan dalam sehari dua nih... minyak Ro$mah On Najib (RON 95) tak di jual di beberapa stesyen minyak sekitar Shah Alam, alasannya habis... hehehe.. apakah petandanya tu... tungguuuuuu....

Dan itulah pasalnya... gua amat menyampah dengan keraaaaajaan barisan nasional nih... diorang hanya pentingkan tembolok diorang jer... tembolok rakyat di ketepikan, dah tu pulak sogok rakyat dengan slogan yang macam haramjadah.. apa diorang ingat rakyat boleh kenyang ke dengan slogan cibai diorang tu...???

"Rakyat di dahulukan.."...???? WTF... laaaa...!!!!

Kepala bapak diorang laaaa...., apabila rakyat bersuara sikit..., mulalah ugut sana... ugut sini.. akta hasutan kepala bana diorang la... bila sentuh bab ekonomoney.. di suruhnya rakyat berkorban laaaa.... berbelanja secara berhemah laaaa... bla..bla...bla... rakyat di minta berkorban demi negara... fcuk laaaa... kat Pak2 Menteri yang mulut hancing tuuuu...

Sepanjang lu orang semua hidup... pernah tak terbaca ada di kalangan Pak2 Menteri dan Mak2 Menteri kat Malaysia nih berkorban kepentingan harta benda diorang untuk rakyat... ada tak...????

Apa yang diorang tau,,, hanya pandai bercakap jer.... seperti apa yang gua taipkan kat atas tu... memang laknat terlampau Menteri2 kat Malaysia nih...!!!!

Lu orang agak2... sanggupkah Pak2 Menteri Malaysia nih... berkorban seperti Pemimpin kat bawah nih...???



Ahmadinejad's car sells for $2.5mn (Peugeot 504 - 1977)

Hasil lelongan kereta tersebut di salurkan kepada projek perumahan rakyat Iran yang tidak berkemampuan. Ini baru di katakan pemimpin yang berjiwa rakyat...

Kalau rusuhan di Timur Tengah.. pandai pulak Menteri2 kat Malaysia putar belit dan ugut rakyat supaya tidak mengikut cara rakyat timur tengah mengulingkan kerajaan mereka.

Dalam isu pemimpin berjiwa rakyat macam Presiden Iran tu.. tak nak pulak diorang ikut... hanya pandai bercakap jer... perbuatan macam anak haramjadah... , lu orang tengok kereta anak Najib Razak jer... sudah laaa....


Itu.. baru anak Najib.. anak2 Menteri yang lain bagaimana pulak.. semuanya macam celaka haramjadah sial wa... cakap luuuuu...

Kesimpulannya di sini... gua nak tanya lu orang semua... lama mana lagi kita semua aka Rakyat Malaysia nak bela/pelihara pemimpin2 haramjadah ini lagi... diorang makin lama makin kaya... kita rakyat makin lama makin tertekan... selama ini kita di anjing2 kan oleh mereka yang berkuasa...

So.. sendiri mau ingat laaaa... yang pasti PRU 13... gulingkan kerajaan haramjadah nih...!!!!

10 IkutSukaLu...::

otaklunyai Friday, March 11, 2011 5:38:00 PM  

Bukan macam Bro... memang SIAL....

Anonymous,  Friday, March 11, 2011 6:13:00 PM  

sampai kiamat ler puak tu duk putrajaya....gua tak caya PRU PRK.

Anonymous,  Friday, March 11, 2011 6:44:00 PM  

kan ke rakyat didulukan..

Perempuan Lanjut Usia Friday, March 11, 2011 8:40:00 PM  

cool cool,selama ni pon yang didahulukan adalah kum kerabat die je.kita-kita yang rakyat ni seumpama lubuk duit depa.kalau buat benda yang btoi aku halalkan.tak btoi takmao aku halalkan.wakakakaka

Anonymous,  Friday, March 11, 2011 10:57:00 PM  

Lu betul Isa, gua sokong.
Boleh sesiapa senaraikan 5 menteri yang macam sial tu.
Gua ada 10 tapi malas nak catat.

Ropi Martini,  Friday, March 11, 2011 11:49:00 PM  

Gua sokong lu, ayam-ayam ni semua nak kena rembat dlm PRU13 nanti, haramjadah!!dia ingat msia ni kepala bapak dia punya..bangsat terutama zul kulim, anak gampang..

mat kedah,  Saturday, March 12, 2011 9:35:00 PM  

sorang yg sokong pkatan tarik sorang dari parti celaka tu..insyaallah kita boleh humban puak2 menteri laknat tu dalam lubang jamban kat putrajaya bila tiba pru 13 nanti..

tukang kata,  Monday, March 14, 2011 9:59:00 AM  

persoalannya sekarang ni mampukah rakyat malaysia ni menumbangkan kerajaan BN haram jadah ni... paling aku tak pecaya melayu... culas cukup kuat, sokong membabi buta, tiada reformasi pemikiran, menganggap hanya BN yang boleh menerajui negara, hina ulamak,boleh dibangangkan dengan mudah dan macam2 lagi.
Dalam Pakatan Rakyat pun ada yang syok sendiri, pilih bulu ni apa hal macam ni macam mana rakyat nak sokong sure rakyat kata PR pun kurang lebih jer macam BN... so sapa nak jawap soalan nie?????

Anonymous,  Tuesday, March 29, 2011 10:48:00 PM  

Menteri 2 Malaysia memang semuanya celaka haramjadah TAK ADA buah pelir

melayu yg tak lupa,  Monday, May 16, 2011 6:54:00 PM  

kita tangkap jer menteri menteri bn dan suku sakat dia terutama pukimak madey haramjadah tu bila pakatan menang nanti.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP